virtuaalihevonen - a sim-game horse

ESP Swanja photo 1f3_zpseaed6904.jpg     Tovereittain Ksenia
    Rekisteri nro VH14-010-0064

    Syntynyt 09.01.2008, 10v.
    Knabtsrup, tamma, 157cm.

    Yleispainotteinen
    ko Helppo C, re 100cm, me 80cm.

    Omistaja Sylvester (VRL-00483)
    Kasvattanut Ayna, Espergarde

    Kuvat © Katja K.

15.02.2015 KTK-II palkittu (16 + 17 + 17 + 20 = 70p.)

           


Rotukirjoon uusia kirjava joukkoon ja oikein ihana täplikäs sellainen. Ksenia saapui meille suoraan kasvattajansa luota Espergardesta, jossa tamma oli asunut koko varsa ikänsä löytämättä sopivaa kotia. Ksenia on esimerkillinen rotunsa edustaja, koska hieman jännitin tätä Peppi Pitkätossun hevoselta näyttävää tammaa ja sen luonteen lujuutta. Pelot osoittautuivat turhaksi sillä Ksenia on erittäin lempeä tamma, jonka kanssa viettää mielellään aikaa. Kesäisin mukavinta ajanvietettä ovatkin retket villeille heinäpelloille missä tamma voi vapaasti syödä ja itse voi makoilla tamman selässä heinänkorsi suupielessä ja tähyillä pilviä.

Ratsuna Ksenia on osaava ja reipas, mutta vaikka se vaatii ratsastajaltaan paljon pieniä asioita, jotta kokonaisuus pysyy kasassa osaa tamma palkita ratsastajansa. Tamma on uskollinen tutuille ratsastajilleen ja on aina innokas työskentelemään heinä kanssa. Tervehdykseksi on aina hörähdys ja hieman tuttavallista hamuamista käsistä ja sitten taskuista. Selkään nousussa tamma pysyy paikallaan, mutta vyön kiristykseen tamma ei haluaisi antaa aikaa vaan pyrkii jo liikkeelle. Reippaalla mielellä ollaan heti alkutunnista ja alkukäynneissä ei mennä metrimakkarana vaan ohjaa voidaan hiljalleen kerätä ja alkaa töihin. Voltit tamma hoitaa näppärästi oikomatta ja kulmat samaten. Pysähdyksissä tamma malttaa sekunnin tai kaksi seistä, mutta kolmas tahtoo olla liikaa. Ainainen työstäminen on pysähdyksien kanssa ja paikallaan olo. Raviin neiti siirtyy hyvin ja kokeilee hieman kierroslukemia lisäämällä tempoa. Esteet pistelevät tamman katseessa jo heti alussa, joten pientä esteille viemistä on jo huomattavissa. Laukkaan siirrytään erittäin reippaasti ja tammaa saakin hieman pidätellä, ettei neiti sangen innostu.

Sukunsa etuina on hyvät estelahjat, joita tamma esittää erittäin mielellään ratsastajalleen vauhdin lisäksi. Maapuomit tamma menee aina leikiten ja liioitellen, etenkin, jos laukataan, mutta ravissa voi kaviot hieman kopsuakin puomeihin, juuri siksi, että tämä on niin pitkäveteistä tamman mielestä. Isommila esteillä tamma panostaa hyppyihinsä vähintään 110 prosenttia! Ponnut tahtoo lähteä askelen liian kaukaa, mutta tutut ratsastajat osaavat tamman temput ulkoa, joten tamma on helpompi viedä askelen lähemmäs ennen ponnistusta. Hypyissä on riittävästi ilmavaraa ja alastulot ovat tasapainoisia, mutta ratsastajan tulee olla tarkkana siinä mihin tamman heti esteen jälkeen ohjaa. Ksenia ottaa kiintopisteeksi tietenkin heti lähimmän esteen ja siinä voi tulla pientä eri mielisyyttä, että mikä este onkaan seuraavana.

