GW SURRENDER


@ Katrinelund

Nimi GW Surrender "Susi" Rekisterinumero VH05-044-2651
Rotu holstein-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanrautias, 167 cm Kasvattaja Fancy, Greenwich
Syntynyt 30.11.2008 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

En ollutkaan vähään aikaan vieraillut tuontitalli Alegressa käydessäni siellä elokuussa 2015. Myytävänä oli edelliskertaisen vierailuni tapaan toinen toistaan upeampia hevosia ja poneja, jotka kaikki etsivät itselleen uutta rakastavaa kotia. Tarhoja kierrellessäni huomasin eräässä tarhassa häntä putkella laukkaavan oriin. Katseltuani hetken oriin laukkaamista ympäri tarhaa se pysähtyi keskelle tarhaansa ja päästi ilmoille raikuvan hirnahduksen ikään kuin haastaen lähi tarhojen oriit. Diiva ajattelin siinä oria katsellessani. Vähän ajan päästä viereeni käveli nainen, joka kysäisi olinko kiinnostunut katselemastani oriista. Vastasin saattavani olevanikin, mikäli vain sukutaulu sopisi tarkoituksiini. Viereeni tullut nainen, kertoi oriin olevan nimeltä GW Surrender eikä se ollut suvullisesti lainkaan hassumpi, sillä melkein jokainen sen sukulaisista oli palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa tai yleislaatuarvostelussa.

Susi on luonteeltaan hyvin orimainen, muttei missään nimessä sellainen kauhukakara kuin lempinimi antaa odottaa. Osaahan Susi toki olla hyvinkin hankala huonolle tuulelle sattuessaan, mutta yleisesti ottaen kun Sudelle on kerran näyttänyt kaapinpaikan ei se enää rupea hoitajalleen ryttyilemään. Uusien tulokkaiden on kuitenkin syytä olla varovaisia, sillä usein karsinassa on vastassa uhitteleva ori, joka käyttäytyy kuin mikäkin teini. Orille onkin syytä näyttää heti alkuun kaapinpaikka ettei se ala kuvittelemaan itsestään liikoja. Määrätietoisella ja johdonmukaisella käsittelyllä Susi kuitenkin pysyy hyvin hoitajansa hallinnassa eikä ala turhia temppuilemaan. Harjattaessa ori saattaa yrittää tempaista harjan hoitajansa kädestä, mutta luovuttaa harjan kyllä takaisin kunhan on ensin leikkinyt hoitajan kanssa vetoleikkiä. Kavioita putsattaessa Suden hoitajan olisi syytä pysyä jatkuvasti valppaana, sillä oriilla on ikävä tapa tempaista kavionsa hoitajansa otteesta ja mätkäistä samainen kavio hoitajansa varpaille niin että sattuu. Varusteet Susi antaa yleensä laittaa ongelmitta satunnaista pullistelua lukuunottamatta. Talutettaessa Susi osaa olla hankala ja näkeekin mörköjä joka puolella säikkyen jopa omaa varjoaan. Tammojen lähettyvillä Sudella olisi syytä olla ketjusuussa, sillä orista kuoriutuu oikea machoilija neitiseuran lähettyvillä ja sille pitää muistuttaa kuka se pomo on. Toisten orien kanssa herra ei kuitenkaan haasta riitaa vaan lähinnä tyytyy katsomaan näitä turpaansa pitkin selvästi ajatellen olevansa muita parempi.

Susi on ratsuna suhteellisen haasteellinen eikä kelpuuta ratsastajakseen aivan ketätahansa. Oriin ratsastajalta edellytetäänkin paitsi raudanlujia hermoja myös kevyttä kättä. Sudella on nimittäin hyvin herkkä suu, joten sen kanssa tulisi käyttää lähinnä paino- ja pohjeapuja. Ohjasapuja Suden kanssa tulisi käyttää hyvin maltillisesti ja harkiten. Ratsastajansa apuihin ori reagoi yleisestiottaen hyvin eikä hätiköi turhia vaan keskittyy työntekoon. Selkäänsä ori vaatii kuitenkin määrätietoisen ratsastajan, joka käyttää pieniä ja kevyitä apuja. Susi omaa kolme puhdasta ja tasapainoista askellajia, joista löytyy myös jonkin verran näyttävyyttä. Kaikista näyttävimmät oriin askellajit eivät kuitenkaan ole, mutta se on siitäkin huolimatta upea näky suorittaessaan vaativan tason koululiikkeitä kaula kauniisti kaarella ja selkä pyöreänä. Suden erityistä bravuuria ovat piruetit, jotka ori suorittaa aina kellontarkasti virheitä tekemättä. Mikäli Suden kanssa sattuisi tulemaan epäpuhdas piruetti se johtuu kyllä siitä, että ratsastaja ei ole ollut tarpeeksi tarkka apujensa kanssa.

i. Cariboo O'Polo
YLA III
ii. Johnny D
YLA III
iii. Lost In Hollywood
iie. Lunar Eclipse
ie. Damn Monkeys
YLA III
iei. Monkey Business
iee. Nine PM
e. Fade To Black MHW
KTK III, KRJ I, YLA II
ei. Dirty White Boy
KRJ II, YLA III
eii. Bad Boy
eie. White Christmas
ee. Helter-Skelter eei. Turmoil
eee. Demonology

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.