ANTJE V. DUREN KTK III


@ VDP Friesians

Nimi Antje v. Duren "Täti" Rekisterinumero VH15-040-0038
Rotu friisiläinen-tamma Koulutus ko Vaativa A
Väri & säkä musta, 162 cm Kasvattaja yersinio,Duren
Syntynyt 01.01.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.09.2015
17 + 17 + 16 + 16 = 66p. KTK-III

18.07.2015 Keuring Frieshyssä
Yleisvaikutelma: 8
Rotuleima: 9
Sukupuolileima: 9
Pää: 7
Kaula: 5
Runko: 8
Etuosa: 8
Etujalat: 8
Takaosa: 8
Takajalat: 9
Jouhet: 6
Väri: 4
2e Premie, 89p.

Antje v. Duren tuli meille Durenin friisiläishevostallista mittatilaustyönä. Kaikki alkoi nähtyäni Antjen isän Khimaira V:n omistajan tarjoavan oriaan jalostukseen usein vierailemallani foorumilla. Ihastuin komeaan VIR MVA Ch palkittuun ja I-palkinnolla kantakirjassa olevaan oriin oikopäätä, mutta oli yksi ongelma. Minulta ei löytynyt oriille sopivaa tammaa ja olinkin riemuissani yersinion tarjotessa tammojaan ulkopuolisten käyttöön. Selailtuani hetken ajan yersinion tamma kantaa ihastuin hieman vaatimattomampaan tapaukseen Duren Dvora. Astutus sopi sekä yersiniolle että Khimaira V:n omistajalle Jadelle, joten jäinkin sitten vain odottamaan varsan syntymää kuin kuuta nousevaa. Pitkälliseltä kidutukselta tuntuneen odottelun jälkeen sain yersiniolta puhelun tammikuun ensimmäisenä vuonna 2015, että nyt kauan odottamani varsa olisi sitten vihdoin ja viimein syntynyt. Riensin oitis seuraavalla reittilennolla Durenin friisiläistilalle katsastamaan juuri syntyneen tammavarsan enkä voinut olla huokaisematta ihastuksesta. Hoidettuamme yersinion kanssa paperityöt kuntoon jätin haikeat hyvästit tammavarsalle, joka kuitenkin saapuisi uuteen kotiinsa heti vieroituksen jälkeen.

Täti on luonteeltaan hyvin lempeä ja rauhallinen hevonen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Täti onkin näin ollen yksi tallintyöntekijöiden suosikeista, sillä se ei koskaan aiheuta ongelmia hoitotoimenpiteiden aikana. Tamma ei paljoa myöskään piittaa eläinlääkärin tai kengittäjän suorittamista toimenpiteistä ja onkin näin ollen hyvin helppo hoidettava. Harjattaessa Tädin voi pitää hyvin vapaana, sillä nuuhkittuaan hoitajansa päästä varpaisiin herkkupalojen toivossa tamma kyllä seisoo kiltisti aloillaan harjauksen ajan. Varusteidenkaan laitossa ei Tädin kanssa ilmene minkäänlaisia ongelmia. Talutettaessa tamma seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä flirttaile vastaantulevien orien kanssa. Lempeäluonteisena hevosena Täti tulee hyvin toimeen arkojen hevosten kanssa ja onkin suuriapu näiden tutustuttamisessa muuhun laumaan.

Ratsastettaessa Täti on hyvin yhteistyöhaluinen ja mukautuvainen eikä tamma paljoa välitäkään kuka sen selässä istuu, kunhan sitä ei vain olla kokoajan kiskomassa suusta. Täti on nimittäin herkkäsuinen ja sitä olisikin syytä käsitellä silkkihansikkain. Tästä syystä Täti tarvitsee kevyt kätisen ratsastajan eikä näin ollen olekaan aivan aloittelijoiden ratsu, vaikka muuten rauhallinen onkin. Tädin askellusta on moni koulutuomari kehunut erittäin näyttäväksi, minkä lisäksi neidin askellajit ovat ratsastajalle mukavat istua. Ratsastajansa apuihin tamma vastaa suurella tarkkuudella, muttei kuitenkaan nipota pienistä virheistä. Tamma siis paikkaa ratsastajansa pieniä pohjevirheitä, mutta mikäli avut ovat aivan päin honkia Täti hermostuu ja alkaa tekemään omiaan menettäen luottamuksensa ratsastajaansa. Maastossa tamma on hyvin rauhallinen eikä säiky puskissa piileskeleviä olemattomia mörköjä.

i. Khimaira V
VIR MVA Ch,KTK I
ii. Khimaira IV
VIR MVA Ch,KTK II
iii. Khimaira III
VIR MVA Ch,KTK I
iie. Wierta fan Lycan
KTK II
ie. Coeltja fan Lycan
VIR MVA Ch,KTK II
iei. Coen fan Lycan
KTK II
iee. Chiela fan Lycan
e. Duren Dvora ei. Alte Nova eii. Akhilleus TN
eie. Dollar's Wild Moondance
ee. Duren Dulce
VIR MVA Ch,KTK III
eei. Duren Nation
kadonnut
eee. Duren Tuijge
VIR MVA Ch,KTK II

NJ
26.07.2015 Frieshy lk 02: Friisiläistammat 03/12 irtoSERT
14.08.2016 Breandan lk 01: Friisiläiset 03/11 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.