BARTLEY V.D. GATEAWAY


@ tallin omaisuutta

Nimi Bartley v.d. Gateaway "Barre" Rekisterinumero VH16-017-0150
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä rautiaankirjava, 100 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2016 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Bartley v.d. Gateaway sai alkunsa törmättyäni Creimeiden omistuksessa olevaan menestyneeseen shetlanninponioriin Wyat Vermilion. Ajattelin oitis kyseessä olevan oriin oleva sopiva sulhasehdokas mustanpäistärikön värityksen omaavalle tammalleni Päivärinteen Tabitha, joka oli jo kisansa kisannut ja tuli sekin menestyneestä suvusta. Creimeide pohti pyytämääni astutusta hetken ennenkuin totesi, että Päivärinteen Tabitha voisi vierailla Wyat Vermilionin luona oriin kotitilalla Yentel Poniesissa. Tabithan vierailtua Vermilionin luona jäimme kiihkeästi odottamaan tamman ensimmäisen varsan syntymää. Tammikuun 2016 alussa maailmaan sitten putkahti rautiaankirjavan värityksen omaava orivarsa, joka oli aivan isänsä pienoiskopio. Nimekseen varsa sai hetken pohdinnan jälkeen Bartley v.d. Gateaway ja päätin jättää sen kotiin kilpailemaan.

Luonteeltaan Barreksi ristitty ori on oikein vekkuli oripoika, josta ei koskaan tiedä mitä se seuraavaksi keksii. Oriilla onkin aina pilkettä silmäkulmassa ja sillä tuntuu olevan loputon jekkuvarasto ja sen vakituisiin jekkuihin kuuluu muun muassa hoitajan perseen nipistely ja harjojen levitteleminen ympäri karsinaa, mikäli joku onneton sattuu harjat jättämään herran ulottuville. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Barre olisi muutenkin viisainta sitoa kiinni, sillä herra ei jaksa seisoa minuuttiakaan paikoillaan ärsyttämättä hoitajaansa, mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Vapaana ollessaan Barre liikehtiikin jatkuvasti tehden kaikkensa ärsyttääkseen hoitajaansa. Harjattaessa Barre kyllä nauttii saamastaan huomiosta joskin oriilla on erikoinen tapa näyttää se nppäämällä hoitajaansa takapuolesta tai käsivarresta heti kun tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Kunnolla komennettaessa ori kuitenkin antaa hoitajansa tehdä harjauksen kunnolla loppuun temppuilematta. Varusteet Barre antaa laittaa mukisematta. Talutettaessa flirttailee vastaan tulevien tammojen kanssa, mutta seuraa muuten rauhallisesti taluttajansa perässä. Muiden hevosten lähettyvillä Barrelta unohtuvat välillä käytöstavat ja herra rakastaa etenkin itseään isompien orien ärsyttämistä, mistä koituu sille hankaluuksia ellei lähellä ole ihmistä, joka keskeyttää tappelut heti alkuunsa. Barrea ei näin ollen voikaan tarhata toisten orien kanssa vaan se tarhataan ruunien kanssa, sillä ruunien kanssa ori ei jaksa ruveta haastamaan riitaa olivat nämä minkä kokoisia tahansa.

Ajettaessa Barre on suhteellisen tottelevainen, vaikka haluaisikin välillä puuhata omiaan. Ori kuitenkin vastaa hyvin ajajansa ohjasapuihin kunhan sen kanssa vain pysyy tiukkana eikä sitä päästä luistamaan työnteosta. Barre myöskin pitkästyy helposti, joten sen kanssa onkin tärkeää tehdä erilaisia harjoituksia mahdollisimman monipuolisesti jotta herran huomio pysyisi työnteossa eikä sille jäisi aikaa jekkuiluun. Koulukoe ei varsinaisesti ole Barren suosikkeja, mutta kun herran saa kunnolla keskittymään työntekoon yltää se koulukokeessakin suhteellisen korkealle. Koulukoetta harjoitellessa olisi kuitenkin tärkeää vaihdella jatkuvasti herran askeleen pituutta, jottei se pääsisi pitkästymään etenkin jos yhtä ja samaa radan osaa harjoitellaan koko tunnin ajan. Tarkkuuskokeessa Barre on sen sijaan omimmillaan ja yltääkin usein kolmen parhaan joukkoon. Ohjastajan ei täydy kuin ohjata Barre kohti haluttua porttia, sillä Barre osaa kyllä itsekin mennä aivan portin keskeltä niin etteivät kärryt hipaisekaan porttia. Kestävyyskokeessa pärjääminen riippuu paljolti siitä millainen sää sattuu olemaan. Sateisella säällä ori tuppaa oikuttelemaan melkoisesti, jolloin sille luonnollisesti kertyy paljon virhepisteitä kun taas aurinkoisella säällä ori on parhaimmillaan radan ollessa kuiva ja pysy hyvin ihanneajassa.

i. Wyat Vermilion
KTK II,VVJ I,YLA II,SHLA I
ii. Wyat Black Phoenix
VIR MVA Ch,KTK I
iii. Phoenix v. Moons
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,SHLA I
iie. Wyat Euphoria
KTK III
ie. Coconut Kiss MO
VIR MVA Ch, KTK II
iei. Wyat Raclaw
KTK II
iee. Sleepless Beauty Mist
e. Päivärinteen Tabitha
KTK II
ei. Mithril v. Moons
KTK I
eii. Taikajoen Heretic
YLA II
eie. Violan Mithra
KTK III,ERJ III,VVJ III,YLA II,SHLA II
ee. Edenelle Tootsie
KTK III
eei. Rhiannon's Cannonball
YLA II
eee. Edenelle Serena
kadonnut

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.