GERALD DE POEMÉ


© Beate Langels

Nimi Gerald de Poemé "Gery" Rekisterinumero VH15-021-0014
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanruunikko, 165 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 16.09.2014 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gerald de Poemé saapui meille Gateawayhin Poem's Warmbloodsista yhdessä kahden muun hevosen kanssa huomattuani Kerpan myynti-ilmoituksen internetissä. Pakkohan minun oli Kerpan myynti-ilmoitus läpi lukea mieheni soimaavasta katseesta huolimatta. Ei kulunut kauankaan kun jo naputtelin Kerpalle ostotarjousta kolmesta varteenotettavasta hieman vanhemmasta hevosesta. Gerald oli yksi näistä hevosista joiden sukutauluun olin ihastunut eikä syytä täydy kauaa ihmetellä. Herran sukutaulu nimittäin suorastaan pursuaa vanhoja arvostettuja hevosia. Kerpan hyväksyttyä ostotarjoukseni ja allekirjoitettuani kauppakirjan sovimme vielä mailitse milloin ostamani hevoset saapuisivat Hollantiin. Pienen neuvottelun jälkeen hevosten matkustuspäivä sovittiin parin päivän päähän niiden ostopäivästä.

Kuriton herrasmies olen kuullut Gerystä monesti sanottavan eikä ihme. Yhtenä hetkenä ori käyttäytyy kuin parastapaisinkin herrasmies kun taas toisena hetkenä se on näykkäisemässä hoitajaansa pepusta heti kun selkänsä sille kääntää. Kaikeksi onneksi oriin näykkäisyt eivät kominkummoisia ole ja useimmiten sen jättämät hampaanjäljet eivät edes näy, vaikka peppua saattaakin vähän aikaa arastella näykkäisyn jäljiltä. Gery olisikin näin ollen syytä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mikäli haluaa välttyä hampaanjäljiltä. Toki oriin voi pitää vapaanakin karsinassa, sillä Gery ei karkaa omille teilleen edes avonaisesta karsinan ovesta, mutta tällöin on hoitajan pysyttävä valppaana näykkäisy yritysten varalta. Harjattaessa ori muistaa kuitenkin useimmiten käyttäytyä kunnolla ja keskittyy lähinnä nauttimaan harjan hierovista liikkeistä. Satulavyötä kiristettäessä Geryllä on taipumusta pullisteluun, mutta se kyllä lopettaa moisen komennettaessa. Talutettaessa seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä, mutta saattaa vähän esiintyä tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy herrasmiesmäisesti, mutta osaa kyllä tarpeentullen puolustaa itseään.

Ratsastettaessa Gery on innokas ja oppimisenhaluinen. Välillä ori on tosin liiankin innokas, jolloin se on vähällä sotkeutua omiin jalkoihinsa yrittäessään tehdä ratsastajansa pyytämiä tehtäviä. Gery tarvitseekin ennen kaikkea kärsivällisen ratsastajan, joka osaa palauttaa oriin maanpinnalle mikäli se alkaa säheltämään omiaan. Ori tarvitseekin selkeät ja voimakkaat avut, sillä innostuksissaan se saattaa jättää hennommat avut huomiotta. Uusia asioita Gery oppii mielellään eikä pahastu, vaikka samaa asiaa jäätäisiin toistamaan pidemmäksikin aikaa. Geryn askellus on lennokasta ja pehmeää, mutta siihen tottuminen vie hieman aikaa ratsastajalta, sillä vaikka oriin askellus onkin pehmeää se ei ole kaikista tasaisimmasta päästä. Koulukuvioita Gery taitaa aina Intermediate II tasolle saakka. Erityisesti laukanvaihdot Gery suorittaa suurella täsmällisyydellä, mutta piruetteja lukuunottamatta se selviytyy hyvin myös muista vaativista liikkeistä.

i. Dunham de Poemé ii. Duel de Poemé iii. Duellist F
iie. Utopie de Poemé
ie. Dispell Bound SIN iei. Micah Neo
iee. Costume Noob
e. Ginnie de Poemé ei. Magnetism SZ eii. WH's Admirable Max
YLA III
eie. Sunrise's Caro Menta
ee. BRK Ginny eei. Eurograf Luna
eee. Gregora M

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.