HIBISCUS VON GATEAWAY


@ Gál Ildikó

Nimi Hibiscus von Gateaway "Hippi" Rekisterinumero VH14-031-1217
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.12.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2015
Rakenne: 5 Käynti: 3 Ravi: 1 Laukka: 3 Lisäpisteet: 2 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 6,5 p.
Yhteensä: 28,5p. KV-II

Hibiscus von Gateaway on sparrow-mindin upean oriin Londonderryn ja tammani Hestia ZH parituksen tulos. Hibiscus sai alkunsa kun otin yhteyttä sparrow-mindiin tämän tarjottua orejaan ulkopuolisten käyttöön. Hibiscuksen isä Londonderry oli yksi niistä joka hurmasi minut suvullisesti ja niinpä yksi tammoistani sai luvan vierailla tämän upean oriin luona sparrow-mindin suostuttua astutukseen. Niinpä sitten Hestia ZH matkasi Londonderryn kotitilalle muutamaksi päiväksi kunnes olimme varmoja, että tamma oli tullut tiineeksi. Hestian tiineys ei sujunut täysin ongelmitta, mutta lopulta maailmaan putkahti terve tammavarsa, joka sai nimekseen Hibiscus von Gateaway.

Luonteelaan Hippi on erittäin utelias ja elämäniloinen tammaneiti, jonka läsnäollessa ei kertakaikkiaan vain voi olla surullinen. Uudet tuttavuudet oli kyse sitten ihmisestä tai toisesta nelijalkaisesta olennosta Hippi aina nuuskii kiireestä kantapäähän. Tamma on myös oppinut, että ihmiset kantavat välillä taskuissaan herkkuja ja se tutkiikin karsinaansa tulevien kaksijalkaisten taskut huolella herkkujen varalta. Mikäli karsinaan tulijan taskusta löytyy mitään syötäväksi kelpaavaa Hippi kyllä vetäisee sen oitis parempiin suihin. Alun tutkimisen jälkeen Hippi antaa hoitajansa suorittaa hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa eikä liikahdakaan ennenkuin tämä on valmis. Kaviotkin tamma nostaa nätisti ja jaksaa pitää niitä ylhäällä kavioiden putsaamiseen menevän ajan. Varusteiden laitossa ei tämän neidin kanssa ilmene ongelmia päinvastoin neiti tuntuu vetävän vatsaa sisään satulavyötä kiristettäessä, että vyön saisi kerralla tarpeeksi kireälle ja laskee päänsä alemmas suitsien laiton helpottamiseksi. Talutettaessa Hippi osaa tosin olla raivostuttava liiallisen uteliaisuutensa vuoksi, sillä tamma haluaisi päästä tutkimaan joka paikkaa. Hippi on erittäin sosiaalinen ja viihtyykin hyvin muiden hevosten seurassa. Pompottelua Hippi ei tosin siedä ja antaakin kyytiä sellaiselle hevoselle, joka uskaltaa edes yrittää pomottaa tätä tammaa.

Ratsastettaessa Hippi on miellyttämishaluinen ja kuuliainen, mikä tekee siitä hyvin mielyttävän ratsun. Turhan herkkä avuille Hippi ei kuitenkaan ole, joten sen kanssa saa käyttää ihan reippaita apuja. Mikäli Hipille antaa epäselkeät avut hermostuu tamma herkästi ja alkaa puuhata omiaan. Hippi tarvitseekin näin ollen hieman kokeneemman ratsastajan, joka antaa tammalle selkeät ja johdonmukaiset avut. Kovin nopea oppinen tamma ei ole, mutta se yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi. Uusia asioita pitää vain toistaa Hipin kanssa paljon kunnes ne menevät perille. Hidas oppisuudesta huolimatta Hippi on erinomainen kouluratsu, sillä kun tamma kerran on oppinut uuden koululiikkeen suorittaa se kyseisen liikkeen aina jatkossa suurella täsmällisyydellä. Hippi onkin kouluratsu henkeen ja vereen ja viihtyy näin ollen parhaiten kouluaitojen sisäpuolella. Piruettien kanssa tammalla tuppaa olemaan vaikeuksia, mutta muista liikkeistä se suoriutuu mallikkaasti. Maastossa Hippi on hyvin rauhallinen eikä säikkyisi, vaikka ydinpommi putoaisi sen viereen.

i. Londonderry
KRJ I
ii. Loganberry Celt
VIR MVA Ch,KTK III
iii. Lord Admiral Celt
iie. Cloudberry Celt
ie. Cinnamon Terjum iei. KWB Livingstone
iee. Time Yave
e. Hestia ZH ei. Hèrmes 99 eii. B'Burberry
VIR MVA Ch,KRJ I
eie. Savannah 99
ee. Darlene v. Rouce
KRJ II,YLA I
eei. Dacapo COS
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
eee. Ave Chantal

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa ainoastaan porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


VALMENNUKSET

21.02.2015 Kouluvalmennus Hukkapurossa
Nuorten hevosten valmennuksessa oli teemana tänään laukanvaihto askeleessa. Tehtävää harjoiteltiin siten, että kentän keskelle oli asetettu puomi, jonka yli ratsastettiin eräänlaista kahdeksikkoa siten, että puomin kohdalla tehtiin laukanvaihto. Puomin oli tarkoitus helpottaa laukanvaihdon tekemistä, sillä puomin yli laukatessaan hevonen kiinnittää jo valmiiksi enemmän huomiota jalkoihin ja ponnistaa siksi todennäköisesti hieman paremmin. Kun laukanvaihto puomin kanssa sujui hyvin, otettiin puomi pois ja testattiin laukanvaihdon sujuvuutta tasaisella maalla.

Hippi oli koko valmennuksen ajan hyvin kuulolla ja nuoresta iästä huolimatta malttoi keskittyä hyvin koko harjoituksen ajan. Tuulia toimi Hipin selässä johdonmukaisesti, vaikka tammalla kestikin melko pitkään jutun juonesta kiinni. Kun Hippi sitten lopulta oivalsi, mitä tehtävällä haetaan, sujuivat laukanvaihdot tarmokkaasti niin puomin kanssa kuin ilman puomiakin.
Valmentaja Otterley
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.