HUGHES V. CORNELL


@ tallin omaisuutta

Nimi Hughes v. Cornell "Hugh" Rekisterinumero VH06-017-0217
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus vvj Noviisi
Väri & säkä kimo, 102 cm Kasvattaja Mea L.,Cornell Shetlands
Syntynyt 22.03.2009 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Hughes v. Cornell on jälleen kerran yksi näistä Alegressa vierailun tuloksista. Tällä kertaa en tosin etsinyt mitään erityistä kunhan katselin ympärilleni josko löytäisin ponin tai hevosen Gateawayn jo ennestään paisuneen hevoslauman jatkeeksi. Kurkistellessani Alegren lukuisiin ponipuolen karsinoihin huomasin yhdestä karsinasta kurkistavan kimon shetlanninponin pään. Astelin leppoisaan tahtiin kyseessä olevan ponin karsinalle ja sitä rapsutellessani tutkistelin samalla sen karsinaan teipattua sukutaulua. Oriin nimi oli Hughes v. Cornell ja sen sukutaulu oli täynnä hieman vanhempisukuisia poneja, joten päätin kuin päätinkin tehdä siitä ostotarjouksen. Alegren omistajien hyväksyttyä ostotarjoukseni ja allekirjoitettuani oripojan kauppakirjan se lastattiin mukanani tuomaan traileriin, missä se sai odotella kunnes olin tarkastanut myös Alegren lämminverihevosten puolen.

Hugh on luonteeltaan sellainen vekkuliponi joka on aina nipistelemässä hoitajansa peppua tai levittelemässä harjapakin harjat ympäriinsä. Pilkettä silmäkulmassa oriilla siis riittää ja se aiheuttaakin jekkuilullaan hoitajalleen harmaita hiuksia. Torujahan Hugh ei ota kuuleviin korviinsa vaan kuuntelee ne pää kallellaan silmät loistaen ennenkuin jatkaa kepposteluaan. Ori olisi ehkä kaikista paras sitoa kiinni, mikäli haluaa välttyä sen jekkuilulta. Mikäli Hughin kuitenkin haluaa pitää vapaana on karsinan ovi pidettävä suljettuna, ettei ori vain lähtisi karkuteille. Harjattaessa Hugh on malttamaton oripoika eikä oikein malttaisi seistä kiltisti aloillaan. Hugh tulisikin harjata pikapikaa ennenkuin se menettää hermonsa ja alkaa pyörimään väkkärän lailla ympäri karsinaansa. Valjaat Hugh antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Hughin pidättelemisessä on täysityö, sillä kokoonsa nähden vahva oripoika saattaa tempaista taluttajaltaan jalat alta mikäli se näkee jotain kiinnostavaa eikä taluttaja ole valppaana. Muiden hevosten kiusoittelusta oripoika pitää, mutta se kyllä tietää ketä sen ei parane mennä ärsyttämään.

Hugh osoitti meille tullessaan olevan lahjakkaampi kärryjen edessä kuin ratsastaja selässään, joten siitä päätettiinkin pika pikaa koulia valjakkoponi. Ori on aina innoissaan päästessään kärryjen eteen ja sitä saakin aina pidätellä ihan tosissaan. Ei Hugh kuitenkaan käsistä lähde vaan vastaan hyvin ajajansa pidätteisiin. Tarkkuuskokeessa Hugh saa yleisön hymyilemään malttamattomalla energiallaan, mikä tosin näkyy hutilointina, mikäli ohjastaja ei pysy tarkkana ohjasapujen kanssa. Ori olisikin syytä ohjata tarkasti porttien läpi ettei vain porttien päällä olevat pallot pääse putoamaan. Koulukoe Hughilta sujuu yleensä ihan mallikkaasti, vaikka oriilla onkin välillä vaikeuksia keskittyä. Marathon osuudella Hugh etenee tasaisen varmaan tahtiin eikä voimakkaalle, vaikkakin lyhytjalkaiselle oriille tuota vaikeuksia pysyä ihanneajassa edes mutaisellakelillä.

i. Daniel v.d. Moran ii. CW Sublime
VIR MVA Ch,KTK II
iii. Tiiterin Vilperi
KTK III,VVJ II,YLA I
iie. Candent
ie. Vaapukan Emelie iei. Ruoholaakson Daa Daa
iee. Ikiajan Yksisiipinen Enkeli
e. Ilolan Huliviliina ei. Thethrawir Irwin eii. Särkyvän Sininen Taivas
eie. Flash's Breya
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ III
ee. Ilolan Hiluvinkutin eei. Cecam Granit
VIR MVA Ch
eee. Edenelle Veemente

30.08.2015 she-o Fiyero Dei om. Ratsutila Gateaway
05.09.2015 she-t Nightingale om. honeythief

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.