ETUSIVU
@

PONIT
KASVATUS
TOIMINTA

ESITTELY
MUUTA


  Falgun's Cesia
            
kimo welsh sektio A tamma
30.10.2008 (satunnainen ikääntyminen) 4 vuotta - 18.05.2009
estepainotteinen ▫ re 70cm ko heB

kasvattaja Milja, Falgun Ponies
omistaja Rops

Falgun's Cesia
wm, 116cm
i. Aeron Vienna
wm, 118cm
ii. Adhemar v. 78
wm, 120cm
ie. Adarn Delyth
wm, 122cm
e. Villa's Constance
wm, 116cm
ei. Lorenzo GBR
wm, 120cm
ee. Juliett GBR
wm, 113cm

  Saavutukset

ei saavutuksia

  Luonteesta

Luonteeltaan Cesia on erittäin hauska veikari. Cesiaa taitavampaa keppostelijaa (niin tammaa kuin oriakaan) ei löydy - tämä tamma on mestari jujuttamaan niin ihmisiä kuin myöskin ponitovereitaan. Tämä tamma on mainio lisä ponikantaamme juuri sukunsa sekä hieman hassun luonteensakin puolesta. Toista Cesian veroista tammaa ei maa päällään kanna - se on mahtava persoona.

Hoitaessa Cesia kannattaa sitoa tiukasti kiinni karsinan kaltereihin - vetosolmulla, joka on vielä varmistettu. Cesia osaa nimittäin avata varmistamattomat vetosolmut, jonka jälkeen tamma tuuppaisee hoitajansa äitimäisellä hellyydellä sivuun ja lähtee tutkimaan itsekseen tallitiloja - missä rehuvarasto, missä orit? Kavioiden puhdistuksesta Cesia ei pidä, tamma vain nojailee hoitajaansa koko ponin painollaan ja nostaa kaviot vasta ärähdettäessä tai muuten pakon edessä. Cesia on kaikesta huolimatta kuitenkin erittäin mukava talutettava. Cesia on talutettaessa hyvin reipas, kuuliainen ja iloinen - yksinkertaisesti oikein mukava. Mikäli muita poneja (erityisesti oreja) kuitenkin on mahdollista kohdata, kannattaa pistää tammalle suitset päähän talutuksen ajaksi. Cesiallakin on nimittäin tammamaiset kujeensa, vaikka varsinaisen keppostelun (onneksi) unohtaakin talutuksen ajaksi. Kengittäjän kanssa Cesialia tulee melko passelisti toimeen, joskus saattaa tuuppaista tai näykkäistä takapuoleen ja laskea kavioita alas Cesia kuitenkin erottaa kengittäjän jollakin ihmeellisellä aistilla - kengittäjä saa nimittäin nostaa Cesian jalat ilman minkäänlaisia mutinoita. Eläinlääkäriä Cesia aristelee, eikä edes yritä naruttaa eläinlääkäriä minkäänlaisten kepposten varjolla. Eläinlääkäri on Cesialle kunnianarvoista, mutta samalla hyvin pelottava vieras. Kuljetuksen kanssa ei ilmene ongelmia, joskin koppiin mentäessä tamma saattaa joskus silkasta hauskuudesta hyppiä pystyyn ja hieman pelotella lastaajiaan.

Tarhassa Cesiaa on hyvin toimelias neitokainen. Cesia kannattaa ehdottomasti tarhata yksin, sillä muilta poneilta, joita tamman kanssa on kokeiltu tarhattavaksi, ovat tuntuneet menevän hermot Cesian leikkimielisyyden kanssa. Myös sähköt kannattaa Cesian tarhassa pitää, tamma on nimittäin erinomainen kahlevelho. Minkäänlaiset aidat eivät tunnu pidättelevän Cesiaa sisäpuolellaan - varmempi keino tamman aidoissa pysymiseen on tekeminen. Jolly Ball, turvalliset puunrungot ja kaikki mahdollinen tulee ehdottomasti sijoittaa Cesian tarhaan.

