CWYREN DAEARAWD DAWN


@ A. Booth

Nimi Cwyren Daearawd Dawn "Dana" Rekisterinumero VH15-026-0006
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 25.06.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cwyren Daearawd Dawn eksyi meille Gateawayhin Paraatiponien kasvattimyynnistä vuoden 2014 loppupuolella. Minulla oli jo ennestään yksi Paraatiponien kasvatti, joka oli osoittautunut laadukkaaksi esteponiksi. Nähdessäni sitten Paraatiponien uusimpien myytävien joukossa ponin, jolla oli suvussaan joskus omistamani Rhoscfflach Dúlin en kertakaikkiaan voinut vastustaa kiusausta tehdä ponitammasta tarjousta, vaikka tallissa seisoi jo enemmän kuin tarpeeksi koulupainotteisia poneja. Paraatiponien omistaja dani hyväksyi tarjoukseni oikopäätä ja niin Cwyren Daearawd Dawn saapui Gateawayhin jolukuussa 2014 ollessaan jo 7-vuotias.

Danaksi ristitty tammaneiti on luonteeltaan oikea symppis ja tulee hyvin toimeen ainakin suurimman osan kaksi-ja nelijalkaisten kanssa. Koiria neiti ei tosin voi jostain syystä sietää ja nämä onkin syytä pitää tammasta kaukana ellei halua koirastaan tulevan pannukakku.Hoidettaessa Dana käyttäytyy siivosti eikä pahemmin aiheuta hankaluuksia. Tosin tammalla on ilkeä tapa alkaa kutoa, mikäli sen viereisessä karsinassa ei ole toista hevosta seuraa pitämässä, joten Danaa ei saakaan koskaan jättää yksin talliin. Harjattaessa tamma on hyvin tarkka siitä, ettei häntä harjata vatsanalta liian kovaa, mutta muuten tammaa saa kyllä harjata ihan reippain ottein. Varusteet tamma antaa laittaa satulavyön kiristämistä lukuunottamatta ongelmitta, mutta vyö olisi tosiaan syytä kiristää hellävaraisesti, sillä kuten todettua Dana on erittäin herkkä vatsanalta. Talutettaessa tamma seuraa kiltisti hoitajaansa eikä sillä käy edes mielessä yrittää lähteä karkuteille. Muiden hevosten seuran suhteen Dana ei ole turhan valikoiva, muttei kuitenkaan tule kovin hyvin toimeen nuorten kanssa, sillä neiti ei voi sietää näiden usein päämäärätöntä säntäilyä ympäriinsä.

Ratsastettaessa Dana on oikein mukava ratsu, sillä tamma tekee aina täsmällisesti sen mitä ratsastaja siltä pyytää. Vanhan jalkavaivan vuoksi tammalla ei voi enää esteitä hypätä, mutta kouluratsuna Dana toimii edelleen paremmin kuin hyvin. Danan kanssa on syytä käyttää vain hiuksenhienoja pohjeapuja, sillä herkkä kylkinen tamma ei voi sietää kylkiinsä potkimista. Mikäli joku nyt sattuisi tammaa potkaisemaan kylkiin se kyllä tekee eriävän mielipiteensä selväksi pukittamalla ratsastajansa kentänpintaan pölyä nielemään. Danan askellus on hyvin pehmeää ja ilmavaa, mikä tekee jopa ravista mukavasti istuttavan ratsastajalle. Dana on kouluratsu henkeen ja vereen, vaikka sen suvusta löytyykin myös estehevosia niin silti tamma on aina tuntunut nauttivan eniten koulukiemuroiden vääntämisestä. Ehkä osittain tähän vaikuttaa tamman kovahalu oppia uutta ja koulukiemurat tarjoavatkin oppimisenhaluiselle tammalle paljon enemmän haasteita kuin esteet. Erityisen hyvin Dana taitaa lisäykset ja kootut askellajit, mutta avo-ja sulkutaivutusten kanssa ravissa tammalla on hieman hankaluuksia. Maastossa Dana on hyvin rauhallinen eikä pahemmin säiky. Tosin tamma saattaa hieman säpsyä mikäli nurkan takaa tulee tuhatta ja sataa kaahaava auto, mutta rauhoittuu kuitenkin pian, jos ratsastaja vain pysyy rauhallisena.

i. Sirydd Dai ii. Ceridwyn Llwyd Ddu iii. Old House Nimrod
VIR MVA Ch,KTK III
iie. Rianna Luna
ie. Rhoscfflach Dúlin
kadonnut
iei. Sprietland's Black Magic
KTK II,ERJ III,YLA III,VWY III
iee. Rockie's Black Dance
KTK II
e. Cwyren Camrose Dawn ei. Anfarwol Canwriad eii. Honeyvalley's Hunting
eie. Cloudberry's Brightie
ee. Telynan Canwraidd Dawn eei. Pencalow Torkill
eee. Criallt Ceri Ddu

13.06.2015 wD-t Gwynedd Catrin om. Kiiu

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.