GWYNEDD MORWENNA KTK III


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Morwenna "Mora" Rekisterinumero VH15-026-0026
Rotu welsh sektio D-tamma Koulutus kerj CIC2
Väri & säkä tummanruunikko, 145 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 28.02.2017
16 + 17 + 16 + 15 = 64p. KTK-III

Gwynedd Morwenna sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Morwennan emä Pontwydd Myfina oli varsonut jo pari kertaa aiemminkin, joten en liiemmin kantanut huolta sen tiineyden sujuvuudesta. Ehkä minun tosin olisi pitänyt, sillä Pontwydd Myfina sairastui ähkyyn aivan tiineysaikansa loppuvaiheilla. Tamma saatiin kuitenkin hoidettua terveeksi ilman varsan menetystä, joten tammikuussa 2015 Myfina synnytti kauniin tammavarsan, jolle annettiin nimeksi Gwynedd Morwenna.

Mora on luonteeltaan hivenen arvaamaton eivätkä sen kanssa aivan arkajalt pärjääkään. Tamma vaatii jääräpäisen ja napakan käsittelijän, joka ei sen uhitteluja pelkää. Mora rakastaa etenkin hampaidensa esittelyä hoitajalleen, mutta harvemmin tamma on ketään puraissut tai näykkäissyt. Tamma olisi kuitenkin syytä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä hampailla uhittelun lisäksi tammalla on taipumusta pyöriä ympäri karsinaansa kuin väkkärä. Harjattaessa Moralla tuntuu aina olevan jotain valittamista. Milloin sitä ei harjata liian kovaa sitä harjataan liian hiljaa, joten sellaiset peruskovat otteet ovat Moralle parhaat. Varusteiden laitto ei Moran kanssa olekaan aivan helppoa. Suitsia laitettaessa tamma tuntuu liimaavan leukaperänsä kiinni eikä kuolaimia tahtoisi näin ollen saada millään laitettua ja satulavyötä kiristettäessä neiti pullistelee minkä kerkiää. Talutettaessa Moralle kannattaisi melkein laittaa suitset päähän, sillä tamma temppuilee miltei kokoajan eikä oikein tahtoisi pysyä käsissä. Muille hevosille Mora ärhentelee minkä kerkiää eikä sitä saisikaan päästää näiden lähelle.

Mora on ratsastettaessakin hankala, joten se tarvitseekin kokeneen ja napakan ratsastajan selkäänsä. Osaa tamma kyllä kuunnellakin ratsastajaansa, mutta se vain käyttää aikansa mieluummin testaamalla ratsastajaansa kuten pukittelemalla ja yrittämällä nousta pystyyn. Jääräpäinen ratsastaja voi kuitenkin päästä Moran kanssa pitkälle tamman huomattua, ettei se saa peloteltua ratsastajaa pois selästään. Moralla on uskomattoman sulava ja pehmeä askellus, jota kadehtisi moni kouluhevonenkin. Morasta ei kuitenkaan ole kouluponiksi, sillä sen kärsivällisyys ei riittäisi joka päiväiseen koulutreeniin, minkä vuoksi siitä päätettiinkin kouluttaa kenttäratsu etteivät tamman lahjat kouluratsastuksen saralla menisi täysin hukkaan. Esteillä Mora on oikea kuumakalle ja sen kanssa saakin tehdä tosissaan töitä, että vauhti pysyisi säällisissä lukemissa. Tamma ei pahemmin kieltele, mutta mikäli vauhtia on liiaksi asti pudotuksia kyllä tulee liiaksikin asti. Maastoesteillä Mora on peloton venyen uskomattomalla tavalla vaikeidenkin esteiden yli hankalistakin kulmista, mikäli tarve vain niin vaatii. Maastossa tamma on tosin hivenen säikky ja näkeekin mörköjä vähän kaikkialla, joten maastoesteradallakin ratsastajan on hyvä varautua äkillisiin sivuloikkiin.

i. Llywelyn Igor
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II,VWY II
ii. Llywelyn Afon iii. Llywelyn Irwen
iie. Llywelyn Arlwydd
ie. Llywelyn Geri iei. Llywelyn Eurig
iee. Llywelyn Aerona
e. Pontwydd Myfina
VIR MVA Ch, KTK I
ei. Aberdainer Trysor eii. Aberdainer Hefaidd Hen
eie. Llwybyr Caith Llances
ee. Pontwydd Morning May eei. Morthwyl Teryrnon
eee. Pontwydd First lady

08.03.2016 wD-o Gwynedd Muhrdinn om. Sorel

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastettua kenttää Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.