HUKKAPURON DARLING


@ Beate Langels

Nimi Hukkapuron Darling "Rilli" Rekisterinumero VH15-011-0290
Rotu hannover-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Otterley Wilson,Hukkapuro
Syntynyt 09.06.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Hukkapuron Darling sai alkunsa Otterleyn tarjotessa joitain hevosiaan viimeistä kertaa jalostukseen eräällä usein vierailemallani foorumilla. Silmiini osui erityisesti viimeistä kertaa jalostukseen oleva KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla palkittu hannover tamma Eden, sillä olin jo jonkinaikaa haaveillut uutta 1-polvista hannover varsaa talliin. Kun Otterleyltä vielä löytyi Edenille sopiva ori, vielä kilparadoilla kilpaileva musta Daskang Michell, oli asia sillä selvä. Kesäkuussa 2015 Eden synnytti siron ruunikon tammavarsan, joka sai nimekseen Hukkapuron Darling. Odotukset tämän varsan kohdalla ovat olleet kovat sen syntymästä lähtien ja tulevaisuudessa sen voidaankin odottavan käydä ainakin KRJ:n laatuarvostelussa.

Luonteeltaan Rilli on kultasydämisin hevonen, mitä tiedän eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Rauhallinen ja hyväluontoinen tamma tuleekin toimeen kaikkien kaksi-ja nelijalkaisten kanssa. Rilli ei myöskään koskaan panikoidu vaan käyttäytyy aina tilanteeseen sopivalla tavalla. Kultasydäminen tamma onkin yksi tallin henkilökunnan suosikeista. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä ei Rilliä täydy sitoa kiinni, sillä tamma seisoo hyvin aloillaan käskettäessä. Kiltin luonteensa ansiosta Rillin uskaltaa hyvin myös jättää yksin perheen pienimpien kanssa ilman pelkoa että tamma talloisi nämä jalkoihinsa. Harjattaessa tamma seisoo kiltisti aloillaan eikä temppuile. Kaviotkin Rilli nostaa mukisematta ja jaksaa pitää ne hyvin ylhäällä niin kauan kuin on tarvis. Varusteet Rilli antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa vähän innostua tarhalle päin mentäessä, jolloin napakka ote riimunnarusta on tarpeen. Aroille hevosille Rilli on kertakaikkiaan erinomainen terapiahevonen ja totuttaakin uudet tulokkaat nopeasti lauman tavoille.

Ratsastettaessa Rilli hyväksyy selkäänsä ihmisen kuin ihmisen oli sitten kyse arasta aloittelijasta tai itsevarmasta ja kokeneesta ratsastajasta. Rauhallinen ja miellyttämishaluinen tamma neitimme tottelee kaikkia selkäänsä nousevia ratsastajia kuuliaisesti, vaikka yltääkin parhaimpaansa kokeneissa käsissä. Rilli ei kuitenkaan ole erityisen herkkä suustaan tai kyljistään eikä näin ollen välitä, vaikka sitä käsiteltäisiin vähän kovemminkin ottein kunhan sen suuta vain ei revitä verille. Rilli omaa kolme ilmavaa ja lennokasta askellajia, joita minkä tahansa kouluradan tuomariston kelpaa ihailla. Rillin tekemät lisäykset ovatkin erittäin vakuuttavaa nähtävää ja siinä jää nirppanokkaisimmaltakin tuomarilta suu auki. Tamma on muutenkin omimmillaan juuri kouluradalla ja nopea oppisena hevosena, se oppii nopeasti kaikista vaativimmatkin koululiikkeet. Aivan täydellinen kouluratsu ei Rillikään kuitenkaan ole, sillä tamma on jokseenkin jäykkä kyljistään ja tarvitseekin erittäin perusteellisen alkulämmittelyn selvitäkseen sellaisista liikkeistä kuin avo-ja sulkutaivutukset. Kunnollisesti lämmiteltynä nämäkin liikkeet kuitenkin luonnistuvat tammalta helposti.

i. Daskang Michell ii. Cambelon iii. Michelin Dragon
iie. Mau Mau
ie. Empossible iei. Schönen Schwarzen
iee. Rambuctious Rose
e. Eden
KRJ I
ei. Engelbrecht eii. Elberich
eie. Geli
ee. Fausta eei. Falco
eee.Gesa

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

VALMENNUKSET

25.07.2015 Kouluvalmennus
Tammojen valmennuksessa keskityimme myös piaffe- ja passagesiirtymisiin ja hioimme lopuksi laukanvaihtoja eri askelmäärillä. Piruetteihin asti emme kuitenkaan tämän ryhmän kanssa edenneet ajan puutteen takia. Tässä ryhmässä mukana ei ollut aivan yhtä kokeneita konkareita kuin orien ryhmässä ja se näkyikin ryhmän tasossa. On kuitenkin hienoa nähdä, että tulevaisuudessa kouluradoille on tulossa varmasti hienoja ilmestyksiä, kunhan tammat tästä vielä kehittyvät.

Rilli oli valmennuksen varmasti nuorin ratsu, eikä tamma ollutkaan aivan samalla tasolla muiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut ja Tuulia sai keskittyä tamman kanssa perusteisiin sillä aikaa, kun muut tekivät edistyneempiä liikkeitä. Rillin kanssa keskityttiin erityisesti avo- ja sulkutaivutuksiin muiden tehdessä passagea ja piaffea. Näissä Rilli jäi hieman vaisuksi, joten pyysinkin Tuuliaa aluksi lähtemään taivutukseen voltilta, mikä helpotti taivutukseen jäämistä. Aluksi Tuulia sai myös liiotella taivutuksia ihan kunnolla ja kun Rilli alkoi taipumaan paremmin, alettiin hakemaan esityskelpoista avo- ja sulkutaivutusta. Rilli edistyikin selvästi valmennuksen aikana ja tulevaisuus vaikuttaa varsin positiiviselta.
Valmentaja Otterley Wilson
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.