CH ERIKA V. RAAD KTK III


@ tallin omaisuutta

Nimi Erika v. Raad "Erin" Rekisterinumero VH05-017-9771
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus ko Helppo B re 60cm
Väri & säkä mustankirjava, 102 cm Kasvattaja Raadelman Hevostila
Syntynyt 04.03.2009 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 20.04.2016
15 + 15 + 17 + 17 = 64p. KTK-III

Erika v. Raad tuli meille Alegresta yhdessä neljän muun hevosen kanssa tammikuun lopulla vierailtuani Alegressa etsimässä uusia hevosia. Vierailin tuolloin usein Alegressa etsimässä uusia vanhempisukusia hevosia Gateawayhin ja vaikka välillä jouduinkin pettymään usein Alegresta löytyi kuitenkin minua miellyttäviä hevosia. Suloinen mustanruunikko Erika teki minuun välittömästi vaikutuksen upealla sukutaulullaan myös mitä kohteliaimmalla käytöksellään. Tämän neidin suvusta löytyy niin vaapukkalaisia, raadelmalaisia, flashilaisiä, ruiskukkalaisia kuin tuohimäleäisiä ja ceridwyniläisiäkin eli toisin sanottuna sen suvussa esiintyy monien niiden tallien hevosia, jotka ovat jo lopettaneet. Allekirjoitinkin Erikan kauppakirjan ilman pienintäkään epäröintiä minkä jälkeen lastasin tamman mukanani tuomaan hevoskuljetusautoon ja kyyditsin ostamani hevoset lähimmälle lentokentälle.

Erinillä on pilkettä silmäkulmassa eikä koskaan voikaan tietää mitä jekkuli tamma seuraavaksi keksii. Lasten lähettyvillä neiti kyllä osaa käyttäytyä kuin mikäkin mallioppilas, mutta aikuisten kanssa neiti on oikea keppostelija. Sille ei paranekaan kääntää selkäänsä, sillä koskaan ei tiedä mitä tamma seuraavaksi keksii. Erinin jekkujen välttämiseksi se olisikin parasta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, jolloin se juuri ja juuri jaksaa seistä paikoillaan. Harjauksen aikana Erin kyllä seisoo kiltisti aloillaan kunhan se on vain ensin sidottu kiinni. Kavioiden putsaus ei tämän neidin kanssa suju kuitenkaan täysin ongelmitta, sillä neiti tuntuu liimaavan kavionsa kiinni lattiaan. Varusteet Erin antaa onneksi laittaa ilman muita temppuiluja kuin maailmanluokan pullistelun mikä vaikeuttaa satulavyön kiristämistä. Taluttajaansa Erin seuraa jokseenkin säyseästi, vaikka välillä säikkyykin puskissa piileskeleviä mörköjä. Tamma pitää muiden hevosten kiusoittelusta, joten se tarhataankin vain rauhallisten hevosten kanssa joita moinen pieni kiusoittelu ei haittaa.

Ratsastettaessa Erinillä on taipumusta vähän testata ratsastajaansa, mutta se kuitenkin asettuu pian, mikäli temppuiluilla joihin lukeutuu omien liikkeiden esittäminen ja kulmista oikominen ei ole mitään vaikutusta ratsastajaan. Rauhallinen ja varmakätinen ratsastaja pärjääkin pitkälle Erinin kanssa kun taas epävarmojen ratsastajien kanssa tammalla on taipumusta tehdä mitä haluaa. Koulua Erin vääntää hieman vaihtelevasti. Hyvinä päivinään tamma suoriutuu vaadituista liikkeistä leikiten kun taas huonoina päivinään tamma ei jaksa oikein yrittääkään. Esteillä Erinissä piisaa vauhtia, vaikka muille jaettavaksi eikä se aina jaksa välittää ratsastajansa puolipidätteistä, jolloin tuloksena voi olla vain pudonneita puomeja joka puolella. Tamman ollessa kuulolla se kuitenkin hyppää esteiden yli tyylillä ja puhtaasti. Erin on peloton hyppääjä eikä mikään este varsinaisesti tuotakaan sille vaikeuksia, silloin kun se ei innostu liikoja. Maastossa tamma on hyvin varma eikä pahemmin säikkyile, vaikka välillä näkeekin olemattomia mörköjä puskissa.

i. I'm Player 'OK ii. EC Centrix
YLA II
iii. Cornflower's Dino Jr.
VIR MVA Ch,VVJ II,YLA II
iie. Särkyvän Aurora
kadonnut
ie. Vaapukan Annie iei. Flash's Auberon
iee. Tempera v. Raad
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ III,YLA II,SHLA-A
e. Evona v. Raad
KTK II
ei. CW London Bridge
KTK II
eii. Pencocks Hugo
eie. Tuohimäen Eveliina
Ch
ee. Solis v. Raad
VIR MVA Ch, KTK III, KRJ II, YLA2
eei. Suman v. Charoü
VIR MVA Ch
eee. SLY Nansen

ei jälkeläisiä

NJ-kokemukset, 5 kpl
08.04.2009, NJ näyttelyt kutsu, varsat aikuiskuvilla, LKV2, irtoSERT, JS (pt. Maria A.)
20.05.2009, NJ näyttelyt kutsu, varsat aikuiskuvilla, LKV1, irtoSERT, JS (pt. Kata P.)
30.06.2011, NJ näyttelyt kutsu, shetlanninponitammat, LKV3, irtoSERT, JS (pt. Alina J.)
30.04.2011 NJ näyttelyt kutsu, shetlanninponitammat, LKV2, irtoSERT, JS (pt. Anette N.)
20.04.2011 NJ näyttelyt kutsu, shetlanninponitammat, LKV2, irtoSERT, JS (pt. Anette N.)

OMINAISUUSPISTEET
Erika on yleispainotteinen Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.