VIR MVA CH KW CERRIDWYN KTK I


@ Flydon Stud

Nimi KW Cerridwyn "Keri" Rekisterinumero VH15-024-0150
Rotu welsh mountain-tamma Koulutus ko Helppo B re 80cm
Väri & säkä kimo, 119 cm Kasvattaja Omppu,Coedwig Welsh
Syntynyt 01.08.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

4-vuotias 01.10.2015

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.02.2017
24 + 24 + 22 + 21 = 91p. KTK-I (tilaisuuden korkeimmat pisteet)

KW Cerridwyn sai alkunsa Ompun tarjotessa upeita welsh mountain ponejaan ulkopuolisten käyttöön. Yksi näistä poneista oli näyttelyissä erinomaisesti menestynyt KW Cadence, joka oli myös kantakirjattu I-palkinnolla. Hetken mietittyäni ehdotin Ompulle, josko orini Adwr Oimealg voisi astua Cadencen, sillä molemmat ponit tulivat suhteellisen vanhoista sukulinjoista. Astutus sopi myös Ompulle ja niin KW Cadence sitten synnytti pirteän tammavarsan elokuussa 2015, joka oli aivan emänsä kopio ulkonäöllisesti. Ompun soitettua minulle varsan syntymästä olin innoissani ja ajattelin etten jaksaisi odottaa ennenkuin tammavarsa saataisiin Gateawayhin vähän vieroituksen jälkeen yhdessä toisen coedwigiläisen kanssa.

Keri on luonteeltaan sangen pirteä tammaneiti, jonka kanssa saa varautua miltei kaikkeen. Tammasta ei nimittäin koskaan tiedä mitä se keksii jekkuilu tuulelle sattuessaan. Tahallaan Keri ei ketään satuta, mutta tamma ei osaa aina huomioida etteivät ihmiset kestä sen leikkejä. Keriä ei näin ollen uskallakaan jättää yksin aivan pienten lasten kanssa, mutta aikuisen ollessa lähettyvillä myös pienet lapset pärjäävät Kerin kanssa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Keri kannattaa sitoa kiinni, sillä solmun auki räplääminen antaa tammalle muuta puuhaa kuin hoitajansa ärsyttäminen. Onneksi tamma ei kuitenkaan ole kovinkaan taitava lukkoseppä, vaikka osaakin avata kaikenlaiset solmut, sillä karsinansa ovea neitiä ei ole vielä oppinut avaamaan. Harjauksesta Keri nauttii kaikin siemauksin, mikä onkin hyvä asia, sillä tamma rakastaa myös piehtarointia, joten sen harjaamiseen kuluukin usein pitkä tovi. Varusteita laitettaessa Keri ei kuitenkaan aiheuta ongelmia, vaikka vähän luimiikin satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa näkee välillä mörköjä puskissa piileksimässä, vaikka yleensä seuraakin ihan kiltisti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa Keri on vähintäänkin kujeileva eikä sitä voikaan pistää samaan tarhaan hermoheikkojen hevosten kanssa.

Ratsastettaessa Keri suorastaan pursuaa menohaluja eikä sen selkään voikaan aivan aloittelijoita päästää. Tamma kyllä vastaa hyvin ratsastajansa apuihin ja pidätteisiin, mutta kokemattomille ratsastajille tamman meno voi käydä turhankin hurjaksi. Keri vaatiikin selkäänsä napakan ratsastajan, joka ei säiky kovaakaan vauhtia. Keri omaa ilmavat ja näyttävät askellajit, joihin tottumiseen voi tosin mennä hieman aikaa. Kouluaitojen sisäpuolella Kerin innokkuudesta palvella ratsastajaans aon lähinnä vain haittaa, sillä usein tamma on turhankin kärkäs tekemään mitä ratsastaja tahtoo ja tämä johtaa usein siihen, että tamma on sotkeutua jalkoihinsa. Keri tarvitseekin selkäänsä rauhallisen ratsastajan koulua mentäessä, joka ei anna tamman innostua liikaa. Rauhallisena pysyessään tamma on nimittäin oikein näppärä kouluratsu, joka suoriutuu vaivatta Helppo A-tasoisistakin liikkeistä. Esteratsuna Keri kuumuu suhteellisen helposti ja sillä pitääkin käyttää paljon puolipidätteitä jotta vauhti pysyy hallinnassa. Tammalla on hyvä hyppytekniikka, mutta neidin kuumuessa liikaa puomit lentelevät sinne sun tänne. Keri myöskin arastelee riemunkirjavan värisiä esteitä ja tarvitseekin rohkaisua erikoisilla esteillä.

i. Adwr Oimealg ii. B.B. Castwell iii. Rockie's Cast Away
iie. Blue Angel's Baby Sunshine
kadonnut
ie. Falgun's Cesia iei. Aeron Vienna
VWY II,YLA II
iee. Villa's Constance
e. KW Cadence
VIR MVA Ch,KTK I,YLA II,VWY I
ei. Seamus Dawn eii. Cedion Serennu
VWY II
eie. Adwr Rhianna
VWY II,YLA II
ee. Metsäpirtin Vappu eei. Sugar Balance AD
eee. Metsäpirtin Stopple
YLA II

ei jälkeläisiä

NJ
22.10.2015 Coedwig Welsh lk 01: Welsh mountain tammat 01/09 BIS1,MVA-SERT
22.11.2015 Coedwig Welsh lk 01: Welsh mountain tammat 01/07 BIS1,MVA-SERT
12.01.2016 Coedwig Welsh lk 01: Welsh mountain tammat 01/09 BIS1,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.