CRISTIANO PRADA


@ Klosterhof Medingen

Nimi Cristiano Prada "Kristi" Rekisterinumero VH14-021-0347
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Intermediate II vvj Noviisi
Väri & säkä ruunikko, 170 cm Kasvattaja Kaisa K.,LjusgÃ¥rd
Syntynyt 14.12.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Kristi on mitä sympaattisin ori, joka omaa melko vallattoman, mutta kiltin luonteen. Tämä herra on todella seurallinen eikä halua jäädä hetkeksikään yksin. Olin eräänä kirpeänä joulukuun päivänä vierailulla Suomessa ystävyystallimme omistajan Kaisa K:n luona. Siinä jutellessamme hän kysyi haluaisinko katsoa heidän vastasyntyneitä varsojaan. Toki tämä kävi minulle, joten lähdimmekin sitten kierrokselle talliin. Yhdessä karsinassa oli läsipäinen orivarsa emänsä vierellä. Ihastuin tähän varsaan heti ja avatessani karsinan oven herra tuli luokseni katsomaan kuka tuli. Kysyin heti lähtisikö tämä varsa mukaani ja kyllähän se lähti. Orista odotetaan suuria koulupuolelle ja sen suku on myös varsin oivallinen jalostustarkoituksiin.

Hoidettaessa Kristi on rauhallinen ja kiltti eikä juuri temppuile. Ulkona hoidettaessa herra kyllä saattaa välillä olla täpinöissään, kun ympärillä on niin paljon kaikenlaista muutakin kiinnostavaa. Karsinassa hoidettaessa ori katselee tarkasti hoitajansa tekemisiä ja huomauttaa, jos jokin ei mene herran mielen mukaisesti. Harjattaessa herra kutiaa melko helposti, joten sitä saa harjata ihan reippain ottein. Ruokittaessa orilla on aina kamala kiire ja se hotkaiseekin ruokansa varsin pikaisesti. Suitsittaessa Kristi ottaa pienen temppuilun jälkeen kuolaimet kiltisti suuhunsa. Satuloitaessa orin on aina pakko vähän kenkkuilla, mutta käyttäytyy muuten asiallisesti. Eläinlääkärille herra on aina kiltisti, mitä nyt välillä saattaa testata tämän hermojen pitävyyttä. Kengitettäessä ori on hankalampi tapaus eikä tahtoisi sitten millään pysyä aloillaan.

Taluttaessa Kristi on melko riehakas, joten narun varressa olisi syytä olla jo hieman kokeneempi henkilö. Maastossa talutettaessa ori on jokseenkin levoton ja säikkyy miltei kaikkea vastaan tulevaa. Tarhalle mentäessä herralla on melkoinen kiire eikä taluttaja aina tahtoisikaan pysyä orin menossa mukana. Toisten orien seurassa Kristi tietää hyvin oman paikkansa eikä lähde vanhemmilleen uhittelemaan. Tammojen lähettyvillä herra esiintyy ja yrittää kaikin tavoin tehdä näihin vaikutuksen. Nuorten ja varsojen lähettyvillä ori ei viihdy ja pysytteleekin näistä mahdollisimman kaukana. Maneesissa ja kentällä talutettaessa herra kulkee rauhallisesti taluttajansa vierellä eikä metkuile. Juoksutettaessa ori tottelee kuuliaisesti juoksuttajansa käskyjä alun temppuilun jälkeen. Lastattaessa herra astelee traileriin muittamutkitta kunhan on ensin katsellut hökötystä vähän aikaa epäilevästi.

Ratsastaessa Kristi on rauhallinen ja eteenpäin pyrkivä, muttei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi. Herra vaatiikin jo hieman kokeneemman ratsastajan, joka jaksaa tehdä sen kanssa töitä. Ori omaa kolme ilmavaa ja tyylikästä askellajia, joita ovat monet kehuneet. Koulua mentäessä herra on välillä liiankin innoissaan ja silloin sitä saakin pidätellä ihan tosissaan.Kun pidätteet saa kunnolla läpi ori on kuitenkin oikein mukava ratsu. Perusasioiden kanssahan tällä ei mitään ongelmia ole, mikäli ratsastaja vain osaa vaatia herraa tekemään asiat oikein. Esteillä innokkaasta menijästä sukeutuu sitä vastoin oikea laiska jaakko. Ori kun ei voi käsittää, mitä ideaa erilaisten keppien yli hyppimisessä on. Maastossa herra on hieman levoton, joten sen kanssa ei saisikaan lähteä yksin maastoilemaan. Maastoesteillä ori on epävarma, joten ratsastajan tuleekin pysyä rauhallisena ja auttaa herra jokaisen esteen yli. Vedestä ori ei pidä sitten ollenkaan ja sen pesemiseen tuhrautuukin paljon aikaa herran vastustelun takia.

Kisoissa Kristi on levoton eikä kyllä ota rauhoittuakseen sitten millään. Kilpailualueen sählinki tuppaa vain olemaan herran hermoille usein aivan liikaa, minkä takia se pyritään pitämään alueen laitamilla. Tallialueella ori steppailee rauhattomasti eikä rauhoittumisesta näy merkkiäkään. Muiden hevosten lähettyvillä herra on kiltisti, vaikka saattaakin välillä luimistella ja näytellä hampaitaan. Ori vaatii melko pitkän lämmittelyn, sillä se on aluksi todella jäykkä ja hermostunut. Portilla vuoroaan odottaessa herra pureskelee kuolaintaan ja steppailee paikoillaan levottomasti. Kouluradalla Kristi kuitenkin rauhoittuu ja suuntaa kaiken energiansa suorituksen tekemiseen. Esteradalla ori on tahmeahko, mutta hyvänä päivänä herrasta löytyy virtaa esteillekin. Maastoradalla ori noudattaa suurta varovaisuutta ja pysyykin melko hyvin ratsastajansa hallinnassa. Palkintojen jaossa herralla on taipumusta pyöriä paikallaan. Kunniakierroksella mennäänkin sitten vauhdilla pieniä ilopukkeja unohtamatta.

i. Roy Rogers
VIR MVA Ch,KRJ I
ii. Adoro's Routinard
KRJ I
iii. Routinier
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ III
iie. Petronille GER
KRJ II
ie. Classic Nicotine
Ch,KRJ II,YLA II
iei. Waterfall's Coffee
iee. Waterfall's Nirnaeth
VIR MVA Ch,KTK II
e. Caprice Prada ei. Still Nameless
KRJ I
eii. Richbourg
KRJ II
eie. Ambrosious F
KRJ III
ee. Bloody Hell PB eei. Into The Labyrinth
KRJ II,YLA II
eee. Cherri's Chick
KRJ III

11.10.2014 trak-t Escorant Parousie om. wishmaster
12.03.2015 brandb-o Radcliff Hexen om. Viivuska
14.05.2015 trak-t Tieler Althaia om. Miia
08.06.2016 trak-t Wolf's Harmony om Serellenders

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.