BARON MONTHERMER AT


@ Landgestüt Celle

Nimi Baron Monthermer At "Mortti" Rekisterinumero VH15-044-0214
Rotu holsteiner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 166 cm Kasvattaja nekota,Atorina
Syntynyt 14.04.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Baron Monthermer At sai alkunsa nekotan etsiskellessä tammoilleen oreja eräällä usein vierailemallani foorumilla. Yksi näistä tammoista oli Baron Monthermer At:in emä Paikea LP, jolle ehdottelin itsekin muutamaa oria sulhaseksi. Ilmaisin samalla olevani kiinnostunut Paikea LP:n ja orini Baron v. Moulinin varsasta, mikäli tämä yhdistelmä vain sopisi nekotalle. Onnekseni tämä yhdistelmä kävi myös nekotalle ja niin Baron Monthermer At sai alkunsa. Huhtikuun puolenvälin paikkeilla vuonna 2015 Paikea LP sitten synnytti raudikon orivarsan, joka sai nimekseen Baron Monthermer At isänsä Baron v. Moulinin kunniaksi.

Luonteeltaan Mortti on oikea herrasmies eikä tekisi pahaa kärpäsellekään ainakaan tahallaan. Tammojen lähettyvillä Mortilla on vain taipumusta innostua liikaa, jolloin varomaton käsittelijä saattaa tallautua oriin jalkoihin. Mortin kanssa onkin kokoajan pysyttävä valppaana etenkin tammojen lähettyvillä, ettei ori vain pääse yllättämään käsittelijäänsä. Hoidettaessa Mortti olisi viisainta sitoa kiinni, sillä vaikka ori normaalisti seisookin kiltisti aloillaan saattaa se innostua liikaa, mikäli tamma sattuisi kulkemaan sen karsinan ohi. Harjattaessa Mortti seisoo aloillaan silmät puoliummessa saamastaan huomiosta nauttien eikä liikahdakaan ilman erillistä käskyä. Varusteet ori laittaa antaa kiltisti mukisematta, vaikka suojia laitettaessa saakin olla vikkelä, sillä orilla on taipumusta steppailla aloillaan koko varustamisen ajan. Talutettaessa Mortti tuntuu kokoajan liikkuvan varpaillaan, mutta pysyy kuitenkin hyvin taluttajansa hallinnassa. Muiden hevosten seurassa ori omaa moitteettomat käytöstavat eikä koskaan haasta riitaa.

Ratsastettaessa Mortti on hyvin kuuliainen ja energinen ratsu, joka tottelee auliisti ratsastajansa pienintäkin apua. Mortti tosin tarvitsee täsmälliset ja hellävaraiset avut, sillä ori on hyvin tarkka apujen tarkkuudesta ja kovuudesta eikä anna kovin helposti virheitä anteeksi. Pehmeäkätisen ratsastajan kanssa Mortti kuitenkin laittaa parhaansa peliin vastaten millintarkasti ratsastajansa apuihin. Mortin askellus on pehmeää ja korkeaa sekä sangen elegantin näköistä orin kulkiessa muodossa selkä pyöreänä. Ori onkin oikea tähti kouluradoilla saadessaan selkäänsä kokeneen ratsastajan, sillä siltä luonnistuvat niin näyttävät lisäykset kuin piaffekin, minkä lisäksi ori on vielä erityisen taitava piruettin kanssa. Avo-ja sulkutaivutuksen sen sijaan eivät ole oriin parhainta alaa, vaikka se suoriutuu niistäkin mallikkaasti.

i. Baron v. Moulin ii. Dhampir PB
KTK III,KRJ II,YLA III
iii. Dunpeal GER
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II,YLA II
iie. Melanchoholic
KRJ II
ie. Silhouette v. Royal
KTK III,KRJ II,YLA III
iei. Casino Royal
iee. Fischblütig AW
KRJ II,YLA III
e. Paikea LP ei. Ciars Captain
KRJ I
eii. Party Potential
eie. Ardente
ee. Hallowe'en PB eei. Dark Arts
VIR MVA Ch
eee. Carniwhore
KRJ II,YLA III

ei jälkeläisiä

30.06.2019 NJ Ponitila Adina irtoSERT pt: Jannica

OMINAISUUSPISTEET
starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.