Yhteistyössä

Mikäli yhteistyön tekeminen Gateawayn kanssa kiinnostaa voit ottaa yhteyttä tallin omistajattareen mailitse.

Tiilikanoja

Tärkeitä Linkkejä

Virtuaalinen Ratsastajainliitto
Virtuaaliravien Edistämisryhmä
Virtuaalinen Näyttelyjaos
Virtuaalinen Matkaratsastusjaos
Virtuaalinen Työhevosyhdistys

Tervetuloa! Welkom!

Ratsutila Gateaway on Alankomaissa Zeelandin merenranta provinssissa sijaitseva talli, joka avasi ovensa virallisesti heinäkuun lopulla 2014. Tallin hevoskanta on sangen monimuotoinen ja kirjava, mistä voikin päätellä, ettemme suosi mitään tiettyä rotua kasvatuksessa. Gateaway perustettiinkin näin ollen niille hevosilleni, jotka eivät mahtuneet jo olemassa oleviin englantilaisia täysiverisiä, arabialaisia ja suomenhevosia kasvattaviin talleihini. Meillä Gateawayssä ei kilpailuja järjestetä ja kasvatustoimintakin on sangen pientä.

Historiikki

Olin jo kauan sitten lakkauttanut useimpien tallieni toiminnan ja minulle oli näin ollen jäänyt vain arabialaisia, suomehevosia ja englantilaisia täysiverisiä kasvattavat tallit. Toukokuussa 2014 mieleni alkoi kuitenkin palaa takaisin myös muiden rotujen pariin, joten päätin tuoda osan vanhojen tallieni asukkaista takaisin virtuaalimaailmaan.

Törmäsin kuitenkin pian tuttuun ongelmaan, sillä minulla ei ollut tallia kyseisille hevosille. Siitä sainkin idean, että tämä olisi kaipaamani tilaisuus muuttaa Hollantiin kihlattuni luoksen, joten aloin välittömästi etsiä ratsutilaksi remontoitavissa olevaa tilaa Hollannin Limburgin ja Zeelandin provinsseista. Käytyäni usealla tilalla ja koettuani karvaita pettymyksiä osan tiloista ollessa liian hintavia tai liian huonossa kunnossa löysin pienen maatilan Zeelandin provinssissa, jolla oli omistuksessaan hehtaarikaupalla maata. Kyseessä olevaa tilaa ei oltu suunniteltu ratsutilaksi, mutta muuten tila linnamaisine päärakennuksiseen oli hyvässä kunnossa.

Päätin siis ostaa tilan, vaikka tiesinkin joutuvani rakentamaan kaikki hevosten ylläpitoon tarvittavat rakennukset, mihin lukeutuivat neljän tallirakennuksen ja kahden maneesin lisäksi viisi kenttää ja lukuisia tarhoja. Onneksi saatoin hieman säästää rakennuskuluissa laittamalla kihlattuni tekemään kaikki tarvittavat sähkö- ja putkityöt. Lisäksi vanha navetta remontoitiin tallityöntekijöille sopivaksi asuintaloksi.

Rakennustöiden valmistuttua heinäkuussa 2014 pienestä merenranta maatilasta oli kasvanut suuri ratsutila. Aloin välittömästi rahtaamaan töiden valmistuttua talliin hevosia jo lopettaneilta talleiltani Kroatiasta, Norjasta, Saksasta ja Walesista. Heinäkuun lopulla saatoin ilokseni todeta suurimmasta osasta Gateawayn karsinoista pilkistävän hevosen pään.

Tämä on virtuaalitalli     |     Ulkoasu © NM.     |     Ulkoasun kuvat © Standing Stone Farm, Stutteri Valhalla's & De Wiemselbach