Ratsastaa Cesia on oikein mukava. Cesia osaa erityisen hyvin kouluratsastusta. Tamman valttikortteina voidaan mainita ponille harvinaisen pitkät askeleet, yhteistyöhalukkuus sekä upea muoto. Taidotkin tammalla riittävät aina Helppoon A:han asti - joka on kyllä hieno saavutus näinkin pieneltä ja ponimaiselta neidiltä. Eipä moni sitä päältäpäin uskoisi. Esteratsastuksessa Cesia on hieman kömpelö, hyppytyyli tammalla on melkoisen hutera ja tamma vaatii erittäin osaavan ratsastajan esteille juuri tämän takia. Treenejen kanssa asiaa on saatu jo hoidettua ja tamman hyppytyyli on kehittynyt hieman varmemmaksi, huippuhyppääjä Cesia ei tosin vielä ole, eikä Cesiasta koskaan sellaista tulekaan. Tämä tamma on luotu kouluratsastuksen maailmaan. Maastokaverina Cesilia on erittäin veikeä ja mukava, pysyy käsissä pienillä pidätteillä ja toimii lähes kenen tahansa käsissä.

  Sukuselvitys

Falgun’s Cesian isä, Aeron Vienna on kimo welsh mountain ori, korkeudeltaan 118cm. Ori on helppo B tasoinen koulupainotteinen poju, jolla on huikeat 40 sijoitusta KRJ:stä. Aeron Vienna on syntynyt 27.02.2008. Tämä utelias ja reipas herra ei ole vielä arvonimiä napsinut, mutta ne odottavat varmasti tulevaisuudessa! Orilla on 4 jälkeläistä, ja se asuu Falgun Poniesissa.

Adhemar v.78 on suurehko, 120cm korkea kimo poniori, joka on oikea rusettihai! Se on koulupainotteinen, ja vaativa B tasoinen. Orilla on huimat 46 sijoitusta KRJ:stä, ja 4 näyttelyistä. Adhemar v.78 on myös napannut arvonimen VIR MVA Ch. Sillä on myös KRJ III palkinto. Tämä reipas ori on syntynyt 18.08.07, ja on saanut 4 jälkeläistä.

Antonio v.78 on Falgun’s Cesian isänisänisä. Tämä 120cm korkea kimo koulupainotteinen herra kilpaili koulua helppo A tasolla. Se sai 34 sijoitusta kouluratsastuksesta ja kymmenen sijoitusta esteiltä 50-60cm luokista. Antonio v.78 syntyi 11.03.06 ja se myytiin miltei heti vieroituksen jälkeen. Orilla on 8 jälkeläistä.

Falgun’s Cesianin isänisänemä, Verde v.78 oli musta 118cm korkea tamma, joka syntyi Saksassa. Se myytiin Ruotsiin jossa se koulutettiin. Verde v.78 oli koulupainotteinen ja kisasi vaativaa B:tä. Tamma oli oppimishaluinen ja saatiin koulutettua noinkin korkealle tasolle. Sillä ei kilpailtu esteillä kuin muutaman kerran. Myöskin näyttelyissä tamma pärjäsi hyvin ja sijoittuikin 10 kertaa. Se sai 3 jälkeläistä ja tamma itse kuoli vanhuuteen 33-vuotiaana.

Adarn Delyth on Falgun’s Cesian isänemä. Tamma 122cm 18.07. syntynyt welsh mountain. “Dina” on tempperamenttinen, reipas ja miellyttämishaluinen. Sillä on sijoituksia yhteensä mielettömät 90 kappaletta, 50 kappaletta KRJ:stä+KRJ cup:ista. 29 ERJ:stä, 4 KERJ:stä ja 6 kappaletta VVJ:stä. Dina on palkittu myös KRJ II palkinnolla, VWY III ja YLA II palkinnolla. Tammalla on myös VIR MVA Ch arvonimi. Todellinen palkinto magneetti siis! Dinalla on myös 4 jälkeläistä.

