EARLEEN V. MOONS


@ kasvattaja

Nimi Earleen v. Moons "Earl" Rekisterinumero VH14-017-0520
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus ko Helppo C
Väri & säkä rautiaanpäistärikkö, 100 cm Kasvattaja misery, Moondance
Syntynyt 26.06.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Earleen v. Moons oli Gateawayhin tullessaan jo peruskoulutettu, joten sen kanssa saatettiin aloittaa kilpaileminen samantien. Minulla oli jo ennestään Moondancen suomenhevoskasvatti, jotan olin vakuuttunut, että myös Earleen tulisi olemaan mainio suoritusponi. Ja myönnettäköön ettei tamman päistäriköstä värityksestäkään ollut haittaa ostopäätöstä tehdessäni, sillä rakastan päistärikköjä ja kirjavia shetlanninponeja. Ne nyt vain tuppaavat olemaan mielestäni ekstralutuisia. En kuitenkaan ostanut Earleeniä oikopäätä, sillä minulla oli jo toinen hevonen tallissa samalla emän isällä kuin Earleen. Harkittuani hetken ja huomattuani, ettei kukaan muu ollut vielä tehny tarjousta tammasta kysäisin kasvattajalta josko hän suostuisi myymään tamman minulle. Ja kyllähän se kasvattajalle kävi, joten kauppakirjan allekirjoitettuani lastasin tamman traileriin. Earleen matkusti kuin ammattilainen ikään ja saapuikin perille Hollantiin hyvissä voimissa.

Tämä poni onkin luonteeltaan oikea unikeko johon eivät tehoa maanittelu eivätkä herkkupalat. Mikäli Earl päättää ottaa torkut ne se myös ottaa ihmisten mielipiteistä välittämättä. Tamma kuitenkin rakastaa rapsuttelua ja muita huomionosoituksia, joten se saattaa vaivautua nousemaan seisaalleen torkkumaan, mikäli huomaa rapsutuksia olevan tiedossa. Tästä voikin jo päätellä tamman rakastavan myös pitkiä harjaustuokioita. Niin paljon kuin tamma harjausta rakastaakin sen tapoihin ei sentään kuulu mutalätäköissä piehtarointi. Earl nimittäin tietää, että mutalätäköissä piehtarointia seuraa usein pesu pesuboksissa mistä tamma taasen ei pidä. Satuloitaessa satulavyö olisi syytä kiristää varovaisesti ellei halua maistaa tamman hampaita. Suitset Earl antaa kuitenkin laittaa ongelmitta, vaikka näyttääkin happamalta sitruunalta mikäli kuolaimet on unohdettu lämmittää. Talutettaessa neiti tuntee välillä ruohomättäiden kutsun, mutta seuraa kyllä yleensä taluttajaansa kuuliaisesti. Täämä neiti viisveisaa siitä mitä muut hevoset tekevät kunhan nämä vain antavat neidin torkkua laitumella rauhassa. Rauhanhäiritsijöille Earl antaakin melkoisen kylmää kyytiä.

Ratsastettaessa Eark osaa olla hyvinkin itsepäinen ja sen tapoihin kuuluukin ratsastajan testaaminen aina alkutunnista. Mikäli tamma kuitenkin huomaa selässä istuvan ratsastajan itseään itsepäisemmäksi temppuilut loppuvat hyvinkin äkkiä. Määrätietoisen ratsastajan kanssa Earlista sukeutuukin peräti yhteistyöhaluinen tammaneiti, joka yrittää parhaansa ratsastajansa hyväksi. Tamma vaatii kuitenkin hyvin täsmälliset avut eikä korjaa ratsastajansa pieniä virheitä. Mikään automaatti Earl siis ei ole, vaikka selässä istuisi millainen ratsastaja ja tamma laittaakin ratsastajansa tekemään kunnolla töitä. Kouluratsastuksessa Earl on koulutettu Helppo C tasolle asti, mihin sen kapasiteetti sitten tyssääkin. Tai saattaisi tammalla ollakin kapasiteettia pidemmälle, mutta ei liiemmin halua opetella vaativampia koulukiemuroita. Maastossa Earl on rauhallinen, mutta säikkyy helposti yllättäviä asioita kuten tuulen riepottamaa muovipussia tai kulman takaa tulevaa tuhatta ja sataa kaahaava moottoripyörää.

i. Dazhbog v. Moons ii. Noel FK
YLA II
iii. Novellin Napero
KRJ III
iie. Caelan VIL
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II
ie. Crowberry Bianca iei. Remukylän Casper
iee. Diamond Rhia Crow
e. Elita v. Moons
KTK II,KRJ I
ei. Tommy v. Shandi eii. Ivan v. Cornell
eie. Ruiskukan Madonna
ee. Esther HUI
YLA I
eei. Edward MIX
VIR MVA Ch, KTK III,YLA I
eee. Suopursun Marjatta
KTK II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.