Kisamatkoille on aina mukavaa lähteä, jos Ksenia on mukana. Tämä matkaaja on sinut trailerin kanssa ja matkailee siellä mielellään ja tamma onkin rauhoittava esimerkki traileria pelkääville kavereille. Kisapaikalla Ksenia ottaa tilan haltuun ja pysyy rauhallisena kaikesta hälinästä huolimatta. Mitäpä sitä turhaan stressaamaan ennen suoritusta? Niinpä niin, kaikki on helppoa hoidosta verkkoihin asti, mutta suorituksessa sitten jännitys iskee kuin kirves halkoon. Tamma on sangen häkeltynyt esteiden paljoudesta ja vallan sekoaa onnesta, kun valinnan varaa on niin paljon. Vihellyksen kuultuaan mennään ja kovaa! Ratsastajalla pitää olla vankka kokemus kisaamisesta esteillä, että tamman saa menemään juuri oikean radan, eikä hyppäämään omiaan tai vinolla lähestymisillä kieltämään. Turhan tiukat kurvit eivät ole Ksenian makuun vaan hän menee mieluummin pidemmän reitin. Vinoilla lähestymisillä tamma kieltää helposti, etenkin, jos kyseessä on vesieste. Muuten esteistä ei ole väliä sillä kaikki mennään kyllä ylitse, jos ratsastaja hoitaa oman osuutensa.

           


i. Gulle af Radon
tiikerinkirjava, 158cm.
ii. Farveløs Gråblåfugl
knn, 156cm.
iii. Don Rasmusson VII
knn, 161cm. evm
iie. Sommerfugl IV
sivut kadonneet
ie. Henrijette af Radon
knn, 159cm.
iei. Mikkel af Mogens
knn, 162cm.
iee. Stina Kungsland
knn, 156cm.
e. Belenmight
157cm.
esiKTK
ei. Rooten
knn, 155cm.
evm
eii. Åskopolis
knn, 159cm. evm
eie. Ätslie
knn, 154cm. evm
ee. Bellanda
knn, 157cm.
evm
eei. Monterello
knn, 158cm. evm
eee. Ida
knn, 156cm. evm


ESP Swanja on tarjolla jalostukseen (ota yhteyttä sähköpostitse)

    01.08.2014 t. Laramie Stinder (i. Glamglare Petter)
    12.09.2014 o. Bad Bad Boy Stinder (i. Roccolé)

           


04.06.2014 NJ Stableyard - knabstrup tammat - irtoSERT

KRJ sijoitukset: 00 kpl
ERJ sijoitukset: 2 kpl
19.01.2015 ERJ Ramya Ranch - 100cm - 7/50
20.01.2015 ERJ Ramya Ranch - 100cm - 3/50


           


24.12.2015 Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta 2016! (kirjoittanut: Sylvester)

Nyt se sitten on totta ja musta joulu läsnä. Olin sangen masentunut sillä jo parin viikon takainen kinos oli vain hetken huumaa. Oli ensimmäinen musta joulu mitä itse muistan. Jouluvalot ja koristeet kuitenkin toivat jouluntuntua kotiin ja Tiilikanojan talliin. Tallin hevoset olivat porrastetusti mukana jouluvaelluksella, jossa ongelmilta vältyttiin eikä haavereitakaan tullut yhtään. Ratsut toimivat ensi sijaisen hyvin ja pienempi valjakkovaellus menikin erityisen hauskasti, kun porukka oli niin pieni ja siinä lauleskeltiin jonossa. Nyt kaikki rauhoittuvat joulun viettoon kukin omalla tavallaan. Hevosille oli jaossa poikkeuksellisia herkkuja, kuten kuivia leipiä ja porkkanoita. Talli hiljeni tänään aikaisemmin, jotta kaikki pääsevät joulun viettoon. Huomenna olemme kaikki pienessä ähkyssä valmiit jatkamaan vuoden loppuun. Tiilikanoja kaikkine asukkaineen tahtoo kiittää hevosten kasvattajia, tuojia ja varsojen omistajia onnistuneesta vuodesta ja toivottaa näin ollen ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

 

Ulkoasu © Rio, taustakuva © The Inspiration Gallery, koristeet © Ritva's gallery.
Kaiken muun, ellei toisin mainita © Sylvester. Kaiken kopioiminen ilman lupaa on kielletty!