KILLJOY DEI


@ tallin omaisuutta

Nimi Killjoy Dei "Kili" Rekisterinumero VH16-017-0203
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä kulomusta, 91 cm Kasvattaja Leandra,Virtuaalitalli Dei
Syntynyt 30.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Killjoy Dei tuli Gateawayhin virtuaalitalli Deistä tilausvarsana yhdessä kuuden muun varsan kanssa syyskuussa 2015. Minulla ei ennestään ollut virtuaalitalli Deistä kasvattia, joten kun minulle sattui tilaisuus saada Deistä tilausvarsaa tartuin oitis tilaisuuteen. Innostuin ehkä hiukan liikaa, sillä päädyin pyytämään varsaa peräti seitsemästä yhdistelmästä, joista kolmessa isäoriina toimi oma orini. Killjoyn vanhemmiksi valikoituivat nykyään ei niin yleisistä sukulinjoista tulevat Heathfly Dei ja Vaapukan Venja, jotka ovat monen sukulaisensa tavoin menestyneet paitsi valjakkoajossa myös näyttelykehissä. Elokuussa 2016 Vaapukan Venja putkautti maailmaan isänsä tapaan tuuhea harjaisen mustan orivarsan, joka sai nimekseen Killjoy Dei.

Kili on luonteeltaan oikea esiintyjä, joka rakastaa huomionkeskipisteenä olemista. Ori ei kuitenkaan nimensä mukaisesti ole kaikkein helpoimmasta päästä käsitellä vaan vaatii määrätietoisen ja itsevarman käsittelijän, joka näyttää sille heti kaapinpaikan. Mikäli herralle ei heti tehdä selväksi kuka määrää ei se ota hoitajansa käskyjä kuuleviin korviinsa jatkossakaan. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Kili on ehdottomasti sidottava kiinni, sillä muuten se liikuskelee jatkuvasti ja saattaa jopa yrittää litistää hoitajansa karsinan seinää vasten. Kili kuitenkin lopettaa moiset litistämiset kunhan sitä tönäisee pari kertaa napakasti takaisin. Harjattaessa ori on kutiavinaan joka puolelta, mutta kunhan sitä harjaa tarpeeksi napakasti ei ori valita. Valjaat herra antaa laittaa muuten ilman ongelmia, mutta saattaa vähän nostella päätään ylös kuolaimia laitettaessa. Talutettaessa Kili esiintyy tuon tuostakin vastaan tuleville tammoille eikä siihen oikein muutenkaan saa kunnolla kontrollia ellei oriilla ole orikuolaimia suussaan. Kili tarvitseekin taluttajaksaan napakan ihmisen, joka ei anna sen tempuille periksi. Muiden hevosten seurassa ori on mestari haastamaan riitaa etenkin toisten orien kanssa, kun taas tammojen kanssa herra flirttailee minkä kerkiää.

Ajettaessa Kili suorastaan pursuaa energiaa eikä sitä pysäytä mikään, mikäli sille ei tehdä selväksi kuka määrää. Ori tarvitseekin ajajakseen määrätietoisen ja valppaan ohjastajan, joka ei anna oriin temppujen säikäyttää itseään. Kilin temppuihin lukeutuvat muun muassa rattaiden väliin makuulle meneminen että taaksepäin potkiminen. Kuitenkin kun ori saa rattailleen määrätietoisen ajajan, joka ei vähästä säiky, osaa se olla halutessaan hyvinkin tottelevainen ajettava. Koulukoe ei varsinaisesti lukeudu kärsimättömän herramme vahvuuksiin, sillä vaikka Kili rakastaakin yleisön edessä esiintymistä, ei se silti innosta oria antamaan parastaan koulukokeessa, joka on herran mielestä tylsää puurtamista. Keskittymiskykyä vaativassa tarkkuuskokeessa Kili sitä vastoin pärjää hienosti, kunhan ohjastaja vain muistaa pysyä jämäkkänä niin ettei ori saa tilaisuutta luistaa työnteosta. Kestävyyskoe sujuu oriilta hieman vaihtelevalla menestyksellä, mutta yleensä ori sijoittuu siinä keskikastia paremmin, kunhan sen keskittymisen saa pidettyä läpi radan työnteossa eikä ympärillä tapahtuvissa asioissa.

i. Heathfly Dei
Ch,KTK III
ii. Vaapukan Noel
VIR MVA Ch,KTK II,YLA I
iii. Hiirenkorvan Eemos
iie. SLY Tihutyö
ie. Edenelle Toshie
VVJ II,YLA II
iei. Lönnbacka's Pawky
KTK III,VVJ II,YLA II
iee. Edoras Towe
e. Vaapukan Venja
VIR MVA Ch,KTK III
ei. CW London Bridge
KTK II
eii. Pencocks Hugo
eie. Tuohimäen Eveliina
Ch
ee. CW Vogue
VVJ II, YLA III
eei. Bronfurst Sponji
VVJ II
eee. Liinun Viola
Ch, KTK II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.