IRENE F


@ Gál Ildikó

Nimi Irene F "Ira" Rekisterinumero VH12-031-0393
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 150cm
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 20.09.2012 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Irene F tuli meille vieraillessani virtuaalitalli Faconden avointen ovien päivässä. Tallilla riitti vilinää ihmisten kierrellessä ympäri tallialuetta. Lapset mankuivat vanhempiaan päästämään heidät talutusratsastukseen tai halusivat saada itselleen kasvomaalauksen kun taas paikalla olevat kasvattajat kiertelivät myynnissä olevien hevosten ympärillä kuin herhiläiset. Itsellänikin oli tarkoitus ostaa paikanpäältä pari hevosta ja ihmispaljouden nähdessäni purin hammasta toivoen, ettei kovin moni olisi kiinnostunut kanssani samoista hevosista. Kasvattien huutokaupan alkaessa toiveeni näytti käyvän toteen kun sain huudettua itselleni peräti viisi hyvännäköistä jo hieman vanhempaa hevosta. Huudettua itselleni Seven Witches F:n seurasin hetken aikaa kuinka hevonen toisensa perään huudettiin uuteen kotiin kunnes kentälle huudettiin 9-vuotias tamma Irene F, joka tuli sangen vaikuttavasta estepainotteisesta suvusta. Tiesin heti tamman nähdessäni haluavan sen itselleni, joten seurattuani hetken muiden huutamista Irenestä pomppasin mukaan huutokilpaan. Vastahuutajani olivat sitkeämpää laatua kuin olin kuvitellut, mutta lopulta sain tamman huudettua itselleni. Tosin tuplasti kovempaan hintaan kuin olin alunperin ajatellut.

Ira on luonteltaan hyvin tasainen eikä siltä voi odottaa muuta kuin moitteetonta käytöstä. Mikäli tämä neiti yrittää näykkiä tai potkia jotakuta on aika kutsua eläinlääkäri tarkastamaan, ettei tamma vain ole kipeä. Ira on kuitenkin hyvin huomion kipeä ja rakastaakin näin ollen rapsutuksia. Tamman voikin usein nähdä kuikuilemassa karsinansa puolioven yli ikäänkuin se yrittäisi hypnotisoida jokaisen karsinansa ohikulkijan, jotta nämä tulisivat antamaan sille rapsutuksia. Harjattaessa Iran voi hyvin pitää irrallaan, sillä tamma kyllä pysyy hyvin aloillaan, nauttien saamastaan huomiosta. Varusteet Ira antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Ira seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä yritä mitään temppuja. Muiden hevosten lähettyvillä tamma käyttäytyy kuin ei olisi näitä huomaavinaankaan ja onkin enemmän kiinnostunut kaksi-kuin nelijalkaisten seurasta.

Ratsastettaessa Ira on hyvin kuuliainen ja haluaa miellyttää ratsastajaansa kaikin tavoin. Tammasta olisikin voinut miellyttämishaluisuutensa takia tulla hyvä kouluratsu ellei sen innostus koululiikkeittä kohtaan olisi täysi nolla. Esteistä tamma sen sijaan pitää ja onkin aina innoissaan huomatessaan pääsevänsä hyppäämään. Ira ei kuitenkaan ole liian vauhdikas, vaikka innokas onkin vaan pysyy hyvin ratsastajansa hallinnassa. Tamma hyppää hyvällä tekniikalla esteiden yli, mutta tarvitsee suorat lähestymiset esteille selvitäkseen yli puhtaasti. Iralla on myöskin vaikeuksia pituusesteiden kanssa, sillä tammalla on taipumusta hypätä enemmän eteen kuin ylös. Ira ei kuitenkaan pelkää mitään tiettyä estettä ylitsemuiden ja yrittääkin parhaansa mukaan venyä yli kaikista vastaantulevista esteistä. Maastossa Ira on pomminvarma eikä säiky edes kulman takaa tulevia tuhatta ja sataa kaahottavia autoja.

i. Ironsky
VIR MVA Ch,ERJ II,KERJ I,YLA II,SPL I
ii. Lennon Hornet iii. Skywards André
iie. Mellow Yellow
ie. Arte Guana iei. Ironline
iee. Missy Mirabelle
e. Rio Regalia
ERJ II,YLA II
ei. Made My Luke eii. Foolish Pleasure
eie. Misty Audacity
ee. Turtle Dove eei. Micro Mini
eee. Totally Awesome

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.