virtuaalihevonen - a sim-game horse

Modern Tchaikovsky Dei    Tovereittain Kovsky
    Rekisteri nro VH14-017-0449

    Syntynyt 29.05.2014, 7v.
    Minishetlanninponi, ori, 83,5cm.

    Valjakkopainotteinen
    Vaikea valjakko / irtohypytys 60cm.

    Omistaja Sylvester (VRL-00483)
    Kasvattaja Virtuaalitalli Dei

    Kuvat © KKJ

KTK-II. palkittu 11/2015: 20 + 18 + 19 + 19 = 76p.
KTK-til 20.09.2014: 15 + 13 + 15 + 13 = 56p, ei palkintoa


           


Taipaleemme alkoi toukokuun lopussa, kun Leandra jätti ilmoitukset nettiin myytävistä shetlanninponeista ja puolitokkurassa päikkäreiden jälkeen niitä selasinkin. Kiinnitin huomioni kukkoilevaan ja moderniin nimeen, Modern Tchaikovsky Dei. Ajattelin katsoa orin tietoja pidämmälle sen enemmän miettimättä, mutta huomasin, että isä oli yksi suosikeistani Dein poneissa. Minit ovat aina kiinnostaneet minua sillä kokoonsa nähden niillä on erittäin suuri ego, etenkin oreilla. Dein ponit ovat automaattisesti aina ihania, mutta tämä oli selvästi superihana! Minulla oli kova kiire herättää aivoni ja rustata tarjousta myynti-ilmoituksen alle.

Sitä saa mitä tilaa! Vieroituksen ollessa sopivassa kohdassa pieni taskukokoinen ori lähti matkaan kohti Tiilikanojaa. Tulonsa meille hän teki kuuluvasti jo pihaan saattuaan ja kuljetuskopista ulos päästyään älämölö jatkui. Pitkään orin saapumisen jälkeen kutsuimmekin häntä vain minimieheksi, mutta joka päivä hän egoili hieman lisää, joten suloinen minimies piti muuttaa. Sopivaksi kutsumanimeksi valikoitui Kovsky, joka kuvastaa mielestäni loistavasti tätä itseään täynnä olevaa pientä herraa. Tosin rakkaalla lapsella on monta nimeä, joista muutamia mainitakseni ovat Kunkku ja Kinkku, jotka vaihteleevat aina päivien mukaan. Teksteissä voi esiintyä myös edellä mainittuja lempinimiä, joten toivottavasti ette sotkeudu.

Kovskyn ikääntyessä pariin vuoteen oli aika aloittaa treenit kunnolla ja massan hankkiminen alkoi siinä samalla. Kesäkausi putkahti päälle ja laidunkauden ori nautti suurin suin, sananmukaisesti. Ori ahnehti heinää melkoisesti ja kesän jälestä olisikin melkoinen pallukka, vaikka treenejä pyrittiin kuudesti viikkoon pitämäänkin. Kesän treeneissä harjoittelimme maastakäsittelyä, sekä vaunuja työvälineenä. Pikku Kunkku oli suuri eleisesti ensi kertaa "tervehtiessään" vaunuja, joille hän hörisi korvat hörössä, kuin parhaimmallekin tammalle. Ystävyys kärryyn syntyi nopeasti, mutta takapakkia ollaan otettu monesti. Kovsky on erittäin itsepäinen sille tuulelle sattuessaan, eikä todellakaan aina kuuntele sitä mitä ohjastaja tahtoo. Kärryjen eteen ensi kertaa valjastettaessa homma sujui leikiten, mutta eteenpäin vaunut perässä ei liikuttu pariin päivään vaan yritettiin sivulle liikkua. Kinkku ei selvästikään ymmärtänyt jutun juurta miksi hän ei saisi olla kyydissä tai edes liikkua sivusuunnassa.

Täysi ikäisyys koitti nopeammin kuin oletin ja ne 3 vuotta menivät kuin siivillä. Hetki sitten tämä oli pieni rääpäle ja nyt hieman isompi ja itsepäisempi rääpäle. Valjakkoponina Kovsky on kehittynyt huomattavasti ja vaikka yhdessä vaiheessa en uskonutkaan, mutta koulutimme tästä jukurista vaativien tasojen kärryponin. Itsepäisyys orilla on säilynyt kaikki vuodet, eikä hän tingi omista päätöksistään kovinkaan helposti, etenkin, kun ollaan kotosalla. Kotona Kovskyn käytöstavat ovat haudattuna jonnekin mistä emme niitä ole löytäneet. Kilpailuissa ori käyttäytyy aina edukseen ja toivon joka kerta, että edes kerran voisimme saada kotiin tuotua tuon hyvä käytöksisen ja edustavan ponin.

           


Ch.
i. Kasper v. Pijnboompit
prt, 84cm. KTK-III
ii. VIR MVA Ch. Thief of Bouncewoods
rt, 78cm.
iii. Morrison of Bouncewoods
rt, 79cm. evm
iie. Lucinda of Bouncewoods
rtkrj, 75cm. evm
ie. Tilhimäen Liana
rtkrj, 99cm.
iei. Maurice
rnkm, 98cm.
iee. Lily Queen JW
rt, 102cm.
VIR MVA Ch.
e. Soviet Kitsch Dei
she, rt, 97cm. KTK-I
ei. VIR MVA Ch. Riot Empire
prn, 101cm. KTK-II
eii. Maximus of Tiber
evm
eie. Electra Empire
evm
ee. VIR MVA Ch. Autumn Fall
trn, 99cm. KTK-II, YLA2
eei. Teutonic Devil
evm
eee. Bennett's Love Letter
evm


