ECHOTALE KTK III


@ Klosterhof Medingen
Nimi Echotale "Eko" Rekisterinumero VH15-013-0033
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja yersinio,Oldfinion Dressage
Syntynyt 12.02.2015 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.09.2016
18 + 17 + 16 + 18 = 69p. KTK-III

Echotale sai alkunsa kun Pulmu N. tarjosi upeaa oldenburg oriaan Enzo ulkopuoliseen jalostukseen usein käymälläni foorumilla. Halusin kovasti tästä komeasta oriista varsaa, mutta yllätys yllätys itseltäni ei löytynyt Enzolle sopivaa oldenburg tammaa kumppaniksi. Harmitellessani asiaa ääneen Enzon TJ topikissa yersinio, jolta minulla oli jo muutama kasvatti, riensi hätiin tarjoten Oldfinion Dressagen tammoja käyttööni. Enzolle puolisoksi yersinion tammojen joukosta valikoitui Oldfinion Stark Amorina, jonka sukulaisia oldenburgieni joukosta ei vielä löytynyt. Astutuksesta sovittiin ja niin helmikuun puolenvälin paikkeilla vuonna 2015 syntyi komea orivarsa, joka sai nimekseen Echotale.

Eko on lempinimensä mukaisesti täynnä itseään kuvitellen olevansa koko tallin kingi. Herra suhtautuukin muihin hevosiin sekä ihmisiin ärsyttävän ylimielisellä asenteella eikä todellakaan välittäisi kuunnella hoitajaansa. Ekohan tekee mitä haluaa ellei sille näytä kaapinpaikkaa heti karsinaan astuttua. Karsinan seinää vasten liiskaamisyritykset ja näykkiminen ovat vain muutama esimerkki oriin yrityksistä pomotella hoitajaansa. Eko tarvitseekin päättäväisen ja jämäkän hoitajan, joka ei anna Ekon tempuille periksi. Harjattaessa Eko ei tasan pysy aloillaan millisekuntiakaan oli se sitten kiinnisidottu tai ei. Oria saakin jatkuvasti komentaa seisomaan aloillaan ennen kuin se lopulta suostuu alistumaan harjattavaksi. Varusteiden laitosta Eko tekee yhtä tappelua eikä se anna laittaa satulaa tai suitsia ilman tappelua. Talutettaessa Eko pomppii yhtaikaa sekä sivuille että pystyyn eikä sitä tahdo saada pysymään sitten millään ruodussa, vaikka herralla olisikin ketju suussa. Muita hevosia ori pompottaa minkä kerkiää ja erityisesti muista oreista herra olisikin hyvä pitää kaukana tappelujen varalta.

Ratsastettaessa Eko on aivan samanlainen päällepäsmäri kuin hoidettaessakin ja vaatii näin ollen jämerän ratsastajan, joka ei vähästä säikähdä. Oriilla kun on tapana testata ratsastajaansa tunnin aluksi lukuisilla tempuilla kuten hypähtämällä äkkiä sivulle tai yrittämällä ryöstää. Yleensä Eko kuitenkin asettuu ennemmin tai myöhemmin huomattuaan ettei sen temppuilulla ole mitään vaikutusta ratsastajaan. Pienikin herpaantuminen ratsastajan keskittymisessä saa Ekon kuitenkin aloittamaan temppuilunsa alusta. Rauhallisen ja määrätietoisen ratsastajan kanssa ori kuitenkin jättää temppuilut vähemmälle ja keskittyy ennemminkin työn tekoon. Keskittyessään ori onkin sitten hyvin mukava ratsu, joka vastaa täsmällisesti ratsastajansa pienimpiinkin apuihin. Oriilla on myöskin lennokas näyttävä askellus, jota on moni koulutuomari ylistänyt maasta taivaisiin. Ekon ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuvat laukanvaihdot, jotka ori hoitaa kellon tarkkuudella kun taas piruettien kanssa ori tuppaa välillä olemaan hivenen kömpelö. Maastossa ori säikkyy tuon tuostakin, mutta kaikeksi onneksi sen löytää aina tallin pihalta, mikäli herra onnistuu heittämään ratsastajan selästään ja pääsemään irti.

i. Enzo
KTK II,KRJ I,YLA I
ii. Umberto
KTK II,KRJ III
iii. Vittorio
KTK II,KRJ III
iie. Honeyblond
KTK II,KRJ III
ie. Genova
KTK III,KRJ III
iei. Tino
KTK III,KRJ III
iee. Greta
KTK III,KRJ III
e. Oldfinion Stark Amorina ei. Oldsfell's Stark Amor
KTK III,ERJ III
eii. Stark Samson F
ERJ I
eie. Revolution Anastasia
ERJ III
ee. Oldsfell's Myneyn
KRJ I
eei. Justin Bellamy
eee. Suprant Honey
KRJ IV

12.03.2015 brandb-t Echotracer Hexen om. Viivuska

NJ
05.04.2015 Oldfinion Dressage lk 01: Oldenburg orit 04/05 irtoSERT
20.05.2016 Alondra lk 01: Oldenburginhevosorit 05/12 irtoSERT
30.06.2016 Olfinion Dressage lk 02: Oldenburg orit 01/06 BIS5,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.