AIDAN CASHEL KTK III


@ Heini H.

Nimi Aidan Cashel "Cas" Rekisterinumero VH15-035-0169
Rotu connemara-ori Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä ruunikko, 143 cm Kasvattaja Cery, Aida Connemaras
Syntynyt 12.03.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.09.2015
16 + 17 + 17 + 17 = 67p. KTK-III

Aidan Cashel on ensimmäinen Aida Connemaran kasvatti, jonka meille hankin. Olin jo pitkään ihaillut Aida Connemaran kasvatteja, mutta en ollut onnistunut vielä löytämään sitä omaa aidalaista kunnes sitten maaliskuussa 2015 myyntiin tuli tummanruunikko orivarsa Aidan Cashel. Ihastuin heti orivarsan myynti-ilmoituksen nähdessäni sen sukutauluun enkä näin ollen epäröinyt hetkeäkään tehdä siitä tarjousta. Ilokseni orivarsan kasvattaja Cery hyväksyi tekemäni tarjouksen. Niinpä Aidan Cashel saikin luvan matkustaan uuteen kotimaahansa Hollantiin vähän vieroituksensa jälkeen.

Luonteeltaan Cas on hyvin voimakastahtoinen ja itsepäinen, minkä vuoksi se vaatiikin napakan käsittelijän, joka ei aivan helposti säiky oriin temppuja. Cas nimittäin rakastaa hoitajansa testaamista ja etenkin arempia ihmisiä ori pompottelee mielensä mukaan. Casin kanssa täytyykin pitää pääkylmänä eikä sille saa missään nimessä näyttää minkäänlaisia heikkouden merkkejä. Mikäli hoitaja ei oriin jekkuja säikähdä se kuitenkin asettuu aika nopeasti ylimielisesti tuhahtaen. Harjauksesta Cas ei niin paljon piittaa ja se onkin sidottava tiukasti kiinni, sillä muuten ori pyörii ympäri karsinaansa kuin herhiläinen. Varustettaessa ori saattaa olla hieman hankala suitsittaessa, mutta satulavyön se antaa kiristää ongelmitta. Talutettaessa Cas yrittää jyrätä taluttajansa yli mikäli tämän huomio vain herpaantuu hetkeksikään, joten taluttajan olisi syytä pysyä kokoajan valppaana. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy vähän arvaamattomasti, joten se olisi syytä pitää näistä kaukana etenkin muista oreista.

Ratsastettaessa Cas on aivan yhtä uppiniskainen kuin maastakinkäsiteltäessä ja sen ratsastajan tulisikin olla vähintään yhtä uppiniskainen kuin orikin. Aikansa ratsastajaa testailtuaan ori nimittäin antaa periksi mikäli huomaa, ettei millään tempuilla ole ratsastajaan mitään vaikutusta. Cas tarvitseekin voimakkaat ja selkeät avut, sillä aivan pienet ja kevyet avut eivät aina mene perille tälle uppiniskaiselle oripojalle. Casin askeleet eivät ole kaikista parhaimmasta päästä eivätkä ne ole ratsastajalle kovinkaan mukavat istua, mutta niissä on kyllä tietynlaista näyttävyyttä, joka hurmaa tuomarin kuin tuomarin. Askellajien lisäyksen ja kokoamiset eivät kuitenkaan kuulu oriin parhaimmistoon, mutta se on yllättävän taitava sulkutaivutusten kanssa.

i. Hasselbys Críofan
KTK I
ii. Chrannlaoich
KTK II
iii. Daddy-Longlegs
iie. Haghaidh Gáire
ie. Réamhphósta
KTK II
iei. Rian
iee. Barróg
e. Clovercutt Cherrytop
KTK III
ei. Arkshill Lachlan
KTK II
eii. Clowood Owain
eie. Clevedam Riona
ee. Poniniemen Colleen
VIR MVA Ch,KTK II
eei. Poniniemen Caine
eee. Leniah Berezi

10.06.2016 conn-o GW Dapplegrim om. Jannica

NJ
05.09.2015 Yentel Ponies lk 01: Connemaraorit 02/12 irtoSERT
20.03.2016 Storyteller's Connemaras lk 02: Connemaraorit irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 22.86
Nopeus ja kestävyys: 17.84
Kuuliaisuus ja luonne: 1178.02
Tahti ja irtonaisuus: 1311.57
Tarkkuus ja ketteryys: 39.68

Kouluratsastuksessa 2489.59 op (vaikeustasolla 6)!


PÄIVÄKIRJA & VALMENNUKSET

Kouluvalmennus Aida Connemaras:issa 20.07.2015
Cas oli yksi harvoista kasvateistani, joita en ollut nähnyt vielä tositoimissa uuden omistajansa kanssa. Odotin innolla tulevaa valmennusta tämän ratsukon kohdalla. Alkulämmittelyssä Cas otti varsin rennosti, pärski ja ravasi isolla, löysällä askeleella. Kun ratsastaja kokosi ohjastuntumaa, Cas ei automaattisesti koonnutkaan itseään, vaan yritti parhaansa mukaan pysyä edelleen pitkänä. Kehotin ratsastajaa muistamaan ulkopohjan tärkeyden ja saaden pohkeella hevonen muotoon. Rauhallinen käsi, mutta pienet puolipidätteet toivat Casin takapäätä enemmän alle. Ori ravasi muodossa, vaikkakin tempo edelleen oli mitä oli. Kun ratsastajaa muistutti ulkoavuista ja vaikka potkaisemaan ponia, kun reaktiota ei tullut. Cas hieman protestoi vahvoja pohjeapuja viuhauttamalla häntää ja pään pyörityksellä. Kun avut on saatu läpi, Cas on mitä mainioin hevonen ratsastaa. Sen saa nopeasti herkäksi ihan yksinkertaisillakin harjoituksilla. Tänään keskityimme paljon väistöihin ja orin jumppaamiseen. Oikea kylki sillä oli selkeästi kankeampi, joka loppuakohden oli kuitenkin oikein hyvä.
Valmentaja: Cery
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.