virtuaalihevonen - a sim-game horse

Mewian Kendrikkopioiminen kielletty - do not copy (c. KKJ) photo duff_zpsf2ebd359.jpg     Tovereittain Kendrik
    Rekisteri nro VH15-024-0031

    Syntynyt 01.08.2014, 5v.
    Welsh mountain, ori, 117.5cm.

    Koulupainotteinen
    ko Helppo B / re 75cm

    Omistaja: Sylvester (VRL-00483)
    Kasvattaja: Mewian Welsh

    Kuva © KKJ

Saavuttanut KTK-II palkinnon 20.04.2016, onnea!
19 + 19 + 19 + 20 = 77p.


           


Aloitin vierailuni Danin omistamissa Paraatiponeissa sovittuna ajankohtana. Olimme jutelleet puhelimessa muutamasta mahdollisesti tilausvarsasta, jotka olivat juuri syntyneet ja nyt pääsin heitä katsomaan. Suloiset pienet pallot olivat erittäin ujoja ja tutusminen jäi lyhyeen. Dani innostui kuitenkin esittelemään ponejaan, kun sanoin welshkärpäsen puraisseen minua pahasti. Huomioni kiinnittikin musta ori, joka huuteli ohi menneiden hevosten perään. Ori oli sangen mahdoton yrittäessä saada hevosten huomio itseensä ja se sykähdytti suuresti. Ori tuli luoksemme omistajansa vihellyksestä ja oli erittäin innokas tutustumaan meihin. Hihkuin innosta! Miten voi olla noin korea ori joka omaa vielä jonkin verran käytöstapoja orimaisuudestaan huolimatta. Oria Dani ei tietenkään myynyt, mutta saimme sovittua tilausvarsasta. Hän osasi heti ehdottaa morsmaikuksi Meow:n tammaa, Euphoriaa. Muutama puhelinsoitto ja uusi tulokas oltiin alustavasti sovittu.

Tulokkaalle oli erittäin vaikeaa keksiä sopivaa nimeä, joka kuvastaisi oriin isoa egoa, mutta samalla olisi sopiva pienelle ponille. Kendrik osui silmiini netissä, josta se tuntui heti omalta ja sopivalta nimeltä. Saatuani hyväksynnän kasvattajalta olin innoissani. Pieni Kendrik kasvoi nopeasti, mutta kokoaan nopeammin orin ego kasvoi. Orilla on erittäin suuret luulot itsestään ja itsesuojevaistot minimissä. Kendrik uhittelee kaikille oreille koossa riippumatta ja erilaisissa tapahtumissa tulee olla erittäin tarkka orin kanssa heikohkon käytöksen takia. Tammojen perään ori huutelee jokaisessa tapahtumassa ja tämä vaikeuttaa orin keskittymistä.

Pieni ponimme on kuitenkin valloittava kaveri kukkoilevasta luonteestaan huolimati. Kendrik osaa olla nätisti, harvemmin, mutta kaksin hoitajan kanssa tallinkäytävällä voi saada jopa kirosanattoman hetken Kendrikin kanssa, kun ori vain nököttää paikallaan. Vaikkakin välillä saattaa ohimennen hamuta herkkuja, joita hän haistaa takkisi taskusta. Hoidettaessa Kendrik on kaikinpuolin asiallinen, samoin kengitettäessä, mutta eläinlääkärille ori ei ole yhtään hyvää puoltansa näyttänyt.

Ratsuna Kendrik on melkoisen vauhdikas, kun ohjat ovat pitkät ja pitäisi keskittyä rentoon kävelemiseen. Ei onnistu. Kendrik hermoilee muiden hevosten perään ja kuulostaa vinkulelulta huudellessaan jatkuvasti muiden perään, vaikka lähimmät hevoset olisivatkin lähitarhojen kaverit. Ohjia kerätessä ja työn alkaessa Kendrik antaa ensimmäistä kertaa ajatusta sille, että selässä istuu joku ja työt pitäisi aloittaa.

