AESAR CREEPY COCONUT EV-II


@ Gál Ildikó

Nimi Aesar Creepy Coconut "Koko" Rekisterinumero VH14-031-1162
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Helppo A re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 166 cm Kasvattaja Heidi N,Aesar Warmbloods
Syntynyt 04.12.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
8 - 8 - 10 - 5 - 5 = 36p EV-II

Aesar Creepy Coconut tuli meille tilausvarsana Aesar Warmbloodsista ihastuttuani sen emään Hippie Hazelnut Solo. Valitettavasti tamman omistajattarelta Heidiltä ei löytynyt silmääni mielyttävää oria, joten käytyäni omat oriini läpi päätin ehdottaa varsan isäksi oriani Scorpia's Jokerman, mikä onnekseni sopi myös Heidille. Niinpä sovimme astutuksesta Halloweenin tienoille ja komea orivarsa syntyi Suomen itsenäisyyspäivän alla vuonna 2014. En itse ehtinyt lähteä Suomeen varsaa katsomaan, mutta Heidi lähetteli minulle paljon kuvia ja jokusen videon varsasta peuhaamasta laitumella muiden varsojen kanssa. Kauppakirjan Heidi faksasi minulle pari päivää varsan syntymästä, jonka allekirjoitin oikopäätä. Vain tyhjäksi jätetty kohta varsan nimeä varten mietitytti minua pitkän aikaa kunnes lopulta keksin nimen Aesar Creepy Coconut. Aluksi olin ajatellut antaa nimeksi vain Aesar Coconut, mutta siitä tuntui puuttuvan jotain joten Halloweenin kunniaksi, jolloin varsa myöskin sai alkunsa, nimeen lisättiin sana Creepy. Allekirjoitettuani kauppakirjan ja faksattuani sen takaisin Heidille sovimme, että varsa muuttaisi uuteen kotiinsa Hollannissa täytettyään vuoden.

Hoidettaessa Koko on vanhempiensa tavoin hyvin kiltti, vaikkakin hieman vallaton. Oriilla on taipumusta keksiä jekkuja aina silloin tällöin hoitajansa päänmenoksi, mutta kaikeksi onneksi moiset hevosen kujeet eivät ole arkipäivää. Kokolla on tosin taipumusta pitkästyä helposti ja mitä enemmän sille keksii muuta puuhaa hoitotoimepiteiden ajaksi sitä varmemmin ori jättäää jekut tekemättä. Harjattaessa ori on hieman levoton ja se olisikin viisainta sitoa kiinni, vaikkei orilla olekaan taipumusta pyöriä karsinassaan kuin väkkärä. Itse harjaamisesta ori kyllä nauttii, mutta sen mielestä mokomat puuhat olisi syytä hoitaa nopeasti poisalta, jotta päästäisiin ulos nopeammin. Pesemisestä Koko ei pidä lainkaan, joten sen pesemiseen olisikin hyvä varata runsaasti aikaa, sillä ori osaa nostaa oikean tappelun pystyyn pestessä. Varustettaessa Koko ei aiheuta vaikeuksia, mitä nyt ei innostuksissaan jaksaisi pysyä paikoillaan. Talutettaessa seurailee kiltisti taluttajaansa, vaikka pitääkin yllä sangen reipasta vauhtia. Muiden hevosten lähettyvillä Koko käyttäytyy rauhallisesti eikä sorru nuorempien hevosten ärsytysyrityksiin.

Ratsastettaessa Koko on energinen, mutta samalla kuitenkin kuuliainen. Välillä oriin kanssa voi kuitenkin joutua etsimään jarruja ellei puolipidätteitä ajeta läpi jo alkulämmittelyn aikana. Ratsastajaltaan Koko vaatii tiukkoja rajoja tai muuten ori alkaa puuhata omiaan. Napakan ja osaavan ratsastajan kanssa Koko on kuitenkin oikea ilo työskennellä. Tosin kuten mainittu Kokolla on ajoittain keskittymisvaikeuksia mikäli sille annetut avut eivät ole selkeitä, mutta napakoita. Juuri keskittymisvaikeuksiensa vuoksi Kokosta ei olekaan kouluratsuksi. Oriin mielestä kun koululiikkeet ovat turhaa näpertämistä. Esteillä Koko onkin omimmillaan. Se ei ehkä ole kaikista notkein tai nopein esteratsu, mutta herra on ihmeen peloton ja haluaa yrittää mahdottomaltakin tuntuvia hyppyjä. Pelottomuudensa ansiosta ori yltääkin välillä uskomattomiin suorituksiin kun taas toisinaan oriin pelottomuus maksaa sille pudotuksen tai useamman. Maastossa Koko on välillä turhankin energinen eikä ori tiedäkään mitään parempaa kuin kunnon laukkapätkä, jolla voi päästellä liikoja höyryjä ulos.

i. Scorpia's Jokerman ii. Boysdontcry COS iii. Voltire Impera
YLA II
iie. Rubinezza NR
ie. Anaemia SIN
kadonnut
iei. Carter RG
iee. Chritical CF
kadonnut
e. Hippie Hazelnut Solo
EV I
ei. Pink Pistachio Vegas
Ch,KTK II,YLA II
eii. Red Wolfberry Solo
eie. Macadamia Woods
ee. Macadamia Solo
ERJ I,YLA I
eei. DeWaal Solo
VIR MVA Ch,ERJ I,YLA II,SPL-I*
eee. Camp Gros Solo
VIR MVA Ch,ERJ I,YLA I,SPL I

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.