CANNICUS V. DUREN


@ Dutch Horsefriend

Nimi Cannicus v. Duren "Kannu" Rekisterinumero VH15-040-0026
Rotu friisiläinen-ori Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä musta, 163 cm Kasvattaja yersinio,Duren
Syntynyt 15.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cannicus v. Duren ostettiin Gateawayhin friisiläisiä kasvattavalta tallilta Durenista innostuessani jälleen kerran näistä komeista mustista tupsujaloista. Yersinion friisiläistalli Durenissa sattui sopivasti olemaan käynnissä kasvattimyynti, joten käytyäni myytävänä olevat varsat huolella läpi päädyin tekemään tarjouksen kahdesta hyvännäköisestä orivarsasta. Cannicus oli näistä kahdesta orivarsasta toinen ja siinä missä Stjaar teki minuun vaikutuksen arvokkuudellaan Cannicus hurmasi minut oikopäätä barokkimaisella ulkonäöllään, joten en epäröinyt tehdä siitä tarjousta. Valitettavasti vain pari muutakin varteenotettavaa ostajaehdokasta oli Cannicuksesta kiinnostunut, mutta onnekseni yersinio päätti lähettää myös Cannicuksen matkaani. Allekirjoitettuani molempien orivarsojen kauppakirjan ne lastattiin traileriin ja niiden matka kohti Hollantia saattoi alkaa.

Kannu tietää mitä tahtoo eikä epäröi vähän pelotella ihmisiä saadakseen haluamansa. Tämän herran kanssa tarvitaankin jämäkkää ja periksi antamatonta asennetta eikä sen pelottelujen kannata antaa häiritä. Pohjimmiltaan ori on kuitenkin oikea nallekarhu, mutta se nyt vain sattuu pitämään uusien ihmisten testaamisesta. Liekö tällä jotain tekemistä sen kanssa, että Kannulla on vaikeuksia luottaa uusiin ihmisiin ja ystävystyykin uusien tuttavuuksien kanssa hieman hitaasti. Kun Kannun luottamuksen on kerran ansainnut oriista saa kuitenkin elinikäisen ystävän joka tekisi lähes mitätahansa hoitajansa vuoksi. Harjattaessa ori seisoo kiltisti paikoillaan. Tosin oriin päänlähellä on syytä olla tarkkana, sillä Kannu ei voi sietää äkkinäisiä liikkeitä päänsä lähettyvillä. Varusteet Kannu antaa laittaa ilman vaikeuksia. Talutettaessa Kannu on hivenen rauhaton ja etenkin tammojen lähettyvillä ori saattaa käyttäytyä arvaamattomasti. Kannun kanssa onkin kokoajan pysyttävä tarkkana, ettei ori vain saa itseään riuhtaustuksi irti päästäkseen tekemään lähempää tuttavuutta tammojen kanssa. Muiden hevosten lähettyvillä Kannu käyttäytyy asiallisesti, mutta muille oreille herra saattaa hieman uhitella.

Ratsastettaessa Kannu osaa olla itsepäinen kuin muuli ja se tarvitseekin kovapintaisen ratsastajan, joka ei anna oriille periksi. Ori nimittäin osaa testata ratsastajaansa kunnolla eikä myöskään häpeä käyttää tätä kykyä ainakaan tunnin alussa. Tosin mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään ratsastuksen aikana ori alkaa temppuilemaan. Kannun kanssa onkin kokoajan pysyttävä valppaana. Kannu ei paljon noteeraa ohjasapuja kovasuinen kun on joten sen kanssa tulisikin käyttää enemmän paino-ja pohjeapuja. Pohjeavutkin olisi kuitenkin syytä antaa voimakkaasti, sillä aivan hennot avut ori jättää tyystin huomiotta. Välillä sen kanssa saakin tapella ihan kunnolla, että mitä nyt tehtäisiin kun oria ei aina huvittaisi kuunnella ratsastajaansa. Hyvinä päivinään Kannu on kuitenkin sangen osaava kouluratsu, joka selviää vaivattomasti Vaativa B tasoisista koululiikkeistä. Pitkä musta liehuva harja ja häntä tekevät Kannusta sangen vaikuttavan näyn sen kulkiessa kauniisti peräänannossa. Elegantti ulkomuoto ei kuitenkaan riitä korvaamaan Kannun hirvittävää ravia. Tämän oriin ravissa tarvitaan rautaiset vatsalihakset, mikäli haluaa pysyä kyydissä pomppimatta satulassa kokoaikaa. Maastossa Kannu on useimmiten hyvin rauhallinen, mutta tuntuu välillä säikkyvän mitä kummallisempia asioita kuten naapurin koiraa.

i. Vulcanus v.d. Duren
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
ii. Zee Beroerte
KTK I
iii. Bullet v.d. Oorlog
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,VVJ I,YLA I
iie. Zee v. Prokaz
ie. Cuicait v.d. Duren
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,VVJ I
iei. Oester
KTK III
iee. Zierda fan Nytskart
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ III
e. Cultis v.d. Duren
KTK II,KRJ I
ei. CHR Michiel eii. Icarus v.d. Stern
eie. Afgan Sha Lo-lam
ee. Duren Cultus
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
eei. Dur Dorsen
Ch,KTK III,KRJ II,VVJ I
eee. Yersinio's Igora
KRJ III,YLA II

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.