Vahvasti kouluratsastukseen painoittunut ori osaa olla haastava helpoissakin luokissa. Aina voltit eivät tunnu suoriutuvan a-luokkaisesti, mutta eipä esteilläkään voi suurempaa onnea toivoa. Kendrikillä on suuret halut hypätä, mutta palapeli kelvollisiin hyppyihin ratana on kateissa. Irtona ori hypää isompaakin estettä, mutta ratana esteet saavat olla polvenkorkuisia. Maapuomeilla ori kuitenkin muistaa ja jaksaa jalkojaan nostella oikein mallikkaasti.

           


i. Taffy Dawn
welsh mountain, m, 120cm.
VWY-II
ii. Music's Deverril
wm, mkm, 118cm. VWY-III
sivut kadonneet
iii. Ch. Liinun Charleston
wm, km, 121cm.
iie. VIR MVA Ch. Tsiun Danilla
wm. KTK-I, KRJ-III, VVJ-II, RTLA-III, JPA-B
ie. Talaith Dawn
wm, m, 121cm.
YLA2, VWY-II
iei. Rowland's Wild Nemo
wm, m.
iee. Try Or Die
wm, rtkm, 121cm. KRJ-II, YLA2, VWY-II
e. Mewian Euphoria
welsh mountain, km, 117cm.
ei. Mewian Carat
wm, vkkokm, 119cm.
YLA2, VWY-II
eii. Gwalch Arwel
wm, vkkokm, 119cm. YLA2, VWY-II, VPA2
eie. Aelwen Lilith
wm, rt sab, 119cm. YLA2, VWY-III
ee. Mewian Hiraeth
wm, vkko, 118cm.
eei. Aelwen Wizard
wm, km, 121cm.
eee. Hywarrd Kendra
wm, km, 117cm.


Mewian Kendrik on tarjolla jalostukseen (ota yhteyttä sähköpostitse)

    00.00.0000 o/t. Mielkuvitusvarsa (e. Tammammamma)

           


22.10.2015 NJ Coedwig Welsh - Welsh mountain orit - BIS4, MVA-sert
26.11.2015 NJ Yentel ponies - Welsh orit - sertin arvoinen -> irtoSERT

KRJ sijoitukset: 7 kpl
07.09.2014 KRJ 6 sins - helppo B - 1/50
14.09.2014 KRJ 6 sins - helppo B - 5/50
16.09.2014 KRJ 6 sins - helppo B - 3/50
17.09.2014 KRJ 6 sins - helppo B - 1/50
24.01.2015 KRJ Petäjävaara - Helppo B - 2/30
02.02.2015 KRJ Mirrormere Stables - Helppo B - 4/30
06.02.2015 KRJ Mirrormere Stables - Helppo B - 1/30
           


24.12.2015 Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta 2016! (kirjoittanut: Sylvester)

Nyt se sitten on totta ja musta joulu läsnä. Olin sangen masentunut sillä jo parin viikon takainen kinos oli vain hetken huumaa. Oli ensimmäinen musta joulu mitä itse muistan. Jouluvalot ja koristeet kuitenkin toivat jouluntuntua kotiin ja Tiilikanojan talliin. Tallin hevoset olivat porrastetusti mukana jouluvaelluksella, jossa ongelmilta vältyttiin eikä haavereitakaan tullut yhtään. Ratsut toimivat ensi sijaisen hyvin ja pienempi valjakkovaellus menikin erityisen hauskasti, kun porukka oli niin pieni ja siinä lauleskeltiin jonossa. Nyt kaikki rauhoittuvat joulun viettoon kukin omalla tavallaan. Hevosille oli jaossa poikkeuksellisia herkkuja, kuten kuivia leipiä ja porkkanoita. Talli hiljeni tänään aikaisemmin, jotta kaikki pääsevät joulun viettoon. Huomenna olemme kaikki pienessä ähkyssä valmiit jatkamaan vuoden loppuun. Tiilikanoja kaikkine asukkaineen tahtoo kiittää hevosten kasvattajia, tuojia ja varsojen omistajia onnistuneesta vuodesta ja toivottaa näin ollen ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

 

Ulkoasu © Rio, taustakuva © The Inspiration Gallery, koristeet © Ritva's gallery.
Kaiken muun, ellei toisin mainita © Sylvester. Kaiken kopioiminen ilman lupaa on kielletty!