HYPNOUSIS NON ERJ II


@ Gál Ildikó

Nimi Hypnousis NON "Hypno" Rekisterinumero VH14-021-0516
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Helppo B re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Eeva T.,Nonshein
Syntynyt 10.08.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Esteratsastusjaoksen Laatuarvostelu 30.06.2016
7,5 + 40 + 22,25 + 16 + 5 = 90,75 p. ERJ II

Hypnousis NON on kertakaikkiaan ihastuttava tammaneiti niin ulkonäöllisesti kuin luonteellisestikin. Terhakka tammavarsa syntyi elokuussa 2014 ja koska kasvattajan talli alkoi olla jo täynnä Hypnousis asetettiin monen muun elokuisen varsan tavoin myyntiin. Kävin katsomassa tammavarsaa myytävien varsojen laitumella heti sen vieroituksen jälkeen ja aloin jumaloimaan varsaa heti ensisilmäyksellä, vaikkei se ollutkaan varsalauman vahvin varsa. Varsaa ei ollut vielä nimetty, joten kasvattajan tiedustellessa millä nimellä varsa laitettaisiin rekisteriin ehdotin nimeksi Hypnousis NON varsan isän nimen inspiroimana. Kun varsalle oli näin annettu nimi allekirjoitin kauppakirjan ja lastasin Hypnousisin traileriin samantien. Lyhyttä traileri matkaa lentokentälle seurasi lentomatka Amsterdamin lentokentälle, josta oli parin tunnin ajomatka Gateawayn ratsutilalle.

Hoidettaessa Hypno on hyvin helppo tapaus. Tamma seisoo hoitotoimenpiteiden aikana maltillisesti aloillaan ja tekee pyydetyt asiat kuten kavioiden nostamiset putsattavaksi automaattisesti.Hypnoa voivatkin näin ollen hoitaa perheen pienimmätkin, sillä tamma ei unissaankaan yrittäisi liiskata pieniä lapsia alleen. Harjaamisesta Hypno nauttii, mutta erityisesti tamma tuntuu tykkäävän kun joku viitsii selvittää sen solmuille menneet jouhet. Varustettaessa neiti on välillä vähän nirppanokka eikä haluaisi ottaa kuolaimia suuhunsa, vaikka antaakin yleensä laittaa varusteet kiltisti. Talutettaessa Hypnon kanssa tulisi olla varuillaan, mikäli koiria on lähettyvillä. Tamma nimittäin pelkää koiria kuollakseen ja hyppää miltei ulos nahoistaan, mikäli koira sattuisi tulemaan lähelle. Muiden hevosten seurassa Hypnossa on perseennuolijan vikaa. Tamman pitää aina olla rapsuttelemassa itseään korkeampiarvoisten turkkia ja hätistelemässä nuorempia hevosia pois vanhempien kimpusta.

Ratsastettaessa Hypno on hyvin energinen, muttei kuitenkaan mikään höyryjyrä. Tamman matkaavoittava askellus on omiaan pitkillä esteväleillä, mutta ahtaissa väleissä neidillä saattaa olla vaikeuksia, mikäli ratsastaja ei saa lyhennettyä laukkaa ajoissa. Työntekoon Hypno suhtautuu työmyyrän asenteella, muttei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi. Tamma tarvitsee selkeät tiet ja selkeät avut eikä ota kuuleviin korviinsakaan apuja, jotka ovat vähän sinnepäin. Mikäli taas tie esteelle on tamman mielestä huono se kieltää hyvin herkästi, joten ratsastajan tulisi olla tarkkana teiden kanssa. Hypnolle sopiikin ehkä paremmin kokeneempi ratsastaja, joka tietää mitä tekee, mutta toisaalta kokemattomille neiti on oikea oppimestari. Vaikka Hypnon kanssa mennäänkin pääasiassa esteitä se nauttii myös koulukuvioiden vääntämisestä silloin tällöin. Päivittäisestä kouluharjoittelusta tamma tosin ei pidä, joten koulua kerran pari viikkoon on sille sopiva määrä. Maastossa Hypnossa on vähän dynamiitin vikaa eikä sen kanssa mennä maastossa hiljaa. Tamma rakastaakin pitkiä laukkapätkiä, joihin se voi purkaa ylimääräistä energiaansa.

i. Hypnotisch NON
ERJ I
ii. Riccelli K
ERJ I
iii. Rimanciano
iie. Bahama K
ie. Hysteria iei. Cassano
iee. Eshley
e. Dark Halesia ei. Seelenverwandt eii. Chromferid
eie. Seelenbild
ee. Harper eei. Capparis
eee. Hereroa

19.12.2014 trak-o Hypnotic von Gateaway om. Cannabia
14.05.2015 trak-t Honora von Gateaway om. Miia
02.02.2016 trak-o Haydn von Gateaway om. Odeya

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

PÄIVÄKIRJA

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.