Modern Tchaikovsky Dei on tarjolla jalostukseen (ota yhteyttä sähköpostitse)

    16.03.2015 minishe-o. Nacho Fantastico (e. Sonetin Felicia)
    19.12.2015 she-t. Cutieberry Ch, KTK-II, VVJ-I (e. Honeyberry)
    05.01.2016 minishe-o. Modern Bukowsky Stint KTK-kelp (i. Wyat Candy Dash)

           

14.08.2014 NJ BIS tulosarkisto - minishetlanninponit - irtoSERT
12.10.2015 NJ Breandan - minishetlanninponi orit - BIS2, MVA-sert
01.02.2016 NJ Ryhmä Rämä - poniorit - irtoSERT

VVJ SIJOITUKSET

12.09.2014 VVJ Breandan - vaativa - 1/25
13.09.2014 VVJ Breandan - vaativa - 5/25
17.09.2014 VVJ Breandan - vaativa - 3/25
06.11.2015 VVJ Mörkövaara - vaativa - 3/30
10.11.2015 VVJ Mörkövaara - vaativa - 4/30
06.11.2015 VVJ Mörkövaara - Vaativa - 3/30
10.11.2015 VVJ Mörkövaara - Vaativa - 1/30
17.11.2015 VVJ Holmberg - Vaativa - 4/30
02.11.2015 VVJ Holmberg - Vaativa - 1/30
01.02.2016 VVJ Mörkövaara - vaativa - 6/40
17.02.2016 VVJ Mörkövaara -vaativa - 6/40
20.02.2016 VVJ Mörkövaara - vaativa - 4/40


           


31.12.2014 Valjakkovalmennus (kirjoittanut: Sylvester)
Kovskya valjastaessa en ollut vaikuttunut ulkona vallitsevasta säästä. Pilvinen mukava plussakeli vaihtui nopeasti räntäsateeksi, joten päätimme mennä maneesiin treenaamaan. Kärryissä istui Taru, nuori pitkä tallityttö, joka oli täysin hörähtänyt poneihin ja valjakkoajoon. Kovsky ei ollut tyytyväinen, kun räntäsateessa vaelsimme maneesille, joka tuntui olevan pidemmällä, kuin koskaan ennen. Maneesin ovien avattua Kovsky kipitti nopeasti sisään Taru kärryissä ja minä suljin oven heidän perässään. Aluksi mentiin vapaata käyntiä, kun laittelin muutamia törtsiä maneesin keskelle pieneksi pujotteluksi. Kovsky katseli innokkaana ympärilleen alkukäynneissä ja ohjasta kerätessä oli valmis nostamaan ravia, mutta vasta käskystä sen nosti. Taru hihkui innoissaan kärryissä ja hymyili kuin hangon keksi. Minuakin alkoi hymyilyttämään ja ulkona vallinnut räntäsade unohtui nopeasti. Parivaljakko nosti ravin ja sangen hyvätempoisen sellaisen. Kovsky ravasi reippaasti, mutta ei ravurimaisesti liioitellen pää taivaissa. Kokonaisuus vaikutti hyvältä ja hillityltä, kun lähdettiin isoja ympyröitä suorittamaan. Kovsky kuunteli kuuliaisesti ja hillitsi tempoa sopivasti ympyröillä. Ensimmäiset pujottelut törtsillä mentiin käynnissä, mutta toisella kierroksella ravissa. Käynnissä Kovsky hieman hidasti tempoaan, mutta ravissa tempo ja kuuliaisuus olivat kohdillaan. Pysähdykset onnistuivat tänään paremmin käynnistä, kuin ravista, mutta liikkeelle lähdöt erinomaiset suoraan ravia nostettaessa. Laukannosto oli reipas, mutta tempo oli hieman hidas, mutta Taru pisti Kovskyyn nopeasti lisää vauhtia ja loisti taas hymynsä kanssa. Loppuverkassa menin Tarun viereen kärryihin istumaan ja juteltiin niitä näitä, kun Kovsky sai köpötellä rauhassa omaa reipasta tempoaan.

           


24.12.2015 Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta 2016! (kirjoittanut: Sylvester)

Nyt se sitten on totta ja musta joulu läsnä. Olin sangen masentunut sillä jo parin viikon takainen kinos oli vain hetken huumaa. Oli ensimmäinen musta joulu mitä itse muistan. Jouluvalot ja koristeet kuitenkin toivat jouluntuntua kotiin ja Tiilikanojan talliin. Tallin hevoset olivat porrastetusti mukana jouluvaelluksella, jossa ongelmilta vältyttiin eikä haavereitakaan tullut yhtään. Ratsut toimivat ensi sijaisen hyvin ja pienempi valjakkovaellus menikin erityisen hauskasti, kun porukka oli niin pieni ja siinä lauleskeltiin jonossa. Nyt kaikki rauhoittuvat joulun viettoon kukin omalla tavallaan. Hevosille oli jaossa poikkeuksellisia herkkuja, kuten kuivia leipiä ja porkkanoita. Talli hiljeni tänään aikaisemmin, jotta kaikki pääsevät joulun viettoon. Huomenna olemme kaikki pienessä ähkyssä valmiit jatkamaan vuoden loppuun. Tiilikanoja kaikkine asukkaineen tahtoo kiittää hevosten kasvattajia, tuojia ja varsojen omistajia onnistuneesta vuodesta ja toivottaa näin ollen ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

 

Ulkoasu © Rio, taustakuva © The Inspiration Gallery, koristeet © Ritva's gallery.
Kaiken muun, ellei toisin mainita © Sylvester. Kaiken kopioiminen ilman lupaa on kielletty!