CRANLEIGH VICTOR KTK I


© Landgestüt Celle

Nimi Cranleigh Victor "Vic" Rekisterinumero VH15-011-0158
Rotu hannover-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä musta, 168 cm Kasvattaja Kida,Cranleigh Equestrian Centre
Syntynyt 07.01.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.09.2016
21 + 21 + 20 + 19 = 81p. KTK-I

Cranleigh Victor tuli meille Cranleigh Equestrian Centerin kasvattimyynnistä viereaillessani Cranleighin avoimien ovien päivillä. Paikalle oli saapunut paljon ihmisiä, jotka kiertelivät katsomassa myytävänä olevia kasvatteja, mutta myös tallin orinäytös keräsi paljon yleisöä. Vilkaisin itsekin pikaisesti orinäytöksessä esiintyviä oreja ennenkuin suuntasin kulkuni myytävien kasvattien karsinoille. Eräästä karsinasta minua tervehti musta ori, jolla käteeni saaman lehtisen mukaan oli vielä suhteellisen hyvä sukukin. Etsinkin tallin omistajattaren Kidan oitis käsiini tehdäkseni siitä tarjouksen. Onnekseni kukaan muu ei ollut vielä ehtinyt tehdä tarjousta ihailemastani mustasta oriista ja Kida suostui oriin minulle myymään. Allekirjoitettuani oriin kauppakirjan pakkasin sen autoon ja suuntasin lähimmälle lentokentälle, mistä Cranleigh Victor lennätettiin Hollantiin.

Vic on luonteeltaan täydellinen herrasmies, jonka seurassa viihtyvät kaikki. Oriilla on myöskin hieman pilkettä silmäkulmassa, joten siltä voi odottaa pieniä käytännön piloja silloin tällöin. Yleisesti ottaen Vic osaa kuitenkin käyttäytyä hyvin. Harjattaessa ori seisoo hyvin aloillaan eli sen voi pitää ihan irrallaan pelkäämättä, että ori karkaisi avoimesta karsinan ovesta. Pesemisestä Vic ei kuitenkaan pidä ja näyttää miltei aina happamalta sitruunalta joutuessaan pesun kohteeksi. Varusteet Vic antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa ori seuraa hyvin taluttajaansa eikä innostu machoilemaan edes tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy kuin täydellinen herrasmies eikä missään olosuhteissa haasta riitaa.

Ratsastettaessa Vic on hyvin energinen ja saattaa painaa vähän ohjille, vaikka onkin muuten kaikin tavoin kuuliainen ratsu. Oriin selkään ei kuitenkaan aivan aloittelijoita kannata päästää, sillä meno tämän herran kanssa voi käydä ajoittain hyvinkin hurjaksi ainakin esteradalla eivätkä siinä menossa heikkohermoiset pärjää. Vicin kanssa onkin tärkeää ajaa puolipidätteet kunnolla läpi heti tunnin aluksi, ettei meno vain ylly turhan hurjaksi. Ori hyppää hyvällä tekniikalla eikä säiky erikoisempiakaan erikoisesteitä. Pudotuksia Vicille tosin tulee herkästi mikäli ratsastaja ei pysy tarkkana, sillä oriilla on taipumusta hypätä hieman huolimattomasti ellei siltä vaadita kunnon suoritusta, jolloin puomit kolisevat. Vic on myöskin tarkka lähestymisen suhteen ja kieltää mikäli sen mielestä lähestyminen ja ponnistuspaikan valinta eivät osu juuri nappiin.

i. Scaon Vic
KTK I
ii. Vino Woods
KTK II,ERJ I
iii. Vernis
ERJ II,YLA II,HANN II
iie. Ambre Solaire
ie. Aiara Grio iei. Flirtino
iee. Kitiara GER
e. Cranleigh Honey ei. Czar Hazelnut eii. Haradrim
eie. Bellatrix
ee. Lotus Oak
KTK III
eei. Lazarus
KTK II
eee. Castlebury Alba
KTK II

ei jälkeläisiä

NJ
25.03.2016 Gestüt Westfeld lk 01: Puoliveriorit 03/12 irtoSERT
01.04.2016 Rosenhof lk 01: Hannoverinhevosorit 02/12 irtoSERT
11.04.2016 Rosenhof lk 01: Puoliveriorit 02/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.