Tuulenpesän Kartano

Vatupassi RC

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ kasvattaja

NIMI Vatupassi RC "Pate" rekisteriNUMERO VH16-018-2547
SYNTYNYT 03.11.2016 (4 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri rautias SÄKÄKORKEUS 159 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Spookiness,Radical Trotters
Ennätys & voittosumma enn. 1.41,3ake vs. 150€ SAAVUTUKSET SV I

Suomenhevosvarsojen arviointi 3-vuotiaana 20.03.2017
rakenne 7.2, suku 10, käytöskoe 8 + 4.8, ajokoe 7.7 + 10 = 47.7 SV-I

Vatupassi RC tuli meille surffaillessani eräs päivä ravitallien internet-sivuilla ja eksyttyäni Radical TRottersin sivuille sain huomata heillä olevan paraikaa kasvattimyynti, jossa oli kaupan sekä jo syntyneitä varsoja ja vielä syntymättömiä varsoja. Rupesinkin oitis käymään myytäviä hevosia lävitse siinä toivossa että joukosta löytyisi jokunen lyhytsukuinen suomenhevonen. Suomenhevosvarsoja oli kuitenkin myynnissä vain yksi mutta millaisesta suvusta se olikaan. Vielä syntymättömän varsan emä oli kauansitteen lopettaneen ravitalli Loiston kasvatteja, joten pakkohan tästä varsasta oli tehdä tarjous kun kerran sattui harvinainen puoliksi vanhasukuinen ravuri kohdalle. Lähetinkin siis oitis Spookinessille ostotarjouksen sähköpostitse ja seuraavana päivänä tämä vastasikin, että varsa voitaisiin meille varata. Marraskuun alussa Loisto-Vinha sitten putkauttikin maailmaan terhakan rautiaan orivarsan, jolle annettiin nimeksi kasvattajansa ehdotuksen mukaisesti Vatupassi RC. Spookinessin kanssa sovimme, että hän voisi tuoda varsan muassaan joihinkin raveihin sen vieroituksen jälkeen, jolloin voisimme myöskin viimeistellä hevoskaupat.

Pate on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen tullen erinomaisesti toimeen ihmisten kanssa mutta se stressaa uusia tilanteita ja ihmisiä melkolailla, minkä vuoksi sille onkin määrätty kaksi vakituista hoitajaa, ettei oriin täytyisi aivan kokoajan stressata vaihtuvia hoitajia. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei oria täydy sitoa kiinni, sillä se kyllä osaa seistä aloillaan käskettäessä vaikka kuinka pitkiä aikoja ainoan poikkeuksen tähän tekee kengittäjä, jonka vierailuista herra ei pidä sitten lainkaan tehden kengittäjän työn mahdollisimman hankalaksi. Harjauksesta ori kuitenkin nauttii seisten aloillaan silmät puoliummessa nautiskellen harjan hierovista vedoista. Patea olisi kuitenkin syytä harjata hieman normaalia hellemmin ottein, sillä se on melko herkkänahkaista sorttia eikä kestä kovakouraista käsittelyä. Valjaat ori antaa laittaa ongelmitta, mikäli vain mahavyön muistaa kiristää vähitellen niin ettei herran ihoa joudu vyön väliin. Talutettaessa ori kulkee muuten hyvin taluttajansa rinnalla, mutta tammojen ollessa lähettyvillä se pistää pystyyn melkoisen shown hirnuen kimakasti näiden perään ja käyttäytyen muutenkin kuin olisi saanut annoksen steroideja. Muiden hevosten seurassa ori viihtyy yleisesti ottaen hyvin eikä rupea tappelemaan, mutta puolustaa kyllä itseään tilanteen niin vaatiessa.

Ajettaessa Pate osaa olla aluksi hieman laiskanpuoleinen, mutta kunhan sen moottori on lämmittelyn aikana saatu kunnolla käyntiin riittää sillä virtaa vaikka muille jaettavaksi. Voltilta lähdettäessä oriilla on olemassa laukkariski, joten tasoitusajoissa kannattaa lähtö ottaa varman päälle eikä lähteä mukaan alkukiihdytykseen, vaikka ori onkin nopea lähtijä. Autontakaa lähdettäessä oriin kanssa voi sen sijaan hyvin lähteä tavoittelemaan kärkipaikkaa heti lähdössä, sillä auton takaa lähdettäessä ei oriilla ole taipumusta lähtölaukkaan. Pate ei ole kovinkaan kestävää sorttia, joten sille kannattaa valita hyvän hevosen selkä, jolloin ori jaksaa kyllä matkan kuin matkan kun ei itse joudu paiskimaan hommia. Loppusuoran auetessa ori kuitenkin kannattaa kääntää vapaille väylille jolloin se kehittääkin melkoisen loppukirin, joka riittää takajoukoistakin pitkälle joskaan ei aina ihan voittoon asti.

i. Repolan Vilivonka ii. M.L. Leiskaus iii. M.L. Tulipallo
iie. M.L. Vauhti
ie. Marilini iei. Mikaeeli
iee. Lainahuntu
e. Loisto-Vinha
KTK III
ei. FIM Vekku eii. Ekonomi
eie. Vekliina
kadonnut
ee. Vauhdin-Likka eei. Armoton
eee. Kuje-Likka

ei jälkeläisiä

3-vuotiskausi
22.03.2017 Ravitalli Saltan Koelähtö 1. Tasoitusajo 2100m Kylmäveriset 1.54,3ke 50€
29.03.2017 Aken Ravitalli Ryhmäajo 2100m, 30,0-aikaiset ja hitaammat sekä ennätyksettömät kylmäveriset 08/08 1.41,3ake
30.03.2017 Ravitalli Saltan Tasoitusajo 2100m kylmäverisille 3-vuotiaat 05/16 1.42,9ke 100€