Adarn Folant on Falagun’s Cesian isänemänisä. Ori oli 116cm ja ruunikko. Se oli koulupainotteinen, mutta sillä kilpailtiin myös esteitä. Se kisasi koulussa helppo A tasoa, ja esteillä 70cm luokkia. Se sai 30 sijoitusta koulusta ja 20 esteiltä. Koulua sillä kilpailtiin kuitenkin enemmän. Näyttelyissä ori ei pärjännyt niinkään hvyin, sillä se ei malttanut seistä paikoillaan. Ori oli hieman rasavilli, mutta ratsastaessa täysi kymppi. Ori sai 5 jälkeläistä.

Falagun’s Cesianin isänemänemä Seren Braith on aika hassu tapaus. Tammasta yritettiin ensin ratsastuskoululle tuntiponia, vammaisratsua, ja tamma on saanut jopa kärryt peräänsä. Seren Braith oli kuitenkin liian energinen ja ”villi”. Se myytiin kisatallille ja tallin omistajan tytön poniksi. He kisasivat koulua helppo B:tä ja esteitä 70-80cm luokkia. He saivat 72 sijoitusta ja kävivät kilpailemassa jopa ulkomailla. Tamma kävi myös muutamissa näyttelyissä, saaden sijoituksia myös sieltä. Tamma 117cm korkea ja sai 4 jälkeläistä.

Villa’s Constance on Falgun’s Cesian emä. Tämä kimo ponirouva on 116cm korkea ja on koulupainotteinen. Se on syntynyt 22.04.08 ja siitä on kasvanut taitava, reipas ja kuuntelevainen poni. Se kilpailee koulua helppo B tasolla, ja sillä on jo 32 sijoitusta KRJ:stä! Lisää on varmasti tulossa. Tamma asustaa Falgun Poniesissa.

Falgun’s Cesian emänisä, Lorenzo GBR on 117cm korkea musta poniori. Lorenzo GBR on koulupainotteinen ja kilpailee helppo A tasolla. Sen on voinut nähdä myös estekilpailuissa 50cm-60cm luokissa. Orilla on 45 sijoitusta, yhteensä 16 esteiltä, ja 29 koulusta. Tämä ori on päätäväinen ja tarvitsee tomeran ratsastajan. Ori sai 7 jälkeläistä.

b>Francisco GBR on Falgun’s Cesian emänisänisä. 116cm korkea kimo poniori oli oikea herrasmies! Se seurasi perässä kuin koira, ja kunnioitti ja kuunteli aina ihmisen tahtoa. Se oli yleispainotteinen. Sillä kisattiin helppo A:ta koulussa ja 70-80cm esteillä. Se oli oikea unelma, toteutti ratsastajan tahdon niin hyvin kun osasi ja pysyi. Ori inhosi kannuksia, ja ne jalassa ratsastuksesta ei tullut mitään. Muuten ori sieti miltei kaikkea. Se oli hyvä opetusmestari. Sillä oli yhteensä 80 sijoitusta. Francisco GBR sai 8 jälkeläistä.

Falgun’s Cesian emänisänemä Rosalind GBR oli kipakka rouva. Tamma tiesi mitä halusi, ja jos ratsastaja ei ollut tarpeeksi luja ja päättäväinen, se myös sai mitä halusi. Tomeralla ratsastajalla tamma näytti taitonsa, joita todellakin oli. Valitettavasti pieniä, tomeria ja hyviä ratsastajia on aika harvassa. Lopulta tällainen löytyi. Ratsukko kilpaili koulussa helppo A:ta, ja esteillä 80cm luokkia. He saivat 40 sijoitusta esteiltä, ja 32 koulusta. Näyttelyissä tamma ei oikein pärjännyt. Rosalind GBR sai 3 jälkeläistä, ja kuoli vanhuuteen 31-vuotiaana.

