CH GWYNEDD RHEINALLT KTK I


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Rheinallt "Reino" Rekisterinumero VH15-025-0010
Rotu welsh sektio C-ori Koulutus kerj Helppo
Väri & säkä tummanruunikko, 134 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 14.11.2015

Kantakirjattu 28.02.2017
20 + 20 + 22 + 20 = 82p. KTK-I

Gwynedd Rheinallt sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Rheinaaltin emä Cedion Brandgaine oli juuri lopettanut kilpauransa kenttäratsastuksen parissa, joten kun löysin sille soveltuvan oriin Anfarwol Regentin ystävättäreni ponien joukosta ajattelin, ettei ajoitus olisi voinut olla sopivampi. Brandgainen tiineys sujui ongelmitta ja tammikuussa 2015 maailmaan putkahti vanhempiaan aikalailla tummempi orivarsa, jolle annettiin nimeksi Gwynedd Rheinallt.

Reino on luonteeltaan hyvin omalaatuinen ja toisinaan minusta tuntuu, että ori kuvittelee olevansa koko paikan kingi. Reinon hoitajalta vaaditaankin näin ollen pitkää pinnaa ja määrätietoisuutta. Reinolle ei hoitajaksi kelpaakaan mikään arkajalka, sillä arkajalkoja ori pistelee poskeensa aamupalaksi niin sanoaksemme. Ori on myös ehdottomasti pidettävä kiinni hoitotoimenpiteiden suorittamisen aikana oli kyseessä sitten harjaus tai jotain muuta, sillä herralla on taipumusta uhitella karsinansa ohi kulkeville muille hevosille. Harjattaessa Reino yrittää liiskata hoitajansa seinää vasten useammin kuin kerran, mutta tämän temppuilun saa äkkiää loppumaan tönäisemällä takaisin. Varusteet ori antaa laittaa, mutta suojien kanssa olisi hyvä olla vikkelä, sillä ori tuppaa liikuttelemaan jalkojaan suhteellisen paljon. Talutettaessa Reinolle on ehdottomasti laitettava ketju suuhun ellei halua sen lähtevän käsistä toisen hevosen sattuessa kohdalle. Muiden hevosten suhteen Reino on oikea päällepäsmäri ja pomotteleekin muita hevosia minkä kerkiää.

Ratsastettaessa Reino osaa olla hankala, mutta kun sille näyttää kaapinpaikan heti selkäännoustuaan ei ori rupea temppuilemaan sen pahemmin. Reino tarvitsee kuitenkin napakan ja jääräpäisen ratsastajan, joka ei anna oriin mielihaluille periksi. Koulua mentäessä Reinolla on taipumusta keksiä kaikenlaista omaa kivaa ellei ratsastaja pyydä siltä asioita tarpeeksi selkeästi. Ori tarvitseekin näin ollen selkeät ja voimakkaat avut, jolloin sen saa myöskin keskittymään työntekoon. Esteillä ketteräjalkainen Reino selviää hyvin tiukoistakin käännöksistä eikä sille tuota hankaluuksia hypätä hankalistakaan kulmista. Pituusesteet tuppaavat kuitenkin olemaan oriille hankalia, sillä se hyppää enemmän ylös kuin eteen. Maastoesteillä Reino suoriutuu tasaisen varmasti kammoksumatta mitään estettä sen erityisemmin. Normaaleilla maastolenkeillä kun oriilla ei ole esteitä viemässä ajatuksia pois muusta se saattaa nähdä mörköjä pusikoissa ja niitähän on tietty aivan pakko säikkyä.

i. Anfarwol Regent ii. Glamour's Apache iii. Fiin Africa
iie. Fiin Electrica
ie. Honeyvalley's Ponyta iei. Pokemon
iee. Honeyvalley's First
e. Cedion Brandgaine ei. Caer Llion Dawn
VIR MVA Ch,KTK I,YLA II,VWY I
eii. Champion's Duldsam
VWY II
eie. J'Fea
VIR MVA Ch,YLA II,VWY II
ee. Cedion Blue Ribbon eei. Cedion Siarad Dwli
VWY II
eee. B.A. Sininen Suukko

ei jälkeläisiä

NJ
16.07.2015 Mewian Welsh lk 05: Welsh C -orit 01/11 BIS4, MVA-SERT
25.09.2015 Moana Part Breds lk 05: welsh C- ja D-sektion oriit 01/08 irtoSERT
29.09.2015 Élan lk 03: Ponioriit 04/20 irtoSERT
08.06.2016 Március lk 02: Welsh C-orit 01/08 BIS5,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastettua kenttää Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.