CEDION MOONDUST


@ M. Peel

Nimi Cedion Moondust "Moon" Rekisterinumero VH14-022-0158
Rotu welsh, sektio B - ori Koulutus ko Helppo B re 110cm
Väri & säkä voikko, 133 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 20.11.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cedion Moondust hankittiin ystävättäreltäni eleniltä, kuten niin moni muukin welshponeistani, etsiessäni uusia welsh,sektio B edustajia welsh laumani jatkeeksi. Käännyin oitis ystävättäreni elenin puoleen kysyen olisiko hänellä minulle sopivia noin 1-polvisia poneja vanhempiehdokkaiksi. Ystävättäreni lupasi katsoa millaisia poneja hänellä olisi tarjota ja mailasi minulle hetken kuluttua listan poneista, jotka olisivat käytettävissäni. Huomattuani listalla voikon oriin ja tamman tiesin heti, että halusin niistä varsan itselleni. Niinpä sovimme ystävättäreni kanssa astutuksesta ja niin komea voikko orivarsa syntyi marraskuussa 2014. Vaikka olinkin salaa toivonut tammavarsaa en voinut olla ihastumatta voikkoon orivarsaan nähdessäni sen ensimmäistä kertaa pari päivää myöhemmin sen syntymän jälkeen. Lakattuani ihastelemasta komeaa orivarsaa sovimme ystävättäreni elenin kanssa, että varsa voitaisiin lennättää uuteen kotiinsa Hollantiin vähän vieroituksen jälkeen.

Luonteeltaan Moon on oikea herrasmies mikä tekee siitä yhden tallintyöntekijöiden ja tallissa vierailevitsien suosikeista. Tälle kultasydämiselle oriille ei tulisi mieleenkään satuttaa edes kärpästä, minkä johdosta lasten voi usein nähdä norkuvan sen karsinan tienoilla. Moon karsinan oveen onkin täytynyt kiinnittää lappuu "ei makupaloja", sillä muuten ori lihoisi muodottomaksi kaikista makupaloista, mitä sille syötetään. Lempeä luonteinen ori on oikea unelma hoidettava, sillä paitsi että se jaksaa seistä aloillaan loputtomiin se myöskin välttelee piehtaroimista kurakeleillä. Näin ollen Moonille riittää usein vain kevyt harjaus kurakeleilläkin. Varusteet ori antaa laittaa ilman sen pahempia pullikointeja mitä nyt sattuu joskus pullistelemaan. Talutettaessa Moon seuraa hoitajaansa miltei kuin koira eikä rupea esiintymään edes tammojen lähellä, vaikka nämä kyllä hirnuvat komean voikon oripojan perään. Muiden hevosten seurassa Moon käyttäytyy kuten muulloinkin herrasmiesmäisesti eikä pahemmin osallistu tappeluihin. Tosin toisinaan oriin voi nähdä puolustavan itseään heikompia itseään vahvempia vastaan.

Ratsastettaessa Moon on hyvin kuulolla vastaten ratsastajansa pienimpiinkin apuihin suurella täsmällisyydellä. Mikään yli herkkä ori ei kuitenkaan ole ja välillä sen kanssa saa käyttää apuja ihan reippastikin. Moonilla kun on ikävä taipumus mennä sieltä missä aita on matalin, mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään. Pohjimmiltaan Moon on kuitenkin erittäin mielyttämishaluinen ja tekee mitä ratsastaja haluaa kunhan tämä ei vain laita oria toistamaan samaa harjoitusta liian montaa kertaa. Orilla kun on taipumusta pitkästyä helposti ja Moonin alkaessa pitkästyä yhden ja saman liikkeen toistamiseen alkaa se tehdä vaadittua tehtävää puolihuoliomattomasti. Moon ei näin ollen viihdykään kovin hyvin kouluaitojen sisäpuolella, vaikka komea voikko ori sulattaisikin nirppanokkaisimmankin tuomarin komealla olemuksellaan. Koulua enemmän ori nauttii esteistä, joilla se saa enemmän vaihtelua tehtäviin kuin koulua mentäessä. Moonilla on taipumusta tehdä oikeita kenguruhyppyjä eli toisin sanottuna hypätä paljon korkeammalle kuin tarvisi. Kotona harjoitellessa oriin kengurumainen hyppytyyli ei ole ongelma, mutta pitkillä kilparadoilla ori saattaa väsyttää itsensä. Maastossa Moon pysyy rauhallisena, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä.

i. Cedion Twm Aur
KTK III
ii. Red Star
Ch,KTK II,YLA III,VWY II
iii. Reddish
iie. Moonshine
ie. Fallway
Ch,KTK II,YLA II,VWY II
iei. Melbouro
iee. Styffnobol
e. Cedion Adeg Y Lleuad ei. Tycroes Moon Dust eii. Tycroes Tarquin
eie. Tycroes Angelica
ee. Katarina W eei. Brutal
eee. Lotus W

11.01.2016 wB-o Gwynedd Twinklegleam om. Jannica

NJ
30.03.2016 Adina 2. Welsh B oriit irtoSERT
08.04.2017 Loitsulähde 4. Welshponit (sek. B) irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1227.08
Nopeus ja kestävyys: 18.90
Kuuliaisuus ja luonne: 1182.11
Tahti ja irtonaisuus: 0.80
Tarkkuus ja ketteryys: 0.55

Esteratsastuksessa 2409.19 op (vaikeustasolla 6)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.