Juliett GBR on Falgun’s Cesian emänemä. Tamma on 115cm korkea rautias rouva. Juliett GBR on koulupainotteinen, ja sillä kilpailtiin jopa vaativaa B:tä. Suurimman osan ajasta se tosin kilpaili ”vain” helppo A:ta. Sillä on yhteensä 42 koulusijoitusta, 4 niistä vaativa B:stä. Tamma kävi myös kymmenessä estekilpailussa, muttei sijoittunut kertaakaan. 15-vuotiaana Juliett GBR loukkaantui tarhassa ja joutui pitkälle sairaslomalle. Onnettomuuden jälkeen sillä kilpailtiin vain muutaman kerran, jonka jälkeen se jäi leppoisalle kisaeläkkelle. Juliett GBR sai 2 jälkeläistä.

Falgun’s Cesian emänemänisä, Christopher GBR oli energinen kaveri. Kun sen 5 vuotiaana osti ratsastuskoulun omistaja tytölleen, ori aloitti pukittelemisen. Viaksi löytyi rungostaan katkennut satula. Kun satula saatiin vaihdettua, alkoi parin yhteistyö alkoi sujua. He kisasivat koulua helppo B:tasolla, ja esteitä 70-80cm. He kävivät koittamassa myös maastoesteitä, mutta vesieste ei ollut Christopherin juttu. Esteiltä ja koulusta he keräsivät yhteensä 50 sijoitusta. Ori sai 5 jälkeläistä, josta 1 jäi samalle tallille kuin se itse.

Silvia GBR on Falgun’s Cesian emänemänemä oli kaunis kimo, 118cm korkea rouva. Tamma oli oikea unelma, juuri täydellinen opetusratsu. Se ei antanut mitään ilmaiseksi, mutta kun pyysi oikein se suoritti kaiken viimeistä pistettä myöten. Sillä kisattiin koulua helppo A:ta ja esteitä 60cm. Silvia GBR sai 49 sijoitusta, 20 esteiltä, ja 29 koulusta. Tamma sai 4 jälkeläistä, ja se kuoli 29-vuotiaana.

  Jälkeläisinfo

01 wm-o. Adwr Oimealg s. 02.02'09, i. B.B. Castwell

  Kilpailumenestys

31.10.08 / KRJ / Evergrey / HeC / / 3/437 KRJ-cup
09.11.08 / KRJ / Avuton / HeC / / 8/150
05.12.08 / KRJ / Helmi / HeC / / 5/35
06.12.08 / KRJ / Helmi / HeC / / 1/35
14.12.08 / KRJ / Heijastus / HeA / / 4/23
12.12.08 / KRJ / JPR / HeB / / 1/21
04.12.08 / KRJ / Sanny's / HeB / / 4/46
06.12.08 / KRJ / KK Orion / HeC / / 3/27
15.05.09 / KRJ / Yankee Stables / HeC / / 2/94
29.05.09 / KRJ / Mistake / HeC / / 6/50
28.05.09 / KRJ / Cherie / HeC / / 7/50
18.05.09 / KRJ / Cayone / HeC / / 3/24
14.05.09 / KRJ / Katkoviis / HeC / / 2/46
19.05.09 / KRJ / Katkoviis / HeC / / 2/50
28.06.09 / KRJ / Gwen Ponies / HeC / / 6/42
01.07.09 / KRJ / St Kukkakeppi / HeC / / 4/19
30.06.09 / KRJ / Nebelhaft / HeC / / 1/31
10.07.09 / KRJ / Svärjade / HeC / / 5/60
11.07.09 / KRJ / Svärjade / HeC / / 7/60
10.07.09 / KRJ / Shanway / HeC / / 1/30
07.07.09 / KRJ / Juwel Riders / HeC / / 5/55
16.07.09 / KRJ / Maple's Stable / HeC / / 4/40
19.07.09 / KRJ / Cecam Shetlands / HeC / / 1/50
15.07.09 / KRJ / Lumihiutale / HeC / / 1/32
29.07.09 / KRJ / Sarkasmi / HeC / / 4/92
20.07.09 / KRJ / Gräslund / HeC / / 2/30
21.07.09 / KRJ / Gräslund / HeC / / 3/30

  Valmennukset ja päiväkirja

Ei vielä mitään.

  Kuvagalleria

PICTURES - HH