CH CRESENDON KRISTOPHER KTK II


@ Vibaja

Nimi Cresendon Kristopher "Kristo" Rekisterinumero VH15-028-0018
Rotu gotlannin russ-ori Koulutus ko Helppo B re 80cm
Väri & säkä ruunikko, 122 cm Kasvattaja Suvi,Cresendo
Syntynyt 18.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 14.11.2015

Kantakirjattu 20.11.2015
18 + 19 + 21 + 19 = 77p. KTK-II

Törmätessäni Cresendon Suvin laatimaan tammikuisten kasvattien myynti ilmoituksen ajattelin voivani hyvinkin hankkia pari russia lisää, mikäli vastaan sattuisi tulemaan sopivia. Kiinnitin huomioni ensisijaisesti myytävänä oleviin 3-polvisiin, joiden joukosta löysinkin kaksi varteenotettavaa ehdokasta. Ensimmäiseksi kiinnitin huomioni komeaan ruunikkoon orivarsaan, jonka molemmat vanhemmat olivat kantakirjattuja. Orivarsa oli selvästi perinyt vanhemmiltaan hyvän rakenteen, joten en epäröinyt tehdä siitä tarjousta. Seuraavana päivänä Suvi soitti keroakseen että voisin tulla hakemaan oriin kotiin heti kun se olisi vieroitettu emästään.

Kristo on kertakaikkiaan hurmaava poni, joka valloittaa kenet tahansa eloisalla persoonallaan. Lasten seurassa ori on kertakaikkiaan aivan mahtava. Aikuisia Kristo saattaa hieman kiusoitella, mutta lapsien seurassa ori on suorastaan ekstra varovainen eikä tekisi näille koskaan pahaa. Oriin voi pitaa hyvin vapaana hoitotoimenpiteiden ajan, sillä se kyllä jaksaa seistä aloillaan vaikka maailmantappiin asti. Eläinlääkäristä Kristo ei tosin kamalasti pidä, mutta käyttäytyy kuitenkin kiltisti tämän vierailujen aikana mikäli oriin tuttu ja turvallinen hoitaja on sitä rapsuttelemassa. Harjattaessa Kristo nauttii täysin siemauksin saamastaan huolenpidosta, mutta kutiaa melko helposti, joten sitä saa harjata ihan reippain vedoin. Varusteet ori antaa laittaa vaikeuksitta. Talutettaessa Kristo käyttäytyy asiallisesti eikä yritä mitään temppuja edes tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori on aina kuin aito herrasmies oli sitten kyse toisesta oriista tai tammasta.

Ratsastettaessa Kristo on hyvin yhteistyöhaluinen ja rauhallinen eikä keksi minkäänlaisia konnankoukkuja. Oriilla pärjäävät näin ollen perheen pienimmätkin, sillä nämä selässään ori liikkuu jopa normaaliakin varovaisemmin. Kriston askellus on elastista, muttei sitä kaikista pehmeintä. Oriin askellukseen tottuminen viekin aikansa. Kristolla saa käyttää melko voimakkaitakin apuja, sillä heikkoja apuja ori ei tunnu noteeraavan juuri lainkaan. Koulua mentäessä Kristo on hivenen laiskahko ja sen kanssa saakin tehdä kokoajan töitä että se liikkuisi eteenpäin. Kun oriin saa kuitenkin liikkumaan kunnolla se tekee kaiken mitä ratsastaja siltä pyytääkin. Oriin herättely vain vie oman aikansa. Esteillä Kristo on hieman vauhdikkaampi kuin koulua mentäessä eikä kaipaa yhtä paljon patistelua. Esteitä ori hyppää kohtalaisella tekniikalla, muttei aina nosta jalkojaan tarpeeksi korkealle, joten pudotuksia sattuu suhteellisen usein. Kristo hyppää pelottomasti yli kaikesta mitä vastaan tulee eikä¨pahemmin kieltele. Maastossa Kristo on pomminvarma eikä säiky juuri mitään, mutta oriilla tuntuu olevan jonkinlainen kammo variksia kohtaan ja säikkyykin näitä aivan tavattomasti. Ori kuitenkin rauhoittuu pian, mikäli ratsastaja pysyy rauhallisena.

i. Karkurannan Kristo
KTK II
ii. Daniel Luned iii. Underjorden
iie. Nyckelpiga
ie. Avonlea v. Tinu
YLA II
iei. Marig Men Duktig
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA I
iee. Morgonstjärna
e. Cresendo's Karinda
Ch,KTK III
ei. Micah B
VIR MVA Ch,KTK II,YLA I
eii. Chimeras Isaac
eie. Rosemarie SWE
KTK II
ee. Tinnetten TIH eei. Rhollover
eee. Linetta SWE

17.03.2016 gr-o Iltamäen Kaspian om. Uppe
26.07.2016 gr-o Krister B om. Magnetie

NJ
27.03.2015 Cresendo lk 03: Gotlanninruss-orit 05/12 irtoSERT
29.07.2015 Elfengård lk 01: Gotlanninrussponiorit 03/12 irtoSERT
05.09.2015 Yentel Ponies lk 05: Gotlanninrussorit 04/12 irtoSERT
16.11.2015 Adina lk 02: Gotlanninruss oriit 01/04 BIS4,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua ja esteitä Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.