IDHRENEL DAWN


@ A. Booth

Nimi Idhrenel Dawn "Iita" Rekisterinumero VH15-025-0042
Rotu welsh, sektio C - tamma Koulutus re 90cm
Väri & säkä ruunikko, 131 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Idhrenel Dawn sai alkunsa huhtikuussa 2015 törmätessäni ystävättäreni elenin topikkiin, jossa dani kertoili omien elenin kasvattiensa kuulumisia ja valitteli siinä samalla poniensa tarvitsevan varsoja. Minulla ei ennestään ollut kovin montaa danin kasvattia, joten luettuani danin tarjoavan ponejaan jalostukseen rupesin oitis miettimään sopivia yhdistelmiä. Aikani pähkäiltyä päädyin pyytämään tilausvarsaa peräti kuudesta eri yhdistelmästä, jotka kaikki sopivat danille hyvin. Idhrenel Dawnin emäksi valikoitui näyttelyissä hyvin menestynyt Cedion Ionawr kun taas isä Gwalch Darren oli menestynyt näyttelyissä varsana, muttei enää aikuisena niinkään. Toukokuussa 2015 maailmaan sitten putkahti kaunis ruunikko tammavarsa, joka sai nimekseen Idhrenel Dawn.

Luonteeltaan Iita on hyvin ylpeä eikä siedä aivan ketä tahansa lähellään. Tamma onkin hyvin valikoiva sekä kaksi- tai nelijalkaisten seuralaistensa suhteen eikä päästä aivan ketä tahansa karsinaansa. Tämän takia Iitalle onkin valikoitunut pari vakituista hoitajaa, jotka käyvät sitä hoitamassa vuoro päivin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi tamma tulisi sitoa kiinni, sillä se on hieman levoton eikä aina tahtoisi pysyä paikoillaan. Harjauksesta Iita pitää ja nauttiikin täysin siemauksin saamastaan ylimääräisestä huomiosta. Varusteet tamma antaa yleensä laittaa mukisematta, mutta saattaa toisinaan hieman pullistella. Talutettaessa Iita seuraa kiltisti taluttajansa perässä, vaikka saattaakin välillä nähdä mörköjä puskissa piileksimässä. Muiden hevosten seurassa tamma on oikea päälle päsmäri ja se olisikin syytä pitää kauempana muista hevosista.

Ratsastettaessa Iita ei ole siitä kaikista helpoimmasta päästä, muttei vaikeimmastakaan. Aloittelijoilla tai arkajaloilla ei ole tamman selkään mitään asiaa, sillä näitä tamma pompottaa mielensä mukaan. Kokeneissa ja varmoissa käsissä tamma kuitenkin toimii hyvin eikä temppuile paitsi aluksi, jolloin neidillä on taipumusta testata ratsastajaansa. Iita kuitenkin rauhoittuu pian mikäli ratsastaja tekee, sille heti selväksi kuka määrää. Esteratsuna Iita on hyvin reipas, mutta pysyy kuitenkin ratsastajansa käsissä. Tamma osaa itse arvioida oikeat ponnistuspaikat, joten ratsastajan ei oikeastaan täydy tehdä muuta kuin ohjata. Tamma omaa kohtalaisen hyvän hyppytekniikan, mutta valitettavasti, siltä ei löydy kauheasti ponnistusvoimaa. Iita ei säiky omituisempiakaan esteitä, mutta saattaa jäädä vähän kyttäilemään huvin vuoksi ellei ratsastaja pysy tarkkana. Tamma ei myöskään ole se kaikista nopein hevonen, mutta kääntyy hyvin tiukoissakin kulmissa.

i. Gwalch Darren
Ch-M,VWY II
ii. Gwalch Darragh iii. Profusion XR2
YLA II,VWY II
iie. Llachar Awel
Ch,VWY II
ie. Greenwich's Gwyneth
VWY II
iei. Arawn Gladys
Ch,YLA II,VWY II
iee. Rhydderch Gwyn
YLA II,VWY II
e. Cedion Ionawr
VIR MVA Ch,KTK I,VWY II
ei. Aneirin OR
Ch,VWY II
eii. Cimerryn Almaenwr
eie. Carwenn Hayard
VIR MVA Ch
ee. Pencocks Betrys
VWY II
eei. Llwyn Ghwydion
VIR MVA Ch,KTK III
eee. Llwynereth Betha

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.