CH CLOVERCUTT LIGHTNING STRIKES KTK II


@ VRL-07415

Nimi Clovercutt Lightning Strikes "Like" Rekisterinumero VH15-035-0168
Rotu connemara-ori Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä kimo, 145 cm Kasvattaja Danielle M., Clovercutt Farm
Syntynyt 24.04.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 20.09.2015
20 + 18 + 18 + 19 = 75p. KTK-II

Clovercutt Lightning Strikes tuli meille huhtikuussa 2015 Clovercutt Farmilla pidetystä kasvattimyynnistä, jossa oli pääsääntöisesti kaupan aivan vasta syntyneitä varsoja. Olin tuolloin käymässä kyseisellä farmilla Isossa-Britanniassa ensimmäistä kertaa erään toisen connemara kasvattajan suosituksesta. Enkä joutunut pettymään huomatessani rautiaiden ja ruunikkojen seassa pirteäm mustan orivarsan, josta kasvattaja sanoi myöhemmällä iällä tulevan vielä kimo. Tarkasteltuani hetkisen pirteän orivarsan leikkejä kysäisin sen hintaa. Kuten olin odottanutkin varsa oli melko kallis sillä tulihan se hyvästä suvusta, joten tingittyäni hinnasta hiukan muodollisuuden vuoksi huomasin kirjoittavani puumerkkini orivarsan kauppakirjaan. Tämän jälkeen sovimme, että Lightning Strikes saisi asustaa kasvattajansa luona kunnes täyttäisi 3-vuotta, jolloin se lennätettäisiin peruskoulutettuna uuteen kotiinsa Hollantiin.

Perusluonteeltaan Like on hyvin eloisa ja vilkas oriherra, jonka päänliikkeistä ei oikein aina tahdo ottaa selvää. Oriilta voi odottaakin joka päivä erilaista käytöstä eikä sen kanssa takuulla käy aika pitkäksi. Mitään pahoja kepposia kuten näykkimistä takapuolesta ori ei kaikeksi onneksi kuitenkaan harrasta kunhan jotain pientä jäynää keksii hoitajansa päänmenoksi kuten harjojen pistäminen silpuiksi, mikäli se niihin pääsee käsiksi. Likea ei kannata edes yrittää sitoa kiinni, sillä se aukaisee kaiken maailman solmut silmän räpäyksessä. Kaikeksi onneksi ori ei kuitenkaan pahemmin liikehdi vapaana ollessaan kunhan sitä riittävästi vain komentaa. Liken harjaus sujuu yleensä ongelmitta, mutta silloin tällöin ori saa päähänsä tempaista harjan hoitajansa kädestä. Siinä sitten leikitään vähän aikaa harjan vetoa ennen kuin ori suostuu luopumaan uudesta lelustaan. Varusteet Like antaa onneksi laittaa ongelmitta. Talutettaessa seuraa hyvin taluttajansa perässä eikä temppuile. Ori kuitenkin tykkää riimunnarun järsimisestä, joten sille olisi hyvä ottaa liina tai muu vastaava talutusretkille ellei sitten halua oriin järsivän riimunnarua katki puolivälissä matkaa. Muita hevosia Like kohtelee kuten herrasmiehen kuuluukin, vaikka saattaakin välillä haastaa tarhakavereitaan mukaan leikkiin, mistä nämä eivät suinkaan aina innostu.

Ratsastettaessa Like on välillä turhankin energinen ja sen ratsastaja saakin usein huomata käsien särkevän kaikesta pidättelystä ratsastustuokion päätteeksi. Näin ollen voisikin luulla Liken olevan hyvä esteratsu, mutta ehei esteet eivät kiinnosta tätä oria sitten lainkaan. Sen sijaan Like on kuin kotonaan kouluaitojen sisäpuolella ja nauttii suunnattomasti saadessaan esiintyä yleisölle. Oikea showmies tämä meidän Like siis. Yleisön eteen päästessään ori tuntuu suorastaan putoavan muotoon, mitä se ei muuten kotona tee vaan kotona sen oikean muodon saa miltei hakemalla hakea. Kilpailuissa Like on kuitenkin aivan erilainen kuin kotona ja laittaa kaikkensa peliin, vaikka kotona yrittääkin välillä pinnata työnteosta. Like tarvitseekin jämäkän ratsatajan, joka ei anna oriille tilaisuutta luistaa työnteosta, vaikka se kuinka yrittäisi. Tähän luonnollisesti auttavat myös voimakkaat ja selkeät eteen ajavat avut. Like nimittäin on tarkka apujen tarkkuuden suhteen eikä tasan tarkkaan tee mitään, mikäli avut ovat vain vähän sinnepäin. Erityisen hyvin ori taitaa avo-ja sulkutaivutukset kun taas laukanvaihtojen kanssa saa olla tarkkana. Oriilla kun on taipumusta hutiloida laukanvaihtojen kanssa, joten apujen olisi syytä olla erityisen tarkat kun laukkaa halutaan vaihtaa askeleessa.

i. Honeydale Airstream Limit
KTK II
ii. Aidan Supra
KTK II
iii. Silverfarm's Limited Sunbeam
iie.Hasselbys Rionach
KTK II
ie. Hasselbys Eavan
KTK I
iei. Breezy Fitzroy
iee. Awana Inez
e. Aidan Dawar
KTK II
ei. Dance D'Amour '66
eii. Mayrane of Yeneva
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ II,YLA II
eie. Bittersweet wik
ee. Nefertari's Sonya
KTK II
eei. PEl's Dalien Triwia Boy
VIR MVA Ch
eee. CM Regina

ei jälkeläisiä

NJ
30.07.2015 Aida Connemaras lk 02: Connemaraorit 03/07 irtoSERT
26.08.2015 Aida Connemaras lk 01: Connemaraorit 03/10 irtoSERT
19.12.2015 Trio Connemaras lk 03: Conn.-orit 03/07 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.