VIR MVA CH KILLERSHOW '66 KTK II


@ kasvattaja

Nimi Killershow '66 "Killer" Rekisterinumero VH04-044-5206
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 171 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 06.06.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 29.11.2015

Kantakirjattu 15.08.2015
18 + 19 + 18 + 20 = 75p. KTK-II

Killershow '66 saapui Gatawayhin samoihin aikoihin Why-Whiskyn kanssa niiden kasvattajan tyhjentäessä talliaan. Tamma oli aikoinaan palautunut kasvattajalleen sen edellisen omistajan Absinthin lopettaessa. Sylvesterin tarjotessa monen vuoden heitteille jätön vuoksi säikkyä ja ihmisarkaa tammaa minulle epäröin hetken, mutta lopulta tamman sukutaulu yhdessä Sylvesterin vakuuttelujen kanssa saivat minut uskomaan, että minun kannattaisi ainakin yrittää Killershown kuntouttamista. Kovin helppo urakka ei tosin tulisi olemaan ja tamma vaatisikin paljon rakkautta ja huolenpitoa ennenkuin se voisi taas luottaa ihmisiin. Sylvester oli myös varoittanut minua tamman olevan heikossa kunnossa monen vuoden heitteillejätön takia, joten en järkyttynyt kun trailerista pihamaalle astui laiha ja takkuturkkinen hevonen, joka oli selvästi kunnon pesun ja ruokinnan tarpeessa. Aika näyttää saavatko hellä hoiva ja kunnollinen ruokinta tamman palaamaan menestyksen tielle kouluradoilla.

Historiastaan johtuen Killer on hyvin ihmisarka eikä luotakaan kuin kouralliseen ihmisiä. Näiden luottoihmisten seurassa tamma on kuitenkin luonteeltaan puhdasta kultaa. Vieraita tamma ei sen sijaan karsinaansa päästä ja kestääkin aikansa, että tamma tottuu uusiin ihmisiin. Ei Killer kuitenkaan ole pohjimmiltaan häijy, vaikka sitä esittääkin tuntemattomille pitemminkin pelokas ja sen lähettyvillä onkin liikuttava varovaisin liikkein. Harjauksesta tamma kyllä nauttii kunhan hoitaja vain muistaa välttää äkkinäisiä liikkeitä ja puhella tammalle rauhoittavasti. Puhe kun tuntuu rauhoittavan muuten niin säpsyä tammaa huomattavasti. Satulointi sujuu Killerin kanssa ilman ongelmia, mutta suitsiminen saattaa aiheuttaa tamman hoitajalle hieman päänvaivaa. Killer kun on tavattoman herkkä päästään eikä näin ollen siedä minkäänlaisia äkkinäisiä liikkeitä päänsä lähettyvillä. Talutettaessa Killer säpsyy vähän kaikkea mikä on vierasta, mutta jälleen kerran rauhallinen jutustelu rauhoittaa tamman. Muiden hevosten seura on osoittautunut Killerille hyväksi terapiaksi ja se onkin rauhoittunut paljon siitä kuin oli meille tullessaan.

Ratsastettaessa Killer ei ole kaikista helpoimmasta päästä eivätkä aivan aloittelijat sen selkään pääsekään. Kyse ei ole siitä, etteikö tamma tekisi mitä ratsastaja haluaa, sillä Killer vastaa hyvin ratsastajansa apuihin. Tamma on kuitenkin hyvin herkkä ja tarvitsee vain minimaaliset avut, mihin aivan aloittelijat eivät ole kykeneviä. Killerin ratsastajan on myöskin säilyttävä tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa, jotta tamma pysyisi rauhallisena. Mikäli tamman ratsastaja panikoi panikoi myös Killer ja silloin onkin piru irti. Kokeneen ja rauhallisen ratsastajan kanssa Killer kuitenkin liikkuu hyvinkin kauniisti, kunhan se vain on ensin verytelty kunnolla. Veryttelyn tärkeys tämän neidin kanssa korostuu etenkin jos tamman selkään kipuaa uusi ratsastaja. Killeriltä kun ottaa aikansa totutella uuteen ratsastajaansa eikä sen kanssa saa missään nimessä hätiköidä. Koululiikkeistä tamma suoriutuu kuin unelma mikäli sille päälle sattuu, mutta usein tamma on hieman epävarma ja tarvitseekin paljon tukea ratsastajaltaan selvitäkseen GP tason koululiikkeistä. Maastoon Killerin kanssa ei kannata lähteä mikäli sää sattuu olemaan kovin myrskyisä, mutta muuten tamman kanssa kelpaa tehdä pitkiäkin lenkkejä maastossa, vaikka se onkin hivenen säikky.

i. Jackpot O'Polo
KRJ II
ii. Casino Royal
KRJ II
iii. Goldfinger
iie. Julia
ie. Damn Monkeys
YLA III
iei. Monkey Business
iee. Nine PM
e. Fatal Tempter SIN
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II
ei. Mafia GER
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
eii. Mafioso II
eie. Annabelle
ee. Suntanzer PASS
KRJ I
eei. Rubinstern
KRJ III,YLA III
eee. Rosentanzer
KRJ IV

01.01.2009 holst-o Gungrave SIN om. ondy
27.01.2016 holst-t Oldfinion Idoneus om. Miltsu

NJ
26.11.2014 Stal Lycan lk 06: Holsteininhevostammat 01/11 irtoSERT
10.12.2014 Stableyard lk 12: Puoliveriset, tammat 01/12 BIS5,MVA-SERT
02.02.2015 Einfall lk 06: Muut lämminveriset tammat 01/12 BIS2,MVA-SERT
13.07.2015 Le Château de Raconteur lk 04: Muut puoliveriset 01/12 BIS2,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Entisen omistajan kanssa 5 sijoitusta
08.07.2014 KRJ Hex Sporthorses - Grand Prix - 5/50
10.07.2014 KRJ Hex Sporthorses - Grand Prix - 6/50
11.07.2014 KRJ Hex Sporthorses - Grand Prix - 1/50
21.08.2014 KRJ Ramya Ranch - Grand Prix - 3/30
22.08.2014 KRJ Ramya Ranch - Grand Prix - 4/30

PÄIVÄKIRJA & VALMENNUKSET

08.10.2015 Kasvattajan vierailu
Jännäsin jo lentokoneessa matkaani Gateawayn tilalle, Tuulian tykö. Jännitykseni oli täysin turhaa sillä Tuulia oli edelleen mitä puhelian ja mahtavin kaveri mitä toivoa saattaa. Olimmehan tuttuja jo monen vuoden takaa, hevosten parista tottakai. Kasvatteja ollaan lennätetty ees ja taas ja nyt kunnialla vierailin moikkaamassa vanhinta kasvattiani, Killeriä, jonka olin "pelastanut" unhoitukselta ja myynyt Tuulian hoiviin.

Tallin ympäristö oli kuin satukirjasta, ei valkoisien hiekkarantojen kirjasta, vaan siitä toisesta, joka on paljon värikkäämpi. Tallin tilat olivat suuret ja avarat, vaikuttavaa. Suunnitelin melkein jo muuttoa viereiselle tontille, mutta Tuulia palautti minut haaveilemasta kaatamalla kahvia kuppiin. Puhuimme ensin joutavia, säästä ja ilmastonmuutoksesta, mutta pian aihe eksyi hevosiin. Kyselin kuulumisia ja Tuulia puhui Killerin kisamenestyksestä kuin ohimennen, että hänethän muuten kantakirjattiin toisella palkinnolla. Mitä!? Oikeasti? Tivasin äänekkäästi, johon tuulia nyökkäsi kahviaan hörpäten.

Pääsimme taas ulos ja olimme matkalla tarhoille. Siellä näin niin monta tarhaa, ettei silmä kantanutkaan niin pitkälle, että kaikki olisin kyennyt havainnoimaan. Yhden tarhan kohdalla tunnistin kuitenkin asukkaan tutuksi, Killerihän se siinä. Voi hitsit, että tamma on kasvattanut massaansa, hyvällä tavalla, tottakai. Tamma oli pirteä ja iloinen ja hamusi samantien mukaamme. Tuulia nappasi portin pielukselta riimunnarun riimuineen ja siirtyi tarhan sisäpuolelle. Killer oli erittäin iloinen päästessään matkaamme ja seurasi omistajaansa kiltisti.

Tallissa tamma laitettiin kuntoon nopeasti, tai minä seisoin vieressa ja Tuulia ähersi ja puhua pulputti samaa vauhtia. Tuulia halusi näyttää miten he olivat edenneet tamman kuntoutuksessa ja miten tammaa oltiin päästy viemään eteenpäin. Olin jo vaikuttunut ensinäkemältä, mutta en uskonut, että he voisivat ylittää odotukseni moninkertaisesti.

Maneesi, johon menimme oli järettömän suuri. Killer hieman kyttäili hiljaista ja tyhjää maneesia, mutta Tuulian varma aenne sai tammankin hieman rauhoittumaan. Seisoin vierellä varmuudenvuoksi, jos Tuulia olisi tarvinnut apua, mutta hän toimi niin näppärästi kiristäessään satulavyötä ja noustessaan lopulta selkään. Ratsukon kävellessä pitkin ohjin olin muutaman metrin päässä vierellä ja juttelimme vielä Killeristä ja hänen kotiutumisestaan. Oli tottakai raskauttavaa kuulla, että se on ollut raskasta, mutta kuten Tuuliakin sen hyvin kiteytti, että työ tekijäänsä kiittää ja lopussahan se suuri kiitos seisoo. Se sai minut hyvälle tuulelle.

Siirryin keskemmälle kun ratsukko aloitti verryttelyn ravissa. Killer oli hyvin kuulolla ja vaikka alkuun tamma näyttikin melko säpsyltä ja valmiina hyppäämään kattoon jokaisesta äännähdyksestä oli alku hyvä. Ravissa tamma oli reipas ja aktiivinen. Volteilla tamma taipui nätisti ja vastasi apuihin. Treeniä oli ilo seurata koko tunti, kun ratsukko esitteli minulle hienoimmat kuviot ja osan tulevien kisojen radasta, jonka he ratsastaisivat. Killer oikein loisti hyvän ratsastajan käsittelyssä, että voinen vain pyyhkiä onnen kyyneliä silmäkulmista, kun kukaan ei katso. Olin niin vaikuttunut miten hyvää työtä kasvattini kanssa ollaan tehty ja millaisessa kunnossa tamma kuitenkin oli, kun hän Tuulialle saapui. Syvä kiitokseni kasvattini (ja muidenkin) erinomaisesta huolenpidosta!

Ratsastuksen jälkeen hoidimme Killeria osittain yhdessä, mutta pääosin Tuulia hoiti työn. Tamma päästetiin karsinaan kuivattelemaan ja syömään päivän heinät. Siirryimme tallihuoneeseen juttelemaan mukavia. Kerroin olevani kiinnostunut Killerin käyttämisestä jalostukseen omalle orilleni, johon Tuulia nyökkäsi myöntävästi. Olisi ilo ja kunnia saada näin hieno tamma jatkamaan sukua, etenkin, kun suku kantaa niin vahvoja koulunimiä.
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.