DAME BLANCHE XX


@ Stauffenberg
Nimi Dame Blanche xx "Daami" Rekisterinumero VH15-006-0110
Rotu englantilainen täysiverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias,167cm Kasvattaja satu (VRL-00124)
Syntynyt 14.02.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.02.2017
14 + 14 + 16 + 14 = 58p. ei palkintoa

Dame Blanche xx oli yksi ensimmäisistä hankkimistani täysiverisistä ratsuista. Yleisesti ottaen olen aina ajatellut täysiveristen paikan olevan laukkaradalla, mutta törmättyäni Dame Blanchen emään Quiero's Never Ever alkoi mieleni äkkiä tehdä täysiveri ratsua. Itseltäni ei tietenkään löytynyt tammalle sopivaa täysiveristä oria, joten käännyin ystävättäreni Jayden puoleen, jolta löytyi täysiverisiä ratsuja. Käytyäni tarjolla olevan ori kannan huolellisesti läpi päätin oriin nimeltä Maharajah VFU olevan paras vaihtoehto Quiero's Never Everin puolisoksi. Kysäisin vielä sadulta kelpuuttaisiko hän Maharajah VFU:n tammalleen puolisoksi ja kun yhdistelmä sopi myös sadulle sovimme astutuksesta. Ystävänpäivänä vuonna 2015 sainkin sitten parhaan mahdollisen ystävänpäivä lahjan Quiero's Never Everin synnytettyä rautiaan tammavarsan, joka sai nimekseen Dame Blanche hollantilaisen jälkiruoka jäätelöannoksen mukaan.

Daami on luonteeltaan oikea diiva, jolle ei tunnu kelpaavan oikein mikään. Vain kourallinen ihmisiä tuleekin toimeen tämän nirppanokkaisen tamman kanssa, joka käyttäytyy kuin hemmoteltu kakara. Hoitajiaan Daami tuntuu aina katsovan pitkin turpaansa ikäänkuin ajatellen etteivät nämä ole arvollisia hoitamaan hänen kuninkaallista korkeuttaan. Daami tarvitseekin näin ollen määrätietoisen ja varman hoitajan, joka ei anna tamman hyppiä silmille, mikäli jokin asia ei satu hänen kuninkaallista korkeuttaan miellyttämään. Harjattaessa Daami on erittäin herkkänahkainen ja sitä tulisikin harjata silkkihansikkain, ettei neiti vain turhaudu. Turhautuessaan liian kovakouraiseen käsittelyyn Daami saattaa pahimmassa tapauksessa jopa puraista ellei viesti mene perille hampaita näyttelemällä ja luimimalla. Varustettaessa kuolaimet olisi syytä lämmittää huolellisesti käsissä ennen tamman suuhun laittoa tai Daami nostaa metelin, sillä nirppanokkainen tamma ei yksinkertaisesti huoli vähänkään kylmiä kuolaimia suuhunsa. Satulavyökin tulisi kiristää hellävaroin niin ettei ihoa vain jää satulavyön väliin ikävästi nipistelemään, jolloin Daami käyttäytyy kuin perseeseen ammuttu karhu. Talutettaessa meidän diivamme malttaa jopa käyttäyä mikäli lähettyvillä ei ole vesilammikoita, jotka tamman on tietenkin kierrettävä kaukaa. Muiden hevosten seuran suhteen Daami on hyvin valikoiva ja tekee hyvin selkeästi puremalla ja potkimalla selväksi, mikäli ei huoli toista seuraansa.

Ratsastettaessa Daami on on hanakka laittamaan ratsastajalleen vastaan, joten mitkään arkajalat eivät tälle tammalle pärjää. Daami tarvitsee rutinoituneen ratsastajan, jolta löytyy paljon kokemusta hankalista hevosista, sillä hieman arempia ratsastajia Daami pompottelee mielensä mukaan. Määrätietoisella käsittelyllä Daami kuitenkin jättää mörköjen säikkymiset sun muut vähemmälle ja keskittyy ennemminkin työntekoon. Kouluratsuksi tammasta ei tosin ole, mutta esteratsuna Daami on omaa luokkaansa kunhan se vain saa selkäänsä juuri oikean ratsastajan. Daami ei ehkä ole kaikista ketterimmistä päästä eikä hyppää hankalista kulmista, mutta korvaa ketteryyden puutteen oivasti nopeudellaan, josta on hyötyä etenkin nopea tempoisissa uusinnoissa. Daami ei myöskään pelkää mitään erityistä estetyyppiä ylitse muiden, mutta tammalla on ikävä tapa ruveta kieltelemään, mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään esteistä. Daami tarvitseekin näin ollen voimakkaat avut, sillä aivan pienet ja hennot avut tamma jättää tyystin huomiotta. Pudotteluun Daamilla ei kuitenkaan kaikeksi onneksi ole taipumuksia ja se hyppääkin hyvällä tyylillä kaikkien vastaan tulevien esteiden yli ratsastajan apujen osuessa kohdilleen. Maastoon tätä nirppanokkaa ei kyllä saa mikäli ulkona on vähäänkään märkää, mutta kuivalla kelillä Daamin kanssa voi hyvin lähteä maastoretkille kunhan muistaa pysyä valppaana säikkymisten varalta.

i. Maharajah VFU ii. Macward Feig iii. R Maestro VFU
iie. Farleigh Priscina
ie. Trischa PA iei. SJ Trickerybré
iee. Sasha of Shade
e. Quiero's Never Ever xx
ERJ III,KERJ II,YLA I,XLA I
ei. Skylight ESC eii. Skyrider ESC
eie. Sasnak Oceandream
ee. Quiero's Ever-ending xx/td> eei. RMS' Rebellious Musicant xx
eee. Quiero's Elsewhere xx

ei jälkeläisiä

NJ
30.04.2016 Special Ring lk 06: Xx-tammat 02/07 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.