ELSBETH V.D. GATEAWAY


@ tallin omaisuutta

Nimi Elsbeth v.d. Gateaway "Else" Rekisterinumero VH16-017-0149
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus ko Helppo C vvj Noviisi
Väri & säkä rautias, 92 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 29.01.2016 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Elsbeth v.d. Gateawayn emä on tallin kantatama Mini-Strawberry Stinder, jolle oli ennen Elsbethin syntymää ehtinyt kertyä jo kuutisen jälkeläistä. Yhtään näistä en kuitenkaan ollut jättänyt meille kotiin kasvamaan ja kilpailemaan kunnes sitten törmäsin Creimeiden omistuksessa olevaan harvinaisemman suvun omaavaan shetlanninponiori Bruniin, joka oli menestynyt kohtalaisesti valjakkoajossa sekä kantakirjattu II-palkinnolla. Mini-Strawberry Stinderin vierailtua Yentel Poniesissa Brunin vieraana jäimme odottelemaan Mini-Strawberry Stinderin seitsemännen varsan syntymää. Mini-Strawbeey Stinderin tiineys sujui ongelmitta ja tammikuun lopulla maailmaan putkahti isänsä värityksen omaava rautias tammavarsa, joka sai nimekseen Elsbeth v.d. Gateaway.

Else on luonteeltaan hyvin huumorintajuinen, mutta kuitenkin tottelevainen tammaneiti, joka tykkää aluksi koetella hoitajansa hermoja. Toisaalta kun Elselle on kerran tehty selväksi kuka määrää ei se enää pahemmin koettele hoitajansa hermoja, vaikka välillä vähän liikehtiikin. Tamman kanssa onkin aivan sama pitääkö sen vapaana vai ei hoitotoimenpiteiden aika, sillä neiti kyllä seisoo paikoillaan kunnolla komennettaessa. Mikäli tammaa ei kuitenkaan halua kokoajan olla komentelemassa kannattaa se sitoa kiinni mahdollisimman lyhyellä narulla niin ettei tamma pääse liikahtamaankaan. Harjattaessa Else nauttii saamastaan huomiosta silmät puoliummessa päätään nuokuttaen. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa neidillä on tapana säikkyä pusikoissa piileksiviä mörköjä ja flirttailla vastaan tulevien orien kanssa, joten sen kanssa onkin pysyttävä tarkkana ettei tamma vahingossakaan pääse niskanpäälle. Mikäli neidille ei kuitenkaan anna periksi seuraa se kiltisti taluttajansa perässä, vaikka välillä vähän testaileekin taluttajaansa säikkymällä mitä kummallisempia asioita. Muiden hevosten seurassa tamma omaa moitteettomat käytöstavat eikä haasta riitaa itseään suurempien hevosten kanssa.

Valjakkoponina Else on hyvin herkkä, joten se tarvitseekin pehmeä kätisen ohjastajan, joka ei nypi herkkäsuista tammaa suusta. Else ei muutenkaan kelpuuta aivan ketätahansa rattailleen ja onkin näin ollen ajettaessa vain yhden ihmisen poni. Tamma on hyvin pirteä ajettava, mutta tottelee kyllä ohjastajansa pidätteitä eikä jää painamaan ohjille. Else on oikea show poni ja se tuntuukin ryhdistyvän ja saavan uutta puhtia olemukseensa päästessään esiintymään suuren yleisön edessä. Koulukoe on erityisesti Elsen mieleen, mutta kyljistään jäykkä tamma olisi syytä lämmitellä ennen kuin sen kanssa rupeaa tekemään kiemuroita ja voltteja. Tamma on kuitenkin hyvin tottelevainen ja yrittää aina parhaansa. Tarkkuuskokeeseen pätee sama kunnollinen lämmittely kuin koulukokeessakin, sillä ilman kunnollista lämmittelyä tamma ei tarkkuuskokeessa pärjää, vaikka yrittääkin aina parhaansa. Tarkkuuskoe ei muutenkaan ole tamman erikoisalaa ja ohjastaja saakin olla tarkkana, ettei neiti kaada portit muodostavia tolppia. Kestävyyskoe on varmaankin Elsen erikoisalaa ja vaikka tamma onkin pienikokoinen pysyy se usein hyvin annetussa ihanneajassa. Tamma ei myöskään pahemmin välitä onko rata märkä vai kuiva vaan painaa tasaista vauhtia läpi kestävyyskokeen satoi tai paistoi.

i. Bruni
KTK II,SHLA II
ii. Bragi
KTK III
iii. Blaza's Soarin
VIR MVA Ch,KTK II
iie. Zazami Love Potion
KTK III
ie. Berryqueen Dei
VIR MVA Ch, KTK II, VVJ I
iei. Bootleg Pirate
KTK II
iee. Blueberry Hop
VIR MVA Ch,KTK I,YLA II
e. Mini-Strawberry Stinder ei. Aragog v. Sevrus
KTK III
eii. X Marks the Spot
eie. Rising Sun
ee. Wyat Candy Dash eei. Supernatural Evolution
eee. Kayleigh's Curley Pemble
VVJ I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.