JAMESTOWN F


@ Beate Langels

Nimi Jamestown F "James" Rekisterinumero VH12-021-0351
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä mustanruunikko, 169 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 12.01.2012 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Jamestown F tuli meille vieraillessani virtuaalitalli Faconden avointen ovien päivässä. Tallilla riitti vilinää ihmisten kierrellessä ympäri tallialuetta. Lapset mankuivat vanhempiaan päästämään heidät talutusratsastukseen tai halusivat saada itselleen kasvomaalauksen kun taas paikalla olevat kasvattajat kiertelivät myynnissä olevien hevosten ympärillä kuin herhiläiset. Itsellänikin oli tarkoitus ostaa paikanpäältä pari hevosta ja ihmispaljouden nähdessäni purin hammasta toivoen, ettei kovin moni olisi kiinnostunut kanssani samoista hevosista. Kasvattien huutokaupan alkaessa toiveeni näytti käyvän toteen kun sain huudettua itselleni peräti viisi hyvännäköistä jo hieman vanhempaa hevosta. Jamestown oli yksi viimeisimmistä huutokaupattavista hevosista, joten luonnollisesti sen vuoron tullessa kohdalle oli perseeni jo kokolailla puutunut pitkästä istuskelusta. Jo ennen huutokaupan alkua olin päättänyt haluavani tämän oriin itselleni maksoi mitä maksoi. Jamestownin astellessa areenalle sain kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä kovin moni ei enää lähtenyt mukaan tarjouskilpaan, vaikka ori olikin hyvästä suvusta. Sainkin näin ollen huudettua oriin itselleni paljon alhaisempaan hintaan kuin olin odottanut enkä voinut olla myhäilemättä tyytyväisenä.

James on luonteeltaan miltei ruunamaisen rauhallinen ja suhtautuukin näin ollen elämään hyvin lunkisti. Jamesille tärkeintä elämässä tuntuvatkin olevan syöminen ja nukkuminen. Karsinassaan ori tuntuu aina olevan horrosmaisessa unitilassa, josta sitä ei tahdo saada millään hereille ellei sitten satu olemaan ruoka-aika, jolloin Jamessiin tulee hyvin äkkiä vipinää. Ori suorastaan rynnii ruokakupilleen saadessaan ruokaa eikä piittaa, vaikka siinä jäisikin yksi ihminen jalkoihin. Harjattaessa James seisoo kiltisti paikoillaan ainakin jos sille antaa heinäverkon eteensä mutusteltavaksi, jolloin ori ei takuulla liikahda mihinkään, vaikka tapahtuisi mitä. Varusteet James antaa laittaa kiltisti. Talutettaessa James seuraa hoitajaansa ainakin yleensä rauhallisesti, mutta pysähtyy aikaajoin tienpientareelle ruohoa mutustamaan. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy kuin aito herrasmies eikä aiheuta riitoja.

Ratsastettaessa James on hyvin rauhallinen eikä turhia sähläile vaan pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Ori vastaa ratsastajansa apuihin täsmällisesti eikä välitä, vaikka ratsastaja olisikin vähän kovakätisempi apujensa kanssa. Ratsastajan tulisi kuitenkin pysyä kokoajan rauhallisena, sillä ori inhoaa sähläävää ratsastajaa selässään. Saadessaan rauhattoman ratsastajan selkäänsä James muuttuu rauhallisesta ratsusta levottomaksi ja alkaa miltei kiipeillä pitkin seiniä. Kouluratsuna James on kuitenkin sangen taitava ja suoriutuu GP tasonkin liikkeistä asti mallikkaasti kunhan selässä vain istuu rauhallinen ja osaava ratsastaja. Oriin askellus ei tosin ole kaikista mukavimmasta tai näyttävimmästä päästä, joten se ei hurmaakaan tuomaristoa askelluksellaan tai elegantilla olemuksella vaan taidoillaan, sillä taitava James kyllä on. Maastossa ori on hyvin rauhallinen voisi jopa sanoa oikea viilipytty eikä säiky yhtään mitään.

i. Tabasco Noir
KRJ II
ii. Heartbeat iii. Lambani
iie. Pantomini
ie. Emigra iei. Merlet Noir
iee. Le Femme
e. Fairtown Perle
KRJ II
ei. Skittles O eii. Jump in High
eie. You Think
ee. Road is Free O eei. F.A. Cit-Lace
eee. Ocean Breeze

05.03.2016 fwb-t Jamesina v.d. Zelos om. Loci

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.