IDUNN KTK III


@ Skjenna Gård

Nimi Idunn "Itu" Rekisterinumero VH15-053-0172
Rotu norjanvuonohevonen-tamma Koulutus ko Helppo A vvj Noviisi
Väri & säkä ruunihallakko, 141 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.06.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.10.2015
17 + 16 + 17 + 16 = 66p. KTK-III

Idunn tulee sangen mielenkiintoisesta suvusta eikä ole yhtään pöllömpi tapaus, sillä melkein kaikilla tamman sukulaisilla on menestystä laji laatuarvosteluista. Idunn sai alkunsa yersinion tarjotessa menestynyttä vuonohevostammaansa Svanhildr Tófa ulkopuoliseen liisinkiin. Ihastuin Tofaan heti täysin ja kysäisinkin voisiko tamma tulla meille liisinkiin, jotta saisin siitä varsan kantakirjassa II-palkinnolla olevan vuonohevosorini Cornflower's Hallbjörn kanssa. Yhdistelmä sopi hyvin myös yersiniolle ja niin Svanhildr Tófa matkasi meille liisinkiin yhden varsan ajaksi. Kesäkuussa 2015 maailmaan sitten putkahti suloistakin suloisempi tammavarsa, joka sai nimekseen Idunn. Tältä varsalta odotamme tulevaisuudessa paljon niin kouluratsastuksen kuin valjakkoajonkin saralla.

Luonteeltaan Itu on mitä suloisin tammaneiti, joka ihastuttaa tallinväkeä moitteettomalla käytöksellään. Itu tuleekin toimeen kaikkien kaksi-ja nelijalkaisten kanssa ja tamman uskaltaa jättää hyvin yksin vähäksi aikaa pientenkin lasten kanssa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Itua täydy sitoa kiinni, sillä tamma seisoo hyvin aloillaan sanomattakin. Tamma suorastaan nauliutuu paikoilleen huomatessaan hoitajansa tulevan karsinaan harjojen kanssa eikä liikahdakaan ennenkuin hoitaja on valmis harjauksen kanssa. Harjattaessa Itu seisookin aloillaan kuin patsas nauttien täysin siemauksin harjan hierovista vedoista. Varusteet Itu antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa seuraa hoitajaansa kuin koira eikä pahemmin kiinnitä huomiota ympäristön tapahtumiin, mutta saattaa välillä pysähtyä hetkeksi ruohostamaan tienpientareelle. Napakka nykäisy riimunnarusta saa tamman kuitenkin jatkamaan nopeasti matkaansa. Muiden hevosten seurassa Itu on mitä mainioin terapiahevonen ja tammaa käytetäänkin hermostuneiden hevosten laidunkaverina, sillä se ei pahemmin hermostu juuri mistään.

Ratsastettaessa Itu on oikea pomminvarma ja sen selkään voikin huoletta istuttaa niin aran aloittelijan kuin perheen pienimmänkin. Pomminvarma ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin laiska ja vaikka Itu saattaakin vaikuttaa uneliaalta tapaukselta omaa se kuitenkin oman moottorin. Ratsastajansa apuihin Itu vastaa halukkaasti, vaikkei aina kaikista tarmokkaimmin. Tamma nimittäin kyllä osaa vetää mutkat suoriksi, mikäli siltä ei vaadita asioita kunnolla. Itu tarvitseekin voimakkaat ja selkeät avut sillä aivan hiuksenhienot avut tamma jättää äkkiä huomiotta. Itun askellus on ilmavaa ja matkaavoittavaa, vaikkei ehkä sitä kaikista mukavinta ratsastajalle istua. Koululiikkeistä Itu suoriutuu hyvin aina Helppo A tasolle asti, vaikkei kovin taipuisa olekaan. Hyvien alkulämmittelyjen jälkeen Itu kuitenkin suoriutuu hyvin jopa pohkeenväistöistä, joissa tamma onkin erityisen taitava. Takaosakäännöksissä tamma ei kuitenkaan ole erityisen taitava ja tarvitseekin niissä paljon tukea ratsastajaltaan.

Ajettaessa Itu suorastaan pursuaa energiaa ja ajoittain sitä saakin pidätellä melkoisesti. Tamma painaakin melko paljon ohjille etenkin aluksi ja ajajan käsivarsia yleensä särkeekin merlkoisesti kaikesta pidättelystä. Itu kuitenkin vastaa hyvin ajajansa apuihin eikä välitä, vaikka ohjasavut olisivat välillä vain vähän sinnepäin. Tamma nimittäin osaa itsekin katsoa mistä pitää mennä etteivät porttien päällä olevat pallot tule tarkkuuskokeessa alas. Juuri tarkkuuskoe onkin Itun vahvuus, sillä tamma on erittäin tarkka ettei osu keiloihin, vaikka ajajan ohjasavut eivät olisikaan kaikista tarkimmat. Koulukoe ei puolestaan lukeudu Itun vahvuuksiin, sillä koulukuvioiden vääntäminen kärryt perässä on tämän neidin mielestä äärettömän tylsää eikä se aina pistäkään parastaan koulukokeessa. Kestävyyskokeesta Itu suoriutuu tasaisen varmasti, vaikkei välttämättä olekaan se kaikista nopein menijä.

i. Cornflower's Hallbjörn
KTK II
ii. Conflower's Torden
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ I,YLA I
iii. Tølper NOR
iie. Symre NOR
VVJ III,YLA II
ie. Bianka NOR
Ch,VVJ I,YLA II
iei. Haken NOR
iee. Betta NOR
e. Svanhildr Tófa
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ III
ei. Hallusaanito
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
eii. FireFox
eie. Criminal Girl
ee. Elki
KTK II,VVJ I
eei. Nupar
eee. Flinka

30.11.2015 nvh-r Loke om. Reetta

NJ
19.08.2015 Charleroi Riding Ponies lk 08: Norjanvuonohevostammat 03/08 irtoSERT
01.04.2016 Pikkulinnun talli lk 08: Norjanvuonohevostammat 01/12 irtoSERT
08.05.2016 Colder Creatures lk 02: Norjanvuonohevostammat 03/15 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.