GWYNEDD ANWEN KTK III


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Anwen "Anja" Rekisterinumero VH15-025-0009
Rotu welsh sektio C-tamma Koulutus kerj Helppo
Väri & säkä rautiaanpäistärikkö, 134 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 28.02.2017
15 + 15 + 16 + 17 = 63p. KTK-III

Gwynedd Anwen sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Anwenin emä Cedion Aranwen oli juuri saanut kenttäkilpailu-uransa päätökseen, joten ajattelin ajan olevan kypsä astuttaa tamma ensimmäistä kertaa kun eleniltä vielä löytyi Cedion Aranwenille sopiva orii riensin oitis sopimaan astutuksesta. Cedion Aranwenin palattua takaisin Hollantiin orivierailultaan pidimme sitä tarkasti silmällä, sillä olihan kyseessä tamman ensimmäinen varsa. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tammikuussa 2015 maailmaanputkahti kaunis raudikko tammavarsa, joka sai nimekseen Gwynedd Anwen.

Luonteeltaan Anja on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas ja tuleekin näin ollen toimeen kaikkien kahdella jalalla kulkevien kanssa. Nelijalkaisten seuralaisten suhteen tamma on tosin hieman krantumpi eikä kelpuuta aivan kaikkia kuninkaalliseen seuraansa. Hoitotoimenpitetä suoritettaessa Anjan voi hyvin pitää vapaana, sillä tammalla ei ole pahemmin tapana liikuskella tai muutenkaan temppuilla hoitotoimenpiteiden suorittamisen aikana. Harjattaessa Anja tosin kutiaa melko herkästi ja huiskiikin vihaisesti hännällään, mikäli hoitajan otteet eivät ole tarpeeksi voimakkaat. Varusteet Anja antaa laittaa ongelmitaa. Talutettaessa tamma seuraa hoitajaansa mukisematta. Muiden hevosten seurassa Anja käyttäytyy kuin mikäkin primadonna eikä näin ollen hyväksy aivan kaikkia seuraansa.

Ratsastettaessa Anja kelpuuttaa ratsastajan kuin ratsastajan selkäänsä, minkä johdosta tamma sopiikin hyvin ratsuksi niin aloittelijoille kuin kokeneillekin. Tamma ei yksinkertaisesti välitä, vaikka sitä vähän nappaisikin välillä suusta. Liian kovakouraista käsittelyä ei Anjakaan siedä kuten jatkuvaa suusta vetämistä mutta pukittelemisen sijaan tamma osoittaa mieltään pysähtymällä kokonaan kunnes ratsastaja ymmärtää käyttää hieman hellempiä otteita. Koulua Anja vääntää aina mielellään ja oppiikin oppimisenhaluisena hevosena uudet liikkeet nopeasti. Anjaa ei täydy myöskään pahemmin ratsastaa muotoon, sillä tamma tuntuu suorastaan putoavan kuolaimelle heti alkulämmittelyjen jälkeen. Esteillä Anja on reipas olematta kuitenkaan liian reipas. Tamma omaa hyvän hyppytekniikan, mutta on hyvin tarkka lähestymisen suhteen. Anja ei nimittäin suostu hyppäämään viistosti, joten sen kanssa onkin esteitä lähestyttävä suoraan edestä. Maastoesteillä tamma tekee tasaisen varmaa jälkeä sen kummemmin säikkymättä erikoisempiakaan esteitä. Normaaleilla maastolenkeillä Anja osaa ottaa rauhallisesti eikä kiirehdi tai säiky olemattomia.

i. Cedion Arglwydd
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II
ii. Cedion Cadomedd
YLA II,VWY II
iii. Gwenith's Heddwyn
iie. MW Aplicate
VWY II
ie. Anwarfol Ariella
Ch,KTK III,YLA II,VWY II
iei. MH Blackfoot
iee. Burlywood's Amorella
e. Cedion Aranwen
KTK II
ei. Seren Y Clawdd Dawn eii. Lai'e Caledvwich Drych
eie. Eirias Saith Seren AN
ee. Astoria eei. Alfa Centauri SG
eee. Liinun Elysia

ei jälkeläisiä

NJ
31.03.2016 Adina lk 06: Welsh C tammat 02/03 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastettua kenttää Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.