Suprant Iscreamicecream
Perustiedot   Hoitokirja   Valmennukset   Kilpailut   Varusteet

"Menneet jäätelökesät muistuvat kultaisesti mieleeni lukiessani tamman nimeä,
Suprant Iscre.. - Suprant Iscreamice.. #@%#!! Suprantin jäätelö!
"Virallinen nimiSuprant Iscreamicecream Syntymäpäivä23.08.2014, 7v.
Rotu ja sukupuoliSuomalainen puoliverinen, tamma IkääntyminenOma (4v: 22.12.2014)
Väri ja säkäkorkeusKimo, 169cm. RekisterinumeroVH14-031-0886
PainoitusEsteratsastus Koulutustasore 160cm, me 110cm, ko heA
OmistajaSylvester (VRL-00483) KasvattajaSuprant

15.02.2015 KTK-II-palkittu (18 + 19 + 18 + 19 = 74p.)

Taipaleemme alusta

Puistettelin suuresti, kun luin ison uutisen netistä. Suprant lopettaa! Muistan niin selvästi tallin alkutaipaleen ja kuinka nopeasti siitä kasvoi Solon lisäksi yksi suurimmista FWB jalotuksessa positiivisesti vaikuttaneista talleista. Minut valtasi paniikki. Minun oli pakko, aivan pakko, saada talliini muutamat aidot Suprantin kasvatit ja poiminkin sieltä muutaman upean yksilön heti mukaani ja yhden Katinaslaisenkin. Olin tyytyväinen siihen saldoon, mutta mieltäni kaihersi suuresti yksi tamma. Tamma, jonka nimeä en osannut edes yhdellä kertaa lausua ja jonka nimi piti lukea vähintään kahdesti, että sen sai lausuttua. Minua kiukututti.

Seurasin tamman tilannetta herkeämättä, päivittäin odottaen tilannetiedoitusta. Se päätös tuli 17. päivä marraskuuta, joka sattui olemaan sangen huono maanantai aamu ennen suuria uutisia. Kerkesin polttaa aamupuuron pohjaan ja lukiessani uutista tipuin tuolilta. Mietin monesti itsekin jälkikäteen, että miten se on mahdollista, mutta kyllä se vain on. Istuin aivan tuolin reunalla ja jotenkin vanha puupenkki kippasi minut lattialle istumaan. Sinä hetkenä en tuntenut kipua vaan enemmänkin yllättyneisyyttä, että olin juuri se valittu tämän Suprantin tamman omistajaksi. Ihana ja kipeä kiitos molemmille kasvattajille

Rakas kiukkumme

Tamma saapui meille joulun alussa ja oli erittäin innokas uutta kotiaan kohtaan. Kaikkialle missä tamma ei ollut käynyt oli pakko päästä ja aivan sananmukaisesti kaikkialle. Huvittavimpia kohteita joita Rea tahtoi välttämättä katsoa olivat ulkopuucee, mutta rehuvaraston kiinnostus ei poikkene kiinnostuksen kohteista hevosen kohdalla.

Yli innokkuus laantui kuitenkin, kun paikat alkoivat käydä tammalle tutuiksi. Huomasimme myös uusia piirteitä tammasta, kun tamma alkoi kotiutua paremmin. Rea on omistajansa tavoin erittäin huonotuulinen heti aamusta. Karsinaan aamuruokaa viedessä ruoka tulee kipata nopeasti ja poistua sillä vielä pitkällään oleva tamma hammastaa sinut nopeasti päästyään ylös. Pahat tavat kuitenkin unohtuvat, kun maha saadaan täyteen ja on aika päästä ulos. Tarvittavat loimitukset tamma antaa tehdä karsinassa, eikä tätä tarvitse laittaa kiinni.

Tarhaillessa Rea arvostaa seuraa ja viihtyykin isommissa laumoissa. Laumassa tamma on ns. perusjäsen, joka menee muiden mukana, muttei haluaisi jättää laumaansa edes hoitajan hakiessa. Rea ei mielellään saavu hakijansa luo ilman maarittelua olemattomalla herkulla. Riimunnaru on hyvä piilottaa ovelasti seläntaakse ja tarjoamalla avointa kämmentä Rea on ensimmäisten joukossa tutkimassa kämmentäsi. Rea ei yritä karkuun, kun riimuun on kerran tartuttu, mutta laidunkautena toivoisi sen hoituvan yhtä helposti. Oikeastaan toivoisi tamman saapuvan pelkästä vislauksesta laukaten juoksesi iloisten höristen, mutta moiset lieneevät mahdollisia vain nuorten hevoskirjoissa.

Tallissa Rea käyttäytyy kohtuullisen hyvin ja etenkin aamuisin pyritään huomioimaan tamman pieni huonontuulisuus, etenkin, jos aamun tarhailut jäävät väliin. Kiukuttelua tamma ilmeilee luimimisella ja painon siirtelyllä puolelta toisella. Toistaiseksi ei olla todennettu tamman näykkimistä muuta kuin aamuruoan yhteydessä, mutta varansa sopii pitää. Potkimaan tamma ei ole alkanut, eikä edes yrittänyt aamuisinkaan mistä olemme kiitollisia. Harjatessa tamma tykkää reippaista tyyleistä, jossa jätetään turhan pitkät harjaukset muille hevosille. Erityistä nautintoa tamma saa sä'än kohdalta rapsutettaessa kumisualla, jossa tamma venyttää ylähuultaan pitkälle. Lisää tamma osaa kerjätä, niin rapsutusta kuin herkkuja, kevyesti turvallaan hoitajan käsivartta. Kaviot tamma antaa nätisti puhdistaa, mutta kengitettäessä tamma yrittää olla haastava asiakas, muttei onnistu huiputtamaan tuttua kengittäjäämme, jota lähinnä naurattaa tamman huonot yritykset.

Olemme kasvattajille suuresti kiitollisia, että Rea saapui meille valmiiksi ratsuksi koulutettuna. Rea osaa olla oikea riesa sille päälle sattuessaan, eikä tammamaiset kiukkukohtaukset auta huonoa päivää ollenkaan. Rean päivää voi verrata säähän - aurinkoisina ja hyvinä sääpäivinä tamma on reipas ja iloinen, jonka kanssa työskentelee mielellään. Huonot sääpäivät (räntä-, vesi- ja lumisade, ukkonen) heijastuvat Rean mielentilaan huomattavasti. Ymmärrettävää, ettei maastoon tahdo sateen saattelemana, mutta aina työ ei maita maneesinkaan suojassa. Huonotuulisuuttaan tamma ilmaisee säikkymisellä olemattomilel möröille, sekä kieltäytymisillä esteillä.

Rakas kiukkupyllymme osaa aina myös yllättää hyvinä päivinään. Eilen takapuolelleen mennyt maastoretki voi seuraavana päivänä olla huipputreeni esteillä. Hyppääjänä Rea on p*run lahjakas, mutta ei siedä turhaa ohjista sahaamista ratsastajaltaan. Rean valtti esteillä on vauhti, mutta myös hyvä tasapaino, jolloin tiukatkin kurvit mennään hyvällä vauhdilla ilman pelkoa kaatumisesta - tottakai terveen järjen rajoissa. Erikoisia esteitä tamma saattaa kyttäillä, mutta nopealla tutustumisella luulot katoavat ja estettä voi sopivan tilaisuuden tullen maistaakin.

Kouluratsastus ei ole missään nimessä meidän valttimme. Rea on liian vauhdikas keskittyäkseen vaativaan koulutreeniin, mutta musiikin tahtiin tamma rentoutuu ja keskittyy eri tavalla. Harvoin järjestetyt "musiikkiluokat" voisivat kuitenkin nostaa tasoamme korkeammalle, mutta perinteisissä kisoissa pidämme tason matalana. Maastossa Rea kuitenkin rentoutuu mukavasti ja ellei sää anna erityistä rasitetta huonotuulisuuteen ei pukkejakaan tarvitse pelätä laukkapätkillä. Erityistä innostusta tamma ilmaisee pukeilla umpihangessa, että sänkipellolla laukatessa.

Tamman uteliaisuus ei kuitenkaan ole täysin mennyttä sillä tamma jaksaa aina olla kiinnostunut traileriin tai hevosautoon menosta. Kaverin kanssa matka menee mukavammin, muttei yksin matkustaminen ole mahdotonta, kun ruokaa on riittämiin ja pitkillä matkoilla pieni pysähdys ja omistajalta herkkujen pummaaminen tarkastuksen aikana. Kisapaikalla Rea vaikuttaa aina hyvin levänneeltä vaikka matkaa onkin menty useampi tunti. Kisapaikan tunnelma ei ole mitenkään verrannollinen koti oloihin ja Rean käyttäytyminen on erityisen kiitettävää vieraillessa muualla. Kisasuorituksessa on toki oma tulinen tunnelma, kun esteillä mennään vauhdikkaasti, mutta työhön keskitytään 110 prosenttisesti sillä tamma tietää, että lopussa kiitos seisoo, tai pikemminkin maistuu.

i. Suprant Whichwitchiswhich
han, rn, 170cm.
KTK-II
ii. Whischipswitch
han, rn, 163cm. ERJ-II
iii. Ohlbohwl
iie. Minette
ie. Sol Invictus
han, rt, 162cm.
iei. Sol Indiges
iee. Ludi Solis
e. Nombre Noir PB
fwb, rt, 168cm.
KTK-II
ei. Grimaldi
hol, trn, 170cm. KTK-II
eii. Griollo
eie. Commerce Beth
ee. Ch. Rhea Silvia
han, rt, 167cm. KTK-III, ERJ-II
eei. Triston III
eee. Robinia


Suprant Iscreamicecream on tarjolla jalostukseen (ota yhteyttä sähköpostitse)

10.11.2014 o. Suprant Keeperinthemyst (i. Kafkaesque Solo)
15.01.2015 t. Milkywaukewee Stinder KTK-kelp (i. Tropical Sodasyrup Solo)
14.08.2015 t. I Scream Icecream Stinder KTK-kelp (i. Silverlode I eat U brainz!)
01.01.2016 t. Purrrfect Icecreamshot Stinder KTK-III (i. My Ex Used to Purrrrr)
11.01.2016 o. Redcreamsoda Stinder KTK-kelp (i. Tropical Sodasyrup Solo)
14.03.2016 o. Bohemian Banana Bomb Stint (i. Louboutin Stint)


Suprant Iscreamicecream on virtuaalihevonen / Suprant Iscreamicecream is a sim-game horse

Ulkoasu © Minority ~ Kuvat © Pulmu N.