VIR MVA CH HUKKAPURON TOREADOR KTK II


@ Hengstenstation van Uytert

Nimi Hukkapuron Toreador "Torro" Rekisterinumero VH15-013-0135
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 172 cm Kasvattaja Otterley Wilson,Hukkapuro
Syntynyt 24.07.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 27.06.2016

Kantakirjattu 20.03.2016
21 + 18 + 18 + 19 = 76p. KTK-II

Hukkapuron Toreador saapui meille Hukkapuron kesäisestä kasvattimyynnistä heinäkuussa 2015 heti vieroituksensa jälkeen. Tarvitsin talliin hieman uutta oldenburg verta joten nähdessäni Hulkapurossa olevan varattavissa kaksi 1-polvista oldenburg varsaa tartuin oitis tilaisuuteen tehden tarjouksen molemmista. Toinen varsoista oli jo ehditty kaupata muualle, mutta toisen varsan Otterley suostui meille varaamaan. Komea tähtipäinen orivarsa syntyi 24. päivä heinäkuuta vuonna 2015. Otterleyn soittaessa ja kertoessa varsan syntymästä olin innoissani ja allekijoitin Otterleyn faksaaman kauppakirjan epäröimättä.

Luonteeltaan Torro on epäileväinen eikä luota kehenkään helposti, minkä takia sille onkin varattu pari vakituista hoitajaa jotka hoitavat oria vuoropäivinä. Torro kun ei pidä uusista ihmisistä ja sen luottamuksen ansaitsemiseen meneekin pitkä tovi, sillä ori ei todellakaan ole siitä luottavaisimmasta päästä. Oriin luottamuksen ansaitsemiseen meneekin pitkä tovi, mutta kun sen kerran ansaitsee on oriin luottamus ikuinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Torroa täydy sitoa kiinni mikäli kyseessä on tutun ja turvallisen hoitajan suorittama toimenpide. Eläinlääkärin käynneistä Torro ei pidä sitten lainkaan ja osoittaa tämän varsin selkeästi näykkimällä eläinlääkäriä minkä kerkeää ellei oria ole pitelemässä tuttu hoitaja pää puolesta. Harjattaessa Torro on vähän levoton eikä oikein tahtoisi seistä aloillaan, mutta seisoo kuitenkin aloillaan tiukasti komennettaessa. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Torrolla on taipumusta testailla taluttajaansa säikkymällä olemattomia, joten taluttajan olisi syytä pysyä jatkuvasti valppaana. Muiden hevosten seurassa ori on hivenen arvaamaton ja etenkin toiset oriit olisi Torron kanssa syytä kiertää kaukaa.

Ratsastettaessa Torro on aikamoinen säheltäjä josta ei koskaan tiedä mitä ori keksii. Yhtenä hetkenä ori saattaa olla mitä kuuliaisin ratsu kun taas seuraavana ratsastaja saattaa löytää itsensä kentän pinnasta oriin heitettyä tämän kentän pintaan pölyä nielemään. Torron kanssa onkin tärkeää pysyä kokoajan valppaana, ettei ori vain pääse yllättämään ratsastajaansa. Varmoissa ja kokeneissa käsissä ei Torrokaan kuitenkaan viitsi pelleillä huomattuaan ettei tempuilla ole mitään vaikutusta ratsastajaan. Ratsastajansa apuja ori kuuntelee tarkkaavaisesti ja vastaa annettuihin apuihin täsmällisesti. Torrolle onkin annettava selkeät ja voimakkaat avut, sillä epäselkeitä apuja ei ori huomioi lainkaan. Torron askellajeissa löytyy sekä lennokkuutta että näyttävyyttä, mutta kovin mukavat ratsastajalle istua eivät oriin askellajit ole. Kouluaitojen sisäpuolella Torro on kuitenkin omaa luokkaansa saadessaan esittää vaativia koululiikkeitä kuin balettitanssija suurelle yleisölle. Erityisen taitava ori on laukkapirueteissa joista se suoriutuu aina kellon tarkasti.

i. Torrevinos GER ii. Flainder GER iii. Benedict
iie. Wanda Wice
ie. Shambello iei. Tarontello
iee. Josanne GER
e. Celeste ei. Certico eii. Certain
eie. Louise
ee. Julianeste eei. Jurgenfein
eee. Ariane

29.05.2016 old-t Siren von Lark om. Amanda H.

NJ
06.12.2015 Oldfinion Dressage lk 03: oldenburg orit 01/07 BIS3,MVA-SERT
11.01.2016 Korpilampi lk 01: Oldenburginhevoset 03/12 irtoSERT
01.02.2016 Oldfinion Dressage lk 02: oldenburg orit 03/07 irtoSERT
01.04.2016 Pikkulinnun talli lk 03: Puoliveriorit 01/12 BIS1, MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.