KASHMEISTER


@ Bob Tarr

Nimi Kashmeister "Kash" Rekisterinumero VH05-044-0110
Rotu holstein-ori Koulutus ko Grand Prix re 110cm
Väri & säkä ruunikko, 174 cm Kasvattaja Stal Ozone
Syntynyt 25.03.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kashmeister on Biohazardin lisäksi toinen Cannabialta ostamistani Saksasta tuoduista oreista.Toisin kuin Biohazard Kashmeister oli ennen myymistään kerännyt jo jonkin verran menestystä kilparadoilta. Oriin kasvattaja ei olisikaan halunnut myydä oria, mutta joutui kuitenkin myymään sen ja vieläpä pilkkahintaan tilan ajautuessa konkurssiin.Konkurssi huutokaupasta Kashmeisterin osti tuttavani Cannabia tarkoituksenaan pitää orii ja jatkaa sillä kilpailemista Suomessa. Kuitenkin loppujenlopuksi Cannabian aika ei vain riittänyt lahjakkaalle oriille ja raskain sydämin hän päätti asettaa oriin myyntiin. Nähtyäni Kashmeisterin sukutaulun ja ansiolistan myynti-ilmoituksessa Internetissä olin vähintäänkin vaikuttunut ja päätin lentää Suomeen oria katsomaan. Koeratsastuksen jälkeen olin kuin pilvissä ja päätin oitis maksaa orista mitä vain kunhan saisin moisen lahjakkuuden käsiini. Kertaakaan en ole katunut oriista pulittamaani korkeaa hintaa, sillä se on osoittautunut joka pennin arvoiseksi.

Hoidettaessa Kash ei ole kaikista kilteimmästä päästä, muttei mikään hirviökään. Ori rakastaa huumoria, mutta valitettavasti sen huumori ei vain ole yleensä sen hoitajan mieleen. Kashin hoitajalta vaaditaankin rutkasti huumorintajua sekä kärsivällisyyttä eikä hoitaja ennen kaikkea saa antaa periksi oriin mustalle huumorille. Juuri oriin huumorintajun takia se pidetäänkin kiinnisidottuna hoitotoimenpiteiden ajan, jotta se voisi aiheuttaa mahdollisimman vähän vahinkoa.Harjaamisesta ori kyllä pitää tai tarkemmin sanottuna harjojen nappaamisesta hoitajan kädestä. Ori kun ei itse välitä, vaikka olisi mutakuoren peittämä päivästä toiseen. Peseminen ei varsinaisesti lukeudu Kashin lempiasioihin, mutta se kyllä antaa hoitajan suorittaa pesun rauhassa, mikäli tämä vain osaa komentaa oria oikein. Varusteet menevät oriin päälle hieman vaihtelevasti. Joinain päivinä Kash antaa laittaa varusteet kiltisti kun taas toisina varusteiden laitto on yhtä tahtojen taistoa ennen kuin varusteet ovat oriin päällä. Talutettaessa Kashille on ehdottomasti laitettava orikuolaimet suuhun tai touhusta ei tule yhtään mitään. Kash kun yrittää päästä jokaisen vastaantulevan tamman luokse eivätkä siinä paljon taluttajan mielipiteet auta ellei oriilla ole kuolaimia suussa. Tammoihin Kash suhtautuu suorastaan herrasmiesmäisellä asenteella kun taas muiden orien Kash soisi olevan siellä missä pippuri kasvaa.

Ratsastettaessa Kash osaa olla oikea riiviö mikäli vain sille päälle sattuu. Yleensä ori kyllä käyttäytyy ihan siivosti ja tekee mitä käsketään, mutta joinain päivinä ori on niin kertakaikkisen mahdoton että siltä tekisi mieli vääntää niskatnurin. Onneksi tälläisiä päiviä on kuitenkin todella harvassa. Kash on luonteeltaan kovin kaukana aloittelijoille sopivasta pullaratsusta, joten aivan kokemattomia sen selkään ei uskalla laittaa. Ori tarvitseekin näin ollen selkäänsä kokeneen ratsastajan, joka näyttää sille kuka määrää. Kouluratsastukseen Kashilla on lahjoja, vaikka kuinka paljon, mutta se pitää vain saada keskittymään työn tekoon hassuttelun sijasta. Paras tapa tähän on antaa välillä oriin hassutteluille periksi. Kashiin tepsii myös paremmin lempeäote kuin kovakourainen käsittely, sillä Kash on myös melkoisen herkkä. Herkkänä hevosena ori ei siedäkään kovakouraista käsittelyä ja nostaa metelin mikäli sitä käsitellään turhan kovakouraisesti ainakin oriin mielestä. Kashilla olisi lahjoja myös esteille, mutta oriilla on taipumusta kuumua tavattomasti, joten vain harvat saavat sen pysymään hallinnassa esteillä. Maastossa Kash on hieman säikky, mutta pysyy kuitenkin hyvin käsissä mikäli ratsastaja vain pysyy kokoajan valppaana.

i. Time Killer
holst,m,165cm
ii. Timeless
holst,trn,176cm
iii. Essence Of Time
holst,mrn,160cm
iie. Leaha
holst,tprt,165cm
ie. Killed & Buried
holst,mrn,165cm
iei. Killing Machine
holst,mrn,167cm
iee. Burried Alive
holst,rn,165cm
e. Submarino
holst,rn,166cm
ei. Zima Blaster
holst,tprt,167cm
eii. Fireblast
holst,tprt,168cm
eie. Ziva IV
holst,prn,165cm
ee. Peppermint
holst,km,163cm
eei. Doctor Pepper
holst,mrn,168cm
eee. Pearldiver
holst,km,162cm

28.12.2014 holst-t Honeyfern von Gateaway om. Kida
01.01.2015 holst-o Koblenz von Gateaway om. turjake
30.04.2015 holst-t Hepburn von Gateaway om. Foxhillin Kartano

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 07.09.2014 Infinity lk 04: Grand Prix Kutsu 02/40
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.