HOLLABAR FRESSA


@ tallin omaisuutta

Nimi Hollabar Fressa "Frea" Rekisterinumero VH15-017-0531
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus vvj Noviisi
Väri & säkä rautiaankirjava, 90 cm Kasvattaja Riella,Hollabar Ponies
Syntynyt 20.07.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Hollabar Fressa hankittiin meille Wyat Shetlandponiesin ja Hollabar Poniesin kasvattien yhteismyynnistä. Minulla oli jo ennestään muutama menestynyt kasvatti Wyat Shetlandponiesista, joten tartuin oitis tilaisuuteen. Tarkoituksenani oli hankkia jälleen uusi wyatilainen tallin ponikantaa täydentämään, mutta yllätyksekseni ihastuin kahteen hollabarilaiseen, joilla tosin oli wyatilaiset oriit isinä. Hetken pähkäiltyäni tein tarjouksen rautiaankirjavasta tammavarsasta nimeltä Hollabar Fressa, joka lähti kuin lähtikin mukaani Gateawayhin. Niinpä sitten laitoin puumerkkini varsan ostopapereihin ja sovimme että Fressa muuttaisi uuteen kotiinsa vähän vieroituksensa jälkeen.

Frea on hyvin itsepäinen ponineiti, joka ei voi sietää minkäänlaista komentelua. Tamma on myöskin hyvin valikoiva seuralaistensa suhteen eikä kelpuuta aivan ketä tahansa seurakseen oli sitten kyseessä kaksi- tai nelijalkainen. Frea ei tulekaan toimeen kuin vain kourallisen ihmisiä ja hevosia kanssa, miksi sille onkin valittu vakituinen hoitaja. Frea myös tarhataan aina samojen ponien kanssa, sillä tamma ei pidä vieraista hevosista sitten lainkaan. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Freaa ei välttämättä sitoa kiinni, sillä tamma ei karkaisi avoimestakaan karsinan ovesta eikä aiheuta muutenkaan ongelmia tutulle hoitajalle. Harjauksesta neiti nauttii kaikin siemauksin ja erityisesti tamma pitää lavan kohdalta rapsuttelusta. Freaa olisi kuitenkin syytä harjata vähän normaalia hellemmin ottein, sillä tamma ei voi sietää kovakouraista käsittelyä. Valjaat Frea antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Frea seuraa yleensä ihan kiltisti taluttajansa perässä eikä temppuile, mutta saattaa välillä säikkyä puskissa piileskeleviä mörköjä. Muihin hevosiin tamma suhtautuu hyvin kylmäkiskoisesti eikä paljon näiden seuraa kaipaa.

Frea on hivenen itsepäinen ajettava eikä kaikista helpoiten käsiteltävä, sillä välillä tamma haluaisi tehdä asiat oman päänsä mukaan. Tamma tarvitseekin napakan ja jämerän ajajan, joka ei anna helposti periksi tamman oikuille. Jämäkän ajajan käsissä neiti ei nimittäin paljon pelleile, sillä se tietää ketä voi vedättää ja ketä ei. Kun Frealle on kerran tehty selväksi kuka määrää tottelee tamma ohjastajansa pienimpiäkin ohjas-ja ääniapuja eikä pelleile. Koulukoe on Frealta yleensä melko tasapaksua suorittamista ja tamma sijoittuukin siinä usein melko keskinkertaisesti. Tarkkuuskoe tammalta sen sijaan sujuu usein ensi luokkaisesti ja vaikka ohjastaja olisikin hieman leväperäinen apujen suhteen osaa tamma kulkea aina porttien keskeltä. Marathon osuus sujuu Frealta aina vaihtelevasti riippuen säästä ja tamman sen hetkisestä mielialasta. Hieman yllättäen tamma on parhaimmillaan kuraisilla marathonradoilla kun taas kuuman ilman kuivattamasta pölyisestä radasta tamma ei pidä sitten lainkaan.

i. Bonham Razzberry
KTK III,VVJ I
ii. Cranberryraz iii. Razzmatazz
iie. Cheers Then
ie. Atterberry Exotica iei. Paul Raspberry
iee. Aston Martina
e. Flurry vom Zaulsdorf ei. Indigo vom Zaulsdorf eii. Papenbeeks Pipper
eie. Syria vom Zaulsdorf
ee. Juicy of Wildwood eei. Rouge of Wildwood
eee. Myrtille Douce

25.11.2015 she-o Mysticism v.d. Gateaway om. Bris
05.02.2016 she-t Ginnifer v.d. Gateaway om. miivi VRL-13320

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.