GWYNEDD FÁELÁN

@ kuvat tulossa

Nimi Gwynedd Fáelán "Fara" Rekisterinumero VH15-023-0020
Rotu welsh part bred-ori (41,405%) Koulutus kerj CIC2
Väri & säkä rautias, 145 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwynedd Fáelán sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Fáelánin emä Gwen Ias oli jo astutuksen aikoihin kilpaillut maksimitasolleen asti kouluratsastuksessa, mikä oli mielestäni hyvä hetki teetättää sillä varsa. Gwen Iasin tiineysaika sujui hyvin, mutta siitäkin huolimatta Fáelán oli syntyessään heikko. Pari päivää syntymänsä jälkeen orivarsa oli kuitenkin jo vahvistunut huomattavasti.

Heikosta alustaan huolimatta Fara on aina ollut hyvin eloisa ja utelias luonne. Ori tuntuu rakastavan päänsä työntämistä paikkoihin, joihin sen ei pitäisi ja olenkin useammin kuin kerran joutunut kutsumaan eläinlääkärin tikkaamaan orin saamia vähän syvempiä haavoja sen astuttua piikkilankaan tai ruvettua turhan tuttavalliseksi vieraan hevosen kanssa. Harjattaessa Fara käyttäytyy hyvin, mutta se olisi syytä kuitenkin sitoa kiinni, sillä tammojen kulkiessa oriin karsinan ohi se saattaa yrittää hieman esittää kovaa poikaa. Varusteet ori antaa laittaa ilman pullisteluja tai pään nosteluja. Talutettaessa seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä paitsi jos tammoja sattuu lähettyville, jolloin ori pistää kunnon shown pystyyn tammojen hurmaamiseksi. Oriille olisikin suotavaa laittaa ketju suuhun ulos lähdettäessä, ettei se vain pääse käsistä tammojen sattuessa kohdalle. Muiden hevosten lähettyvillä herra on muutenkin innokas tekemään tuttavuutta toisten hevosten kanssa eikä aina tajua, että jotkin hevoset eivät seuraa kaipaa.

Ratsastettaessa Fara on hyvin energinen ja mikäli ratsastaja ei pidä varaansa saattaa ori napata kuolaimet hampaittensa väliin ja ryöstää. Faran kanssa onkin hyvä pysyä kokoajan valppaana sekä vaihdella harjoitteita usein, jotta oriin mieli pysyy työnteossa eikä suinkaan ratsastajansa jekuttamisessa. Keskittyessään Fara on nimittäin hyvinkin osaava ratsu, jonka kanssa on suoranainen ilo tehdä töitä. Koulua Fara vääntää vähän päivistä riippuen. Huonoina päivinä kun oriin keskittymiskyky on nollassa ei koulukuvioiden vääntämisestä kannata kuin haaveilla kun taas hyvinä päivinään ori vääntää koulukuvioita kuin leikkiä vain. Faran ailahtelevaisuuden takia siitä ei juuri leivottu kouluratsua vaan kenttäratsu, sillä oriilla on lahjoja myös esteille. Esteistä Fara tuntuu muutenkin nauttivan hieman enemmän kuin kouluratsastuksesta, sillä esteillä oriilla ei tunnu olevan pahoja päiviä. Estehevosen lahjansa Fara on perinyt lähinnä kenttäpainotteiselta emältään, sillä herran isä on kilpaillut vain ja ainoastaan kouluratsastuksen parissa. Tästäkin huolimatta Fara omaa puhtaan hyppytyylin keräten jalkansa huolellisesti alleen, mistä johtuen ori pudottaakin vain harvoin. Hieman erikoisemman näköisillä esteillä saattaa tosin tulla kielto ellei ratsastaja anna tarpeeksi voimakkaita apuja ennen hyppyyn lähtemistä. Maastoesteillä Faralla on taipumusta kaahottaa esteiden välillä, joten ratsastaja saakin olla tarkkana vauhdin säätelyn suhteen. Maastoesteiden yli Fara kuitenkin hyppää pelottomasti, vaikka saattaakin hieman epäröidä kun kyseessä on veteen hyppääminen. Maastossa Fara on todella vauhdikas eikä se tiedäkään mitään parempaa kuin pellolla laukkaaminen.

i. Fairytale CF
wpb (25%)
ii. Amal's Amin Zameel
ox
iii. Hill's Dancin' Highness ox
VIR MVA Ch,KTK II
iie. Metsälän Al Panderat ox
ie. R.M. Little Angel
wpb (50%)
iei. Sunflower's Al Sheik ox
Ch,KTK II
iee. Apple Tree's Little Beauty
wB
e. Gwen Ias
wpb (57,81%)
ei. Quick Thrill
wpb (27,50%)
eii. Robin WS
Ch,KTK II,YLA I,VWY I
wpb (55%)
eie. Bianca ESC
xx
ee. Aubergine Farley
VWY III
wpb (87,50%)
eei. Merrywood's Roquefort
wB
eee. DHB Featherix
VWY II
wpb (75%)

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1333.72
Nopeus ja kestävyys: 1099.66
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa 2433.38 op (vaikeustasolla 6)!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.