CRESENDO'S AURELIA


@ Katrinebergs Stuteri

Nimi Cresendo's Aurelia "Aura" Rekisterinumero VH15-028-0017
Rotu gotlannin russ-tamma Koulutus ko Helppo A re 80cm
Väri & säkä ruunikko, 127 cm Kasvattaja Suvi,Cresendo
Syntynyt 22.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Törmätessäni Cresendon Suvin laatimaan tammikuisten kasvattien myynti ilmoituksen ajattelin voivani hyvinkin hankkia pari russia lisää, mikäli vastaan sattuisi tulemaan sopivia. Kiinnitin huomioni ensisijaisesti myytävänä oleviin 3-polvisiin, joiden joukosta löysinkin kaksi varteenotettavaa ehdokasta. Allekirjoitettuani ostamani orivarsan kauppakirjan huomioni kiinnittyi myynti-ilmoituksen kuvasta päätelleen ruipeloon tammavarsaan, jossa oli kuitenkin sitä jotakin. Hieman epäröiden tein siis tarjouksen tammavarsasta, jonka nimi oli Cresendo's Aurelia. Tällä kertaa Suvi hyväksyi tarjoukseni oikopäätä ja niin ruipelo tammavarsa lennätettiin Hollantiin seuraavalla rahtilennolla Ruotsista.

Aura ei ehkä ole mikään kukkanen rakenteellisesti, mutta luonteellisesti tamma on puhdasta kultaa. Tamma ei pure tai potki missään tilanteessa eikä se omaa muitakaan pahoja tapoja. Auran kanssa pärjäävätkin kaikki perheen pienimmistä isovanhempiin asti. Vaikka Aura onkin kiltti olisi se silti hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajaksi, sillä neiti on välillä jokseenkin levoton eikä aina jaksaisi seistä aloillaan. Harjattaessa Aura kuitenkin nauttii saamastaan huomiosta kunhan harjaus vain suoritetaan vikkelästi. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Aura seuraa taluttajaansa kiltisti, vaikka saattaakin välillä tuntea tienpientareella kasvavan ruohon kutsun. Muiden hevosten seurassa tamma on jokseenkin pidättyväinen eikä sitä pahemmin näe muiden lauman hevosten seurassa.

Ratsastettaessa Aura on hyvin miellyttävä tuttavuus, vaikka onkin vähän laiska. Kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen tamman moottori kuitenkin lähtee käyntiin eikä sitä täydy sen jälkeen enää pahemmin hoputella. Aura soveltuu ratsastettavaksi aivan kaikille, sillä tamma ei säiky tai keksi mitään metkuja ratsastajansa pään menoksi. Auran askellus on pehmeää ja ilmavaa, mikä tekee tamman askellajeista mukavat istua ratsastajalle. Koulua Aura vääntää mielellään ja onkin siinä haka. Päästessään koulukuvioiden kimppuun rumiluksesta kuoriutuu elegantti kouluratsu, joka suorastaan säteilee työniloa aina yleisöön asti. Esteillä Aura on hivenen kömpelö, mutta suoriutuu kyllä esteistäkin kiitettävästi, mikäli selässä vain istuu osaava ratsastaja. Mitään huippusuorituksia Auralta ei kuitenkaan kannata odottaa esteillä, vaikka parhaimpina päivinään tamma voi yltää hyviinkin suorituksiin. Maastossa tamma on pomminvarma eikä säiky yllätäviäkään asioita kuten tuulenpuuskan lennättämää muovipussia.

i. Cresendo's Sirius ii. Chennyen Kauhukakara iii. Störe SWE
iie. Lirness
KTK II
ie. Tinnetten TIH iei. Rhollover
iee. Linetta SWE
e. Cresendo's Aurora ei. Rüber B eii. Söllvards Rustibus
eie. Ennica
KTK III
ee. Cresendo's Alice
KRJ III
eei. Ron SWE
eee. Tuff Tjej

05.11.2015 gr-r GW Viggo om. Reetta

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua ja esteitä Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

VALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJA

04.12.2015 Kouluvalmennus
Saapuessani paikalle Tuulia ja Aura olivat jo kävelemässä maneesissa. Seurasin hetken ratsukon menoa, ennen kuin kutsuin Tuulian luokseni keskustelemaan suunnitelmistani. Puhuimme myös hetken Auran tämän hetkisestä tasosta ja mahdollisista ongelmista. Tuulia kertoi tamman taitavan asiat helppo A -tasolle asti, joten päädyin teettämään ratsukolla väistöjä ja etuosakäännöksiä, joita kisaohjelmissa saattaisi tulla vastaan. Ratsukko lähti jatkamaan menoaan ravissa ympyröitä ja suunnanmuutoksia tehden. Aura liikkui rennosti kuunnellen hyvin Tuulian ohjeita. Kehotin pian Tuuliaa ottamaan mukaan laukkaa ja vaihtamaan täyskaarrot käynnissä tehtyihin etuosakäännöksiin. Koska Aura eteni laukassakin vaivattomasti apuja kuunnellen, vaihdettiin reippaampi eteneminen pohkeenväistöihin ensin keskihalkaisijalta uraa kohti. Aura väisti kyllä jaloillaan rehellisesti, mutta kulki hieman lapa edellä. Muutamaan otteeseen kehotin Tuuliaa huomioimaan ulkoavut paremmin, jotta suoruus säilyisi eikä lapa karkaisi omille teilleen. Loppua kohden väistöt paranivat huomattavasti ja etuosakäännöksissäkin Aura malttoi odottaa ohjeita, eikä vain heittäytynyt pikaiseen käännökseen. Hyvään suoritukseen on hyvä päättää treeni, joten kehotin Tuuliaa kehumaan Auraa ja siirtymään loppuravien pariin.
Valmentaja: Suvi
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.