AMSTERDAM VON GATEAWAY


@ Hengstensation van Uytert

Nimi Amsterdam von Gateaway "Dami" Rekisterinumero VH14-011-0391
Rotu hannover-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanpunarautias, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.07.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Amsterdam Von Gateawayn isälinjat sekä emän että isänpuolelta ovat vähintäänkin legendaarisia sillä isän isänä häärii Domiro ja emän isänä Reubens. Kun Rotterdam Celt sitten oli astutettu Troyan iki-ihanalla KWB Tanzmeisterillä jäin malttamattomasti odottamaan varsan syntymää. Heinäkuun ensimmäisen päivänä hetki sitten koitti ja Rotterdam Celt pyöräytti maailmaan komean punarautiaan orivarsan heti aamuruokinnan jälkeen. Olin haljeta riemusta olihan kyseessä Rotterdam Celtin ensimmäinen varsa ja myös tallin ensimmäinen puoliverikasvatti. Ori nimettiin emänsä tavoin hollantilaisen suurkaupungin mukaan ja toivoa sopii, että siitä kasvaa nimensä veroinen.

Hoidettaessa Dami on hyvin kiltti, mutta sillä on myös orimaiset piirteensä, minkä takia se ei sovellukaan aivan aloittelijoiden tai pienten lasten hoidettavaksi. Ori on nimittäin kiltisti niin kauan kun tammoja ei mene sen karsinan ohitse. Mikäli tammoja sattuu karsinan ohitse menemään Daminkin on pakko nostaa meteli siinä toivossa, että kauniit tammaneidit suvaitsisivat hänet huomata. Tämän piirteen takia ori olisikin syytä sitoa kiinni, sillä kiinnisidottuna ori ei jaksa aivan niin pahasti metelöidä mikäli tammoja sattuu orin karsinan ohi menemään. Harjattaessa ori hörisee tyytyväisenä aloillaan toista takajalkaansa lepuuttaen. Harjauksen ohella Dami nauttii myös pesemisestä ja saattaa toisinaan jopa innostua leikkimään veden kanssa, jolloin vesiboksista voi kuulla iloisia kiljahduksia. Varusteet ori antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia, mutta saattaa hirnahtaa närkästyneesti mikäli satulavyö kiristetään herran mielestä turhan kovaotteisesti. Talutettaessa ori on vähän semmoinen häslä. Dami kyllä seuraa hoitajaansa yleensä kiltisti, mutta tammojen lähettyvillä on kertakaikkiaan pakko vähän esiintyä. Onneksi oriin huomio kuitenkin palautuu taluttajaansa lähestulkoon välittömästi tamman mentyä ohi. Muiden hevosten seurassa Dami on oikea herrasmies ja kohtelee kaikkia niin oreja kuin tammojakin tasapuolisesti.

Ratsastettaessa Damissa on vähän kuumakallen vikaa eikä ori myöskään kelpuuta selkään ketä tahansa. Mikäli ori ei pidä selässä istuvasta ratsastajasta se yksinkertaisesti kieltäytyy liikkumasta eteenpäin ennenkuin ratsastajaa vaihdetaan. Oikean ratsastajan kanssa Dami kuitenkin liikkuu kuin unelma vastaten jokaiseen ratsastajan apuun millintarkasti. Dami on siinäkin mielessä hyvä opetusmestari, ettei se hyväksy apuja, jotka ovat vähän sinnepäin vaan tottelee ainoastaan täsmällisiä apuja, jotka on myöskin oikein annettu. Mitä oriin kuumakalleuteen tulee se on ihan hallittavissa kunhan orin huomion laittaa työntekoon. Kyllästyessään Dami tosin saattaa alkaa kiipeillä pitkin seiniä, jolloin harjoitusten teko olisi viisainta lopettaa kokonaan tai harjoitella jotain muuta. Maastossa Dami sitten mennä porskuttaa kuin höyryjuna ellei sille laita hieman jäitä hattuun. Oriin mielestä kun maastossa ei löntystellä vaan mennään kovaa.

i. KWB Tanzmeister ii. Domiro
VIR MVA Ch,KTK I,ERJ II,YLA II
iii. Akira
iie. Holleman's Adel
ie. Tanzlehrerin
KTK II
iei. Sebastian
iee. Tanzstudentin
e. Rotterdam Celt ei. Reubens
Ch,KRJ II
eii. Ramzes
eie. Olivia
ee. Flatterhaft eei. Alexander II
eee. East&West

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.