HERCULES DE POEMÉ EV-II


© De Wiemselbach

Nimi Hercules de Poemé "Herkse" Rekisterinumero VH14-021-0522
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Helppo A re 150cm
Väri & säkä tummanpunaruunikko, 168 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 10.10.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
6 - 9 - 6 - 8 - 9 = 38p EV-II

Hercules de Poemé on jälleen yksi hankinnoistani Kerpan omistamasta Poem's Warmbloodsista.Olin Kerpan edellisellä kerralla myydessä kasvattejaan myöhästynyt niistä kaikkein upeimmista yksilöistä, joten tällä kertaa olin kärppänä paikalla nähdessäni Kerpan myynti-ilmoituksen M: puoliverisiä. Selailin innostuneena myytävien varsojen sukutaulut läpi ja sain viimein rajattua kiinnostuksen kohteeni kolmeen trakehneriin. Hercules tosin oli ensinäkemältä kuulunut ostoslistani kärkipäähän, sillä olihan orilla suorastaan legendaarinen isälinja kantaori Altéen asti. Kuuluisan isälinjan vastapainoksi Herculeksen emälinja oli minulle pitkälti tuntematonta, joten en epäröinyt hetkeäkään tehdessäni tarjousta tästä estekenttien tulevaisuuden tähdestä.

Hoidettaessa Herkse on oikea herrasmies eikä koskaan hätäile turhasta. Ori jaksaisi seistä aloillaan, vaikka maailman tappiin asti, mikäli hoitaja niin käskisi. Herksellä ei koskaan olekaan kiire minnekään ja sen kanssa saa aina suorittaa tarvittavat hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa. Oikea eläinlääkärin ja kengittäjän unelmahevonen siis. Harjattaessa Herkse ottaa lunkisti ja lepuuttaa toista kaviotaan samalla kun nuokkuu aloillaan silmät puoliummessa. Karsinansa ohi kulkeville tammoille ori tosin saattaa herätä höristelemään kuin mikäkin casanova. Varusteet Herkse antaa laittaa ilman ongelmia, vaikka kyllä näyttääkin happamalta sitruunalta mikäli sattuu saamaan kylmät kuolaimet suuhunsa. Kuolaimia olisikin syytä lämmittää hetki kädessä ennenkuin ne laittaa oriin suuhun, mikäli haluaa tehdä Herkselle mieliksi. Onneksi ori ei kuitenkaan aiheta kohtausta, vaikka toisinaan saisikin jääkylmät kuolaimet suuhunsa. Talutettaessa Herkse seuraa taluttajaansa kuuliaisesti eikä yritä esittää machomiestä edes silloin kun tammoja sattuu kulkemaan ohi. Muiden hevosten seurassa herra onkin oikea herrasmies, joka ei koskaan joudu tappeluihin edes toisten orien kanssa.

Ratsastettaessa Herkse on mukavan kuuliainen ja miellyttämisaltis enkä ole koskaan nähnyt tämän orin testailevan ratsastajaansa millään lailla. Oriin selkään uskaltaakin huoletta päästä aremmankin ratsastajan, se kun tuntuu aina tietävän milloin pitää olla ekstra varovainen. Juuri oriin varovaisuus tekee siitä erinomaisen esteratsun. Herkse ei koskaan kiellä tai säiky erikoisimmillakaan esteillä ja hyppääkin yli riippumatta siitä millainen este sen eteen laitetaan. Oriin matkaavoittavat askeleet puolestaan ovat omiaan uusinnoissa, vaikkei se ehkä olekaan kaikista nopein. Herkse osaa myös arvioida esteelle tarvittavan ponnistuspaikan hyvinkin tarkasti, joten ratsastajan täytyy oikeastaan vain istua oriin selässä ja huolehtia, että esteet mennään oikeassa järjestyksessä. Herkse kyllä huolehtii lopusta kellon tarkkuudella ellei sitten ratsastaja tee jonkinlaista virhettä, joka mahdollistaisi virhepisteiden kerääntymisen. Maastossa Herkse on hyvin rauhallinen, mutta ei kuitenkaan tunne oloaan kaikista mukavimmaksi valtateiden läheisyydessä. Pitkistä ja rauhallisista metsälenkeistä ori sen sijaan nauttii täysin siemauksin.

i. Hurricane Coast ii. Crimewave Mer iii. Kingston Vicar
ERJ II,YLA II
iie. Dark Muji
ie. Hollywood On Fire NON iei. Liquid Defense
iee. Hegemony NON
e. Mintesse de Poemé ei. Hot Choise eii. Wan's Tragedy
ERJ III,YLA III
eie. Malvina SP
ee. Nobliata de Poemé
YLA II
eei. Quill de Poemé
eee. Noblesse SZ

19.06.2016 trak-t Leucothea Wide om. Viivuska

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.