BLOODY COWBOYS VEGAS


@ Beate Langels

Nimi Bloody Cowboys Vegas "Olli" Rekisterinumero VH14-021-0242
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 169 cm Kasvattaja Troya,Las Vegas
Syntynyt 12.05.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Bloody Cowboys Vegas tuli meille oriin palauduttua takaisin kasvattajalleen entisen omistajan joutuessa luopumaan oriista sen tuittupäisen luonteen takia. Kyllä minuakin vähän ensin mietitytti uskaltautuisinko tarjoamaan kodin tälle tuittupäälle, mutta loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että pärjäisin oriin kanssa. Olihan minulla jo vuosien kokemus hankalista hevosista. Sovimme oriin kasvattajan ja entisen omistajan kanssa, että voisin hakea Cowboyn sen entisen omistajan luota Suomesta. Olinkin helpottunut, ettei minun täytynyt lähteä jälleen yhdelle hevosen hakumatkalle toiselle puolelle maapalloa. Oriin entisen omistajan kanssa sovimme, että hakisin oriin seuraavalla Suomen reissullani lokakuun lopulla.

Perusluonteeltaan Olliksi kutsuttu ori on oikea machoilija, joka kuvittelee selvästi olevansa muita parempi. Hampailla uhittelu, yritykset liiskata hoitaja karsinan seinään ja muut vastaavat uhittelut ovatkin arkipäivää tämän oriherran kanssa. Se tarvitseekin napakan hoitajan, joka ottaa oriilta luulot pois heti kättelyssä, sillä osaa Olli käyttäytyäkin kunhan oikein komennetaan. Orin mielestä vain on mukavampaa ärsyttää ihmisiä kuin olla näille mieliksi. Harjattaessa oria ei huvittaisi sitten millään seistä aloillaan, joten se kannattaakin sitoa kiinni ellei halua yrittää pysyä oriin mukana sen pyöriessä ympäri karsinassaan. Vesi ja Olli ovat miltei mahdoton yhdistelmä, sillä ori vihaa vettä ja sen peseminen onkin työn ja tuskan takana. Oriin varustaminen sujuu onneksi suuremmitta ongelmitta. Olli tosin innostuu aikalailla satulan ja suitset nähdessään, joten kovin kauan orii ei jaksa odottaa hoitajaansa. Talutettaessa Olli on vähän sellainen vastrannan kiiski ja haluaisi aina mennä eri suuntaan kuin taluttajansa. Pienen tahtojentaiston jälkeen ori kyllä seuraa taluttajaansa, mikäli tämä ei anna oriille periksi. Toisista oreista Olli olisi syytä pitää niin kaukana kuin mahdollista, sillä Olli kyllä käy toisen oriin kimppuun, jos vain saa siihen tilaisuuden.

Ratsuna Olli on vähintäänkin hankala, sillä ori on niin vakuuttunut omasta paremmuudestaan ettei aina oikein välittäisi kuunnella ratsastajaansa. Kuitenkin alkutunnista käydyn tahtojen taiston jälkeen oriista sukeutuu oikein mukava ratsu, mikäli ratsastaja ei ole pelästynyt oriin alkutunnin temppuiluja joihin lukeutuu muun muassa pukittelu, ryöstäminen ja pystyyn hyppiminen. Mikäli ratsastaja ei anna oriille periksi näistä temppuiluista huolimatta asettuu Ollikin lopulta joskin niskojaan nakellen. Olli omaa upeat ja lennokkaat askellajit, joilla hurmaa krantuimmankin tuomarin. Ratsastajansa apuja Olli kuuntelee tarkasti kunhan alkutunnin valtataistelu vain on ensin käyty. Olli tarvitsee selkeät avut toimiakseen kunnolla ja rankaisee ratsastajaansa pienimmästäkin virheestä. Ori kun ei suorita pyydettyä liikettä elleivät avut ole juuri oikeat. Mikäli oriille annetut avut ovat kuitenkin täsmälliset se suorittaa pyydetyt liikkeet säntillisesti häikäisten niin tuomarit kuin katsojatkin taitavuudellaan. Maastossa Olli on oma malttamaton itsensä eikä oikein jaksaisi pysyä hiljaisemmissa askellajeissa. Ori myöskin säikkyy milloin mitäkin, joskin minusta tuntuu että ori säikkyy enemmän testatakseen ratsastajakseen kuin olisi oikeasti pelokas.

i. Bloody Pirates 54 ii. Cocaine Blues SIN
Ch,KRJ II
iii. Wolfie D
KRJ II,YLA II
iie. Waldnymphe
ie. Andromeda WL
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ II
iei. Captain Morgan
KRJ II,YLA II
iee. Serafi Sun
e. B.C. Jasmine ei. Star Theme's Masterball
kadonnut
eii. The Masterpiece Luna
KTK III
eie. Jitterbell
ee. WW' Jessica eei. Skyé
VIR MVA Ch,KTK II
eee. Donaubird
kadonnut

31.05.2014 trak-o. Gowboys from Tokyo Inc om. Team Obnoxious
01.06.2014 fwb-o. Gowboys from Lapland Inc om. Circus Stables
24.12.2014 trak-t Waltheide von Gateaway om. Kirsikkainen

KRJ
ainoastaan sijoitukset
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.