DAEARBEL DAWN


@ A. Booth

Nimi Daearbel Dawn "Bella" Rekisterinumero VH15-026-0093
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 100cm
Väri & säkä ruunikko, 148 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Daearbel Dawn sai alkunsa huhtikuussa 2015 törmätessäni ystävättäreni elenin topikkiin, jossa dani kertoili omien elenin kasvattiensa kuulumisia ja valitteli siinä samalla poniensa tarvitsevan varsoja. Minulla ei ennestään ollut kovin montaa danin kasvattia, joten luettuani danin tarjoavan ponejaan jalostukseen rupesin oitis miettimään sopivia yhdistelmiä. Aikani pähkäiltyä päädyin pyytämään tilausvarsaa peräti kuudesta eri yhdistelmästä, jotka kaikki sopivat danille hyvin. Daearbel Dawnin vanhemmiksi valikoituivat kilparadoilla hyvin menestyneet Pembroke Dawn ja Criallt Daere, joilla tosin ei ollut lainkaan näyttely menestystä. Tarvitsin kuitenkin lyhyt sukuisia welshejä tallin cob kantaa täydentämään, joten en antanut meriittien puuttumisen häiritä itseäni. Toukokuussa 2015 Criallt Daere sitten synnytti terhakan tammavarsan, joka sai nimekseen Daearbel Dawn.

Luonteeltaan Bella on hyvin rauhallinen eikä jaksa pahemmin stressata maailman tapahtumista. Tammalle tärkeintä ovat rapsutukset ja ruoka ja kunhan näitä riittää on Bella tyytyväinen elämäänsä. Seurankipeä tamma ei viihdy tallissa yksin sitten lainkaan, joten sen viereisessä karsinassa onkin aina toinen poni tai muuten tamma alkaa hajottaa karsinaansa alkutekijöihin, missä neiti voisi loukkaantua pahastikin. Bellan hoitotoimenpiteet kannattaa tehdä samalla kun neiti syö, sillä syödessään neiti ei välitä, vaikka eläinlääkäri tulisi sitä rokottamaan, mitä tamma normaalisti inhoaa. Harjauksesta Bella sitä vastoin nauttii aina ja seisookin harjauksen aikana aloillaan puoliunessa nauttien harjan hierovista vedoista. Satuloitaessa Bella saattaa hieman pullistella, mutta muuten se antaa laittaa varusteet temppuilematta. Talutettaessa neiti saattaa vähän säikkyä olemattomia, mutta mikäli taluttaja pysyy rauhallisena myö Bella rauhoittuu pian. Muiden hevosten seurassa tamma on mitä parhain terapiahevonen ja se laitetaankin usein yhteen arkojen hevosten kanssa, sillä Bella tulee hyvin toimeen kaikkien nelijalkaisten kanssa.

Ratsastettaessa Bella on oikea pomminvarma eikä säiky mitään, mikä tekeekin tammasta loistavan ratsun aloittelijoille. Bella ei myöskään ole turhan tarkka apujen kanssa eikä välitä, vaikka sitä välillä kiskaisisikin suusta vähän kovempaa. Bellalla on myös erinomaiset askellajit, joissa ratsastajan on helppo istua ja ellei kouluratsastus olisi tamman mielestä niin kuolettavan tylsää tulisi siitä varmasti hieno kouluponi. Esteillä Bella on kuitenkin kotonaan ja esteillä tamma ei muutenkaan tunnu potevan samanlaisia keskittymisvaikeuksia kuin kouluradalla, joten esteponihan Bellasta leivottiin sitten lopulta. Bella hyppää rohkeasti yli kaikesta mitä vastaan tulee, vaikka saattaakin välillä tarvita vähän voimakkaampia apuja riemun kirjavilla esteillä. Tamma omaa hyvän hyppytekniikan, mutta sen kanssa saa olla tarkkana ponnistuspaikan suhteen, sillä Bella ei tunnu osaavan arvioida oikeaa ponnistuspaikkaa itse vaan hyppää aina liian kaukaa tai läheltä, mikäli ratsastaja ei ole tarkkana. Bella ei myöskään veny ylimääräistä pituutta tai korkeutta esteen yli, joten mikäli ponnistuspaikan valinta menee pieleen on seurauksena helposti pudotus. Bella on kuitenkin erittäin notkea ja kääntyy mahdottomiltakin tuntuvista kulmista, mutta kovin nopea tamma ei sen sijaan ole ja sen kanssa voikin uusinnoissa säästää aikaa katsojista hurjilta näyttävillä käännöksillä.

i. Pembroke Dawn ii. Brig O' Doon iii. Tam O'Shanter
iie. Blacksmith Isabell
ie. Mathilda iei. Gwyddawg
iee. Llanellen Morgana
e. Criallt Daere ei. Grymuster eii. Fourfly
eie. Caithwrn Ffawd
ee. Deimwnt eei. Deach Eug
eee. Beana

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.