FRENCH CHANDELIER F


@ VRL-04373

Nimi French Chandelier "Fenna" Rekisterinumero VH15-031-0896
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 22.06.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

French Chandelier F oli jo hieman vanhempi meille tullessaan bongattuani Fridan laatiman myynti-ilmoituksen Famen ja Faconden myytävistä kasvateista. Entiset meillä olevat facondelaiset olivat menestyneet kiitettävästi kilparadoilla, joten kävinkin katsomassa, jos Facondessa olisi tällä kertaa jotain mieleistäni myynnissä. Silmäni osuivatkin oitis upean sukutaulun omaavaan fwb tammaan, joka oli kasvattajan puheista päätellen viettänyt koko sen astisen elämänsä pääasiassa laitumella ruohoa mutustellen. Oli tamma toki peruskoulutettu, mutta kilparadoilla se ei ollut päässyt kiertelemään. Sovin kuitenkin Fridan kanssa koeratsastuksesta. Koeratsastuksen jälkeen ilmoitin Fridalle voivani ostaa tamman, joten allekirjoitettuani kauppakirjan French Chandelier lastattiin mukanani tuomaan traileriin, minkä jälkeen suuntasin kohti lähintä lentokenttää.

Fenna on luonteeltaan erittäin eloisa tammaneiti, joka on aina liikkeessä. Tamma ei pysy hoidettaessa hetkeäkään paikallaan ikiliikkuja kun on, joten sen hoitajalta vaaditaankin paljon kärsivällisyyttä. Fenna olisi myöskin hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä vaikka tamman saa hetkeksi seisomaan aloillaan käskettäessä, ei se kuitenkaan jaksa seistä aloillaan viittä minuuttia kauempaa. Hoitotoimenpiteet Fenna kuitenkin antaa tehdä sen kummempia temppuilematta, vaikka liikkuukin paljon, sillä tammalla ei kuitenkaan ole taipumusta puremiseen tai potkimiseen. Harjauksesta Fenna pitää ja höristääkin innokkaasti korviaan jo harjat nähdessään. Harjauksen ajan tamma jaksaa, muista hoitotoimenpiteistä poiketen, jopa seistä aloillaan puunattavana, vaikka harjaus kestäisi pitkäänkin neidin piehtaroitua antaumuksella tarhansa kuraisimmassa lätäkössä. Varusteet Fenna antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Fenna on aina menossa ja taluttajalla onkin täysi työ pysyä tamman perässä. Fenna tarvitseekin näin ollen napakka otteisen taluttajan, joka ei anna tammalle tilaisuutta jyrätä itsenä yli. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy asiallisesti.

Ratsastettaessa Fenna ei ole mikään aloittelijoiden ratsu, vaikka onkin hyvin kiltti eikä säiky juuri mitään. Tamma on kuitenkin sen verran vauhdikas, että meno voi käydä aroille aloittelijoille turhankin huimaksi. Ei sillä etteikö tamma kuuntelisi hyvin myös puolipidätteitä, mutta aika ajoin siihen voi olla hankala saada kontrollia, kun tamma oikein kunnolla kuumuu. Fenna on henkeen ja vereen esteratsu, joka nauttii päässessään hyppäämään suuren yleisön edessä. Fennan kanssa tärkeintä esteillä on muistaa puolipidätteet, sillä mikäli tamma pääsee kuumumaan puomit lentelevät sinne sun tänne. Vauhdin pysyessä hallinnassa tamma ei kuitenkaan pudottele ellei ratsastaja tee virhettä. Suhteutetut välit ovat Fennalle vaikeita, sillä tammalla on suuri laukka-askel eikä se oikein tahtoisi lyhentää askeltaan pieniin väleihin sopivaksi. Ratsastajan on muutenkin oltava tarkka reittien valinnoista, sillä tamma ei hyppää mikäli ponnistuspaikka on esteen sijaintiin nähden vähäänkään vinossa. Fenna ei kuitenkaan pelkää hypätä erikoisempienkaan esteiden yli ponnistuspaikan valinnan osuessa nappiin.

i. Cirion Snape ii. Siberian Code
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,HANN I
iii. Comrat Russian
iie. Northern Light
ie. Lost Planet iei. Lost Soul
iee. New Vegas
e. Blueberry Solo ei. Ironsky
VIR MVA Ch,ERJ II,KERJ I,YLA II,SPL I
eii. Lennon Hornet
eie. Arte Guana
ee. Limeberry Soda
ERJ I
eei. Boosting Berryblush
eee. Sarsaparilla